跳至

首頁

尾頁

複式洋房

阿 B 成日嘔奶, 一嘔可以嘔成 2 安都有, 好似噴泉咁, 一身一地都係 ....

佢今日岩岩 2 個月大, 飲緊 5 安, 飲得晒, 飲完一半會同佢掃風, 有時飲完一半已經嘔, 有時飲完晒掃風果陣先至嘔, 攪到佢自己同餵佢果個成身都係, 一日都會嘔一次 ...
好煩惱 ... 老公成日話係咪比佢飲得太多, 但係比佢飲少 D, 飲完佢會嘈, 唔夠, 佢飲得好急, 驚死冇得飲咁, 5 分鐘可以飲完 5 安奶, 唔比佢飲咁急, 飲飲吓扲走個奶樽, 佢又會嘈 (仲易入風?), 飲到一半同佢掃風, 佢又嘈, 死唔比你掃, 點攪?

我驚佢係咁嘔落去, 會好傷, 有冇計?

[ 本文章最後由 bbhellokitty 於 08-1-10 17:57 編輯 ]

大宅

我估你bb肚仔有風,所以容易嘔奶。你可以幫佢轆雞蛋,方法係霎熟隻雞蛋,剥殼用毛巾包好,係bb心口、肚仔同背脊轆轆下(好似我地大人於左咁),佢掃風會容易好多。

我個囡日日都轆雞蛋,條氣順哂

複式洋房

幾時轆最好呀? 一日轆一次?

原文章由 cattylui 於 08-1-10 20:27 發表
我估你bb肚仔有風,所以容易嘔奶。你可以幫佢轆雞蛋,方法係霎熟隻雞蛋,剥殼用毛巾包好,係bb心口、肚仔同背脊轆轆下(好似我地大人於左咁),佢掃風會容易好多。

我個囡日日都轆雞蛋,條氣順哂 ...

複式洋房

轆雞蛋去風好有效!如果仲唔得,你換下個比較細孔既奶咀,等佢唔駛飲得咁急,可能會有幫助。

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

你用邊隻奶樽?我個bb之前都係咁一日最少嘔一次,換左d排氣既奶樽就好好多.

複式洋房

我用朝朝奶樽, 同佢地十字奶咀, 冇分大細孔, 邊隻係排氣既奶樽?

原文章由 yoyotps 於 08-1-12 15:20 發表
你用邊隻奶樽?我個bb之前都係咁一日最少嘔一次,換左d排氣既奶樽就好好多.

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 bbhellokitty 於 08-1-12 16:06 發表
我用朝朝奶樽, 同佢地十字奶咀, 冇分大細孔, 邊隻係排氣既奶樽?

朝朝係咪即係chu chu ?

複式洋房

原文章由 bbhellokitty 於 08-1-10 05:55 PM 發表
阿 B 成日嘔奶, 一嘔可以嘔成 2 安都有, 好似噴泉咁, 一身一地都係 ....

佢今日岩岩 2 個月大, 飲緊 5 安, 飲得晒, 飲完一半會同佢掃風, 有時飲完一半已經嘔, 有時飲完晒掃風果陣先至嘔, 攪到佢自己同餵佢果個成身 ...

你試o下坐直D先俾佢飲奶奶!!應該唔會o甘易嘔o架喇!!
另外如果佢真係嘔完的話,隔一陣就俾番D水佢飲o下,o甘會中和番D胃酸,o甘就冇o甘傷喇!!!!
因為我個仔早排都係成日嘔o架!!!!

首頁

尾頁

跳至