跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家好?很小上來!要上班,收工回家又湊B!很忙!
我想問下你們的BB食幾安奶?
我之前餵人奶,但我返工越來越小奶,B仔又不肯食!:cry:
最終在BB五個半月時斷了人奶!
現在也餵二餐粥仔,也是4餐奶!
但BB頂多5安咋?會不會太小?

[ 本文章最後由 Rainbow1906 於 08-1-10 23:56 編輯 ]

別墅

湊B真係.....超忙!!!
我個B雖然食8安奶,但一日三餐加一餐粥仔,食多餐都扭計又擰頭,初初也擔心,有無攪錯,一日四餐!:-| 問健康院話無所謂,和人相比一日五餐,每餐份量小咗,計埋拉勻也一樣,所以也沒理他了,由他餓就會吃的了.而私家醫生也話只要均衡和有增磅便OK,不用迫吃和規限模式,BB會反感和偏食,

大宅

原來有媽媽都有此情況

我bb又係6個月餵食粥仔後, 可能佢知道有第樣野食, 就唔多肯食奶. 聖誕節之後餵奶時更加搖頭, bu奶, 扭來扭去, 發忟憎 如肯食都係食得3oz, 有時4oz, 有時5-6oz. 但食粥仔及米糊就好快食晒 :D 而家係一餐粥, 一餐米奶糊及三餐奶.

我都有擔心打去問其中一個奶粉牌子的熱線, 姑娘稱bb有厭奶期, 亦有好多因素, 如打了針後的兩星期會唔多想食奶. 唔駛擔心.

另外問過兩位朋友, 佢地的bb都係有此情況, 一食左粥仔或米糊之後. bb會唔多肯食奶. 過左一段時間後bb會食番. 希望我bb好快肯食番奶

複式洋房

大家都是這樣!!!
Hope the baby eat more milk la....
My baby boy was born with 7.6LBS but
at his 6 month weight only 15.8LBS.
From middle size down to smaller size.
So poor

首頁

尾頁

跳至