嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問你地平時點氹BB訓覺呀?

複式洋房

回覆:請問你地平時點氹BB訓覺呀?

我晚晚都抱佢半個之一個鐘氹佢訓,你地如何?

大宅

我就左擁右抱,阿仔就好快瞓著,半個鐘左右就瞓,阿女難搞啲,分分鐘搞兩粒鐘

大宅

回覆 raplip2013 的帖子

我用揹帶揹住佢,輕輕力拍下佢pat pat通常10零分鐘就睡著

複式洋房

引用:回覆 raplip2013 的帖子我用揹帶揹住佢,輕

原帖由 csc1150 於 14-08-25 發表
回覆 raplip2013 的帖子

我用揹帶揹住佢,輕輕力拍下佢pat pat通常10零分鐘就睡著
有啲話唔好抱,比佢習慣自己訓,話抱惯左唔好,係咪真呢

伯爵府

食完奶放返床仔自然會瞓,唔洗氹架喎。

複式洋房

引用:食完奶放返床仔自然會瞓,唔洗氹架喎。

原帖由 ilovemytwins 於 14-08-26 發表
食完奶放返床仔自然會瞓,唔洗氹架喎。
咁乖,你就好啦

大宅

左擁右抱, 不過愈來愈大,兩個係咁玩呀,走呀,跳呀, 有時又會兩個係度傾計,越來越唔肯訓

大宅

畀面勳章

6個月到我開始train孖B係床自行入睡。喊左一星期先成功。

別墅

回覆 beirut 的帖子

點train?由佢喊?

大宅

我果兩個越大越衰, 四個月之前食完夜奶幾乎係半睡狀態, 放落床仔塞個奶咀自己等半個鐘左右會訓, 四個月後, 食完夜奶都仲眼突突咁, 要抱成個幾鐘頭才肯訓, 仲要可能一放落床又喊返, 要試幾次才能成功放落床

別墅

回覆:sanfeimsn 的帖子

我宜家就有呢個煩惱!6個半月之前,食完奶就自己瞓,而家要痴住瞓。
Help!

大宅

初生番黎已經要佢地夜晚自己訓,你set一套程序俾佢地係訓覺前做,例如我自己就飮奶、熄燈、開音樂、kiss say good night, 之後就離開房間由佢地!初頭都會喊下,幾日佢地已經冇問題可以自己訓喇!反而日頭佢地就會扭眼訓有時要氹,我就會俾奶咀放搖椅搖下咁囉!

大宅

引用:我宜家就有呢個煩惱!6個半月之前,食完奶

原帖由 Vivinana0202 於 14-12-05 發表
我宜家就有呢個煩惱!6個半月之前,食完奶就自己瞓,而家要痴住瞓。
Help!

...
我個囡有時都會咁,我個而家10m我會等佢訓左放番佢落床仔自己訓

首頁

尾頁

跳至