懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都係上星期剛剛去"蔡興華" 果到取BB名, 佢都幾好人嫁,食飯時間都比我入去! d名就見人見智啦,有古老的,也有新潮的,比我BB啲名你參考下: 栢深 / 浩樑 / 惠霖 .... 仲有3 個唔記得tim~

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章

我介紹我個師傅俾你呀,大概二千五蚊左右,等你阿b出世後call師傅,話佢知你,老公同阿b嘅出生時間,佢大概一個星期就會覆番你,佢除咗會俾幾個名你揀之外,又會講埋俾你知阿b嘅八字五行,喜神,旺阿b嘅物件,顏色,方向等...

上次我個朋友揾咗個好出名嘅師傅幫阿b改名(成五千幾蚊),點知改完唔夠幾個月阿b由出世9磅幾大隻b變咗奀b,身體好差,入咗幾次医院icu,佢啲識八字嘅親戚就話可能個名唔啱阿b,之後揾咗呢個師傅再改名,師傅淨係睇阿b個衰名(冇睇阿b八字)都講得出咩病,宜家阿b就嚟1歲,so far身體真係好咗好多,所以我先覺得呢個師傅堅料又收得唔太貴呀!!
~錫晒您喔~

男爵府

JcarCar,

請介紹你的師傅給我!Thanks!

大宅

piglet_be

pm你啦!!

原文章由 piglet_be 於 08-8-1 00:34 發表
JcarCar,

~錫晒您喔~

子爵府

減齡達人勳章 醒目開學勳章

原文章由 JCarCar 於 08-7-30 17:04 發表
我介紹我個師傅俾你呀,大概二千五蚊左右,等你阿b出世後call師傅,話佢知你,老公同阿b嘅出生時間,佢大概一個星期就會覆番你,佢除咗會俾幾個名你揀之外,又會講埋俾你知阿b嘅八字五行,喜神,旺阿b嘅物件,顏色,方向等...

...

可以PM我嗎?

謝謝!

大宅

改名

wai_wai113,

pm你啦!!

原文章由 wai_wai113 於 08-8-1 13:32 發表

可以PM我嗎?

謝謝!
~錫晒您喔~

複式洋房

JcarCar,

大宅

嘩...好貴呀.我阿囡係6月出左世, 我都有個朋友介紹左佢個師傅比我, 之前我諗住搵d好出名既幫阿b改, 不過我個朋友講其實我地d父母想搵人幫阿b改名都係求安心啫...所以我用左我個朋友介紹果個. 我覺得ok架. 我就有4個名揀, 講埋佢屬乜忌乜, 咩年紀行咩運, 個性果d咁囉........ . ha......佢問我會唔會再生, 因為佢話如果我再生阿囡可以扶助喥細佬/細妹, 咁細佬/細妹讀書會好叻同埋將來會有d成就.....我地2公婆都考慮吓, 不過一定唔係而家囉, 等阿囡大至算...

大宅

呀...如果你地需要資料可以pm比我. 因為我係朋友介紹, 師傅就收左我$800仲上埋我屋企講解架.....

大宅

lovenkotb

pm咗俾你啦!!

原文章由 lovenkotb 於 08-8-1 14:08 發表
JcarCar,

~錫晒您喔~

複式洋房

JCarCar

請介紹你的師傅給我!Thanks

原文章由 JCarCar 於 08-7-30 17:04 發表

...
Little CHarlie

大宅

個師傅叫咩名?同埋係等bb出世先約定依家約?同可唔可以比個聯絡方法我?
原文章由 pjbb 於 08-8-1 14:41 發表
呀...如果你地需要資料可以pm比我. 因為我係朋友介紹, 師傅就收左我$800仲上埋我屋企講解架.....

大宅

我早幾個月前都係搵師傅改,都係$500

大宅

好媽媽勳章

我都想知呀~~thanks!!

...

別墅

我都要這位師傅既資料呀. 唔該.
另外, 想問問幫阿B改名係唔係要埋父母既出生時辰架?

原文章由 pjbb 於 08-8-1 14:41 發表

民房

you can go to masters.com.hk, he is quite famous, publish many books and write in newspaper, he is nice and the fee is only around 1000, including 10 chinese names and 10 english names.

大宅

JcarCar
可否PM 我師傅的Contact?
thx

首頁

尾頁

跳至