自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

頭先查小欣播佢同鄧走音訪問,
鄧先音話啲人冇去聽個個唱, 寫佢走音.
講真唔駛寫, 喺仁濟果晚都走音.
唉, 只喺識得去話人, 點解唔檢討自己先啦.
去練習多啲啦.

[ 本文章最後由 alvinchanmama 於 08-1-11 11:48 編輯 ]
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

大宅

原文章由 chickenwing2006 於 08-1-11 11:51 發表
星期三勁波金x 都係啦 , 唱個 2 咀都高高底底
捉唔準 ...... 真係去練習多啲啦 !

有無人有睇呀個晚 ?? 一唱到 "電燈膽" 3 個字
想唱高音又唔敢 , 唱番平 key 咋 ..... 不過佢
而家真係會好大壓力比人勁唱 !

parco ...

喺真材實料怕咩上勁歌. 真金不怕洪爐火.
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
飯婦人Blog

大宅

原文章由 bobohello 於 08-1-11 12:31 發表
"我覺得佢最難頂係扮"才女"囉" lee句正, 頭先係電台拋書包, 佢引用名句時講明係孟子, 妖:tongue: :tongue:

至緒死地而後生arm.吥:tongue: 都喺查小姐旁著佢話炸.
我不才女, 可能寫錯字.
飯婦人Blog

大宅

查小欣叫佢停半年去學唱歌定練唱歌. 佢話唔得. 佢話之前掛著拍戲, 冇出見報, 啲人都忘記咗佢. 我心諗喺有料啲人點會被人忘記呀, 學友, 城城, 劉華, 要去世界各地唱歌, 有成大半年唔喺香港, 啲香港人又記得佢地. 吥. :tongue:

飯婦人Blog

大宅

原文章由 sharon312 於 08-1-11 14:12 發表
我最唔明白既係.......佢咁都可以開演唱會 ? 咁都可以做到歌星 ? 咁都可以囉獎 ? ?-(

查小欣又講啲獎項問題. 又話自己作個人發展3年, 根著聽唔到掛著煮飯. 我心諗, kary雨非都拿了獎, 又懶喱樣又懶過樣.:tongue:
飯婦人Blog

大宅

原文章由 chickenwing2006 於 08-1-11 14:18 發表
歌星 = 而家都係有口可以啦 , 反正係 studio 慢慢執咋麻 !

但係 live concert >>> parco 同佢開個幾場, 真係唔知害佢定
幫佢 ??? ?-( ?-(

佢 d 現場真係好屎 , 擺明未到家啦 ! kary 都係勉強 , 有時
live 都有 d ...

kary啲歌都好難唱, 都唔會唱到死唔斷氣呀.
飯婦人Blog

大宅

原文章由 上校車 於 08-1-11 14:23 發表

下, 叫佢學下憶蓮, 當年佢俾人話佢唱歌唔掂, 佢不停改善仲跟Teresa 學唱歌, 叫佢睇下人地而家已貴為天后級了

才女 ? 咩思想呀, 敗懷才女之名

你講得對, Sandy喺好努力改善佢自己唱功.
飯婦人Blog

大宅

原文章由 小天使Angel 於 08-1-11 14:28 發表
勁歌個晚我都有睇, 真係成班歌手得佢(鄧小姐)一個係唔掂, 就算佢同關小姐都離群, 但起碼關小姐都叫做唱得呀

講得好
飯婦人Blog

大宅

原文章由 sharon312 於 08-1-11 14:42 發表
才女 ? 佢係才女 ? ? ? ?
我真係無野好講 .....唉 ~

才女 BK多的是啊....
飯婦人Blog

首頁

尾頁

跳至