親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

沖繩吾揸車得吾得?但吾想跟團

複式洋房

回覆:cclemon2009 的帖子

得。。。留係那霸玩就唔使揸車。。機場一個站就到

大宅

引用:沖繩吾揸車得吾得?但吾想跟團

原帖由 cclemon2009 於 14-08-26 發表
沖繩吾揸車得吾得?但吾想跟團
自己搭的士巴士都得,不過等車同車程浪費時間,如果要去水族館坐車路程好遠由機場去要80km,除非你多時間hea住玩。

珍珠宮

有錢,點玩都得

大宅

回覆:沖繩吾揸車得吾得?

其實唔係咁灰。只要做功課有睇blog,多參考前輩行程都無問題。
大前題要知自己必然要去嘅景點,以此計劃。
事實上,沖繩亦有唔少local tour可參加,除大部份人講嘅a團同b團,rado最近出咗個由機場出發,去北部景點,並以北部唔同飯店作終點,價錢唔貴,又順路,可以望吓。
我亦會本周四唔自駕去沖繩,會住美國村resort同那覇巿,最激係同兩歲b去唔拎推車,實行同酒店借或者到景點借,希望順利

男爵府

回覆:cclemon2009 的帖子

Join local tour向北走,但5000yen一個,3個都15000,同我租3日車差不多錢

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

可以.係酒店喥BOOK一天團VERY GOOD

大宅

引用:Join local tour向北走,但5000yen一個,3

原帖由 mushroomcat821 於 14-08-26 發表
Join local tour向北走,但5000yen一個,3個都15000,同我租3日車差不多錢
唔同market.
未必人人也懂駕車。
Local tour亦有可取之處,唔自駕亦有唔自駕嘅玩法。
去旅行都係想尋開心。
若自問無信心亦無時間plan,唔自駕可跟團。
衡量過ok就唔使擔心。(本人曾唔自駕,玩盡北海道,去富良野美瑛,上埋稚內利尻島都好過引)

大宅

引用:Join local tour向北走,但5000yen一個,3

原帖由 mushroomcat821 於 14-08-26 發表
Btw, 有三至四個大人,不如包車,一日二萬一日圓

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:其實唔係咁灰。只要做功課有睇blog,多參考

原帖由 寯寯媽 於 14-08-26 發表
其實唔係咁灰。只要做功課有睇blog,多參考前輩行程都無問題。
大前題要知自己必然要去嘅景點,以此計劃。
...
利害,返黎介紹一下!

大宅

引用:Quote:原帖由 mushroomcat821 於 14-08-26

原帖由 寯寯媽 於 14-08-26 發表
唔同market.
未必人人也懂駕車。
Local tour亦有可取之處,唔自駕亦有唔自駕嘅玩法。
好勁!等你報料

大宅

我之前去冇自駕,索性唔去d standard景點,就搭船去左近近地既渡嘉敷島同埋久米島, 呢d島好多日本人冇咩遊客, 幾正...

別墅

得,我考完車牌成年幾都冇揸過車都得
我開頭開慢d,熟左就可以快小小
當然最好有個識睇gps嘅人喺隔離

嗰次玩到邊住到邊,好玩

別墅

引用:得,我考完車牌成年幾都冇揸過車都得我開頭

原帖由 stacyling 於 14-08-27 發表
得,我考完車牌成年幾都冇揸過車都得
我開頭開慢d,熟左就可以快小小
當然最好有個識睇gps嘅人喺隔離 ...
Sorry,我睇漏左個吾字

大宅

我有朋友之前去冲繩自駕遊,於是我叫她們幫我留意吓D公共通方不方便,不自駕得吾得,因我吾識揸車,結果是不自駕會比較困難,因為很多班次都很梭的,分分鐘miss 了一班車可能要等ㄧ個鐘,如果有D節目要book 的,就麻煩了。

王國會長

王國會長

我上年去,帶住2個細佬,原先有BOOK車,結果C6無帶國際牌無得楂。。。

結果我地有搭巴士,JOIN LOCO TOUR 同包咗架的士一日,其實無話唔得架,睇你點編行程,佢地D巴士站有時間表,最好之前攞定咪無走雞。。。

大宅

上年去,渣車好方便!雖然導航係講日文,但佢通常計幾多支紅綠燈轉彎,好易明!而且佢有漢字睇,就算要找地點入電話號碼就找到,好方便!

大宅

引用:我之前去冇自駕,索性唔去d standard景點,

原帖由 takudd 於 14-08-26 發表
我之前去冇自駕,索性唔去d standard景點,就搭船去左近近地既渡嘉敷島同埋久米島, 呢d島好多日本人冇咩遊 ...
好玩喎。

大宅

引用:我上年去,帶住2個細佬,原先有BOOK車,結

原帖由 doswong 於 14-08-27 發表
我上年去,帶住2個細佬,原先有BOOK車,結果C6無帶國際牌無得楂。。。

結果我地有搭巴士,JOIN LOCO TOUR ...
請問知吾知join local tour, 幾多歲小朋友要收費,或者有冇資料?

大宅

我地吾識揸車

首頁

尾頁

跳至