夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都有一個姑9…佢對我無乜,但我覺得佢白癡無腦:

~完全唔識煮(唔識煮我唔怪你),但十分鍾意煮d超難食比人食(個人對食冇要求,但真食唔入口)

~專問我老公借$$

~每次出街吃飯,佢一家大細齊,但次次都我老公比$,間唔中佢會比返自己份(自己一份,並非包括佢一家其他成員)

~大時大節,一入門口就搵食,未開飯d比佢食咁大半都試過,追開飯食趕住走,飯都未食完就叫我:阿XX,你一陣洗碗戴返個手套啦,我手指頭爆晒唔洗啦(事實係我從來都未見過佢洗過一次碗)又要我煮又要我洗

~舊年一齊打邊爐,佢將d"掟"落個煲到,d湯彈到我,居然仲話:乜真係會彈水嫁 ,你話佢係咪白癡

連我老公都話佢家姐好低能

不過,佢都好錫我個小朋友,基本上我姑9都係個好人GE

[ 本文章最後由 agneskong 於 08-1-14 16:57 編輯 ]

禁止訪問

複式洋房

我個姑奶都係兩公婆有幾層樓(中和港和澳)又有廠又有公司,
但乜都斤斤計較, 出來食飯連一元都要計,
試過同佢地一家去大陸玩叫姑奶老公車下我地同佢亞爸媽,
都要計番車油錢比佢老公喎,
大陸油值幾多呀.....仲要入滿油收我地hkd400.

個衰姑奶香港有幾層樓和村屋又唔放租又唔賣,
放係到都唔知做乜.......常叫我地去睇佢d新樓新裝修,
參觀下和欣賞下海景喎~我都唔知佢係度晒乜q.
咁多樓又唔會話借或租間比佢細路住喎~
香港冇親戚只有幾個細佬但都計得咁足,
連比家用佢亞媽每個月都係1仟蚊,
勁討人厭~

原文章由 weima 於 08-1-14 14:08 發表

我真係唔可以當姑9係長輩,因為我仲大過佢地。每年過年仲要我地俾利是,真係唔知邊個係長輩!

我都係人地家姐,知道家姐中意話事,但既然細佬都結左婚,點解唔可以放手呢?我從來都不理我細佬既家事。 ...

男爵府

原文章由 hinhofion 於 14/1/2008 12:15 PM 發表

我個件極品都係咁呀 ,越做越肥,簡直賤肉橫生
報應黎ga,平日又霸道,口臭,衰格,當年連太公送比我個仔ga玩具都爭(係馬會buy ga毛公仔)成30歲人同個bb爭玩具 ,都唔知醜,我唔鬼同佢爭,佢要ga咪拎去lo ...

吓???

大宅

原文章由 Vca 於 08-1-14 17:06 發表

吓???

哈哈~你都"o"晒咀呢?
真係點講都冇人信,一個30歲ga女人會同個bb爭公仔
一見太公拎對馬仔出黎"tum" bb,就即刻彈出黎
一句話:好得意呀隻馬仔,我要呀<--死未?明知係buy比個bb都搶住要
我心唸,鬼得閒同你爭咩

男爵府

老公幫我出番啖氣~

話說自從聖誕前返6299處食飯,見過巴Q閉姑仔之後就冇再見過佢...直至尋日我地又返6299處食飯~

唔知上次發生咩事既就睇番:
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1237656&extra=page%3D15&page=1

我地返到去時姑仔未到未開得飯,咁我同老公就去上網睇holiday。姑仔返到時又睇唔過眼 - 唔知佢睇唔過眼乜野! 可能係我同老公細聲講大聲笑 or 佢知道我地唸住去旅行......所以佢又用一向用開既賤招 - 打斷我同老公既對話! 但老公打斷番佢......
老公:i'm in the middle of something!
姑仔(黑面):it's important blah blah blah......
老公(笑笑口望住我):it's not important......to me....
姑仔好冇癮咁行開咗~

我唸姑仔知道老公咁對佢,係因為佢上次對我冇禮貌! 我唸佢已經明白 - 佢唔尊重我、呷我醋的話,其實對佢自己一d好處都冇! 佢將會失去佢阿哥(即我老公)對佢既"愛"~

到咗食飯時,巴Q閉姑仔竟然"降低佢既身份",主動咁撩我傾計喎!!! 不過今次冇問我幾時揾工~ 我真係"受寵若驚"囉~ 多Q謝+心領! 我同佢答嗲既興趣不大,因為我小氣! 但佢好落力,見我唔多睬佢,又撩老公...

依個時候99突然爆肚同姑仔講:你塊面做乜一撻撻咁肉酸架? (我同老公忍住笑!) 姑仔黑面冇答...跟住姑仔無厘頭轉話題講佢舅父......
姑仔:舅父減緊肥只食沙律...好慘!
99(同姑仔):你睇你,你都要好似舅父咁食沙律呀!
姑仔(不滿):I'd rather stay like that!
我同老公停哂口互望3秒...
老公(狂笑+噴飯):我就唔信嘞!!!

老公事後同我講,其實唔係真係咁好笑,佢想串姑仔所以扮到咁誇張! 姑仔塊面七彩!(尷尬+怒火+一撻撻)......飯後姑仔再問老公果樣"好important"既事(我冇問老公,唔知係乜事!),老公唔想理佢,但我同老公講:玩夠嘞! 你拿拿淋幫佢搞掂跟住走人仲好啦~

其實我從來冇要求老公要點幫我串番姑仔~ 係老公自動波! 但姑仔一定唔信,會覺得係我"教"老公咁囉...話之佢! :tongue: 99過兩日去旅行成個月,又有排唔洗返去唔洗見到佢囉!!! 呵呵~~~ Yeah~~~~

[ 本文章最後由 Vca 於 08-1-14 22:36 編輯 ]

男爵府

原文章由 hinhofion 於 14/1/2008 05:50 PM 發表
哈哈~你都"o"晒咀呢?
真係點講都冇人信,一個30歲ga女人會同個bb爭公仔
一見太公拎對馬仔出黎"tum" bb,就即刻彈出黎
一句話:好得意呀隻馬仔,我要呀<--死未?明知係buy比個bb都搶住要
我心唸,鬼得閒同你爭咩

咁真係比咗佢呀?
佢要來做乜???

大宅

原文章由 Vca 於 08-1-14 18:25 發表

咁真係比咗佢呀?
佢要來做乜???

咪由得佢要lo,佢要黎擺之ma,費事同佢爭,我呀b多玩具
等佢自己知下醜都好,咁大個人同bb爭公仔

[ 本文章最後由 hinhofion 於 08-1-14 19:04 編輯 ]

男爵府

原文章由 hinhofion 於 14/1/2008 07:01 PM 發表

咪由得佢要lo,佢要黎擺之ma,費事同佢爭,我呀b多玩具

咁又係~ 無謂同d"小人"計較咁多...BB都冇佢咁"小"人!

大宅

有一年聖誕節仲攪野,拎一個放係床頭櫃,放左好耐封晒塵ga公仔,送比我個仔當聖誕禮物,我都費鬼事嬲,佢要玩野咪由佢lo,個公仔我返到家掉左落垃圾桶

男爵府

我同老公講到明 - 第日我地生咗b時,最好叫姑仔唔哂錢好送野! 佢送的話,我開都唔會開就揼落垃圾桶 or 攞去charity shop!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 Vca 於 08-1-14 10:22 發表
老公幫我出番啖氣~

話說自從聖誕前返6299處食飯,見過巴Q閉姑仔之後就冇再見過佢...直至尋日我地又返6299處食飯~

唔知上次發生咩事既就睇番:
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1237656&extra=page ...

你做唔做野關你姑仔咩事呀
我估我姑9s 驚我洗晒我老爺奶奶d錢,所以有叫過我去做野..
但叫過一次,佢地就冇理過我..

男爵府

原文章由 我愛Corina 於 14/1/2008 07:27 PM 發表

你做唔做野關你姑仔咩事呀
我估我姑9s 驚我洗晒我老爺奶奶d錢,所以有叫過我去做野..
但叫過一次,佢地就冇理過我..

我點Q知關佢咩事? :tongue:
佢都係問過一次啫~ 咁既態度問多幾次我反枱都似!
我地唔係同6299一齊住,冇用過6299錢喎!
我地買屋企全部係我地自己錢,6299豆零都冇出過既...
相反姑仔同大伯兩個就冇Q用嘞~ 買樓買車都要問6299!
不嬲係我老公鍚佢多過大伯鍚佢...
咁佢依家可能覺得我"分薄"咗佢最愛既阿哥...
唔鐘意佢阿哥養我咁啩!

大宅

原文章由 Vca 於 08-1-14 19:52 發表

我點Q知關佢咩事? :tongue:
佢都係問過一次啫~ 咁既態度問多幾次我反枱都似!
我地唔係同6299一齊住,冇用過6299錢喎!
我地買屋企全部係我地自己錢,6299豆零都冇出過既...
相反姑仔同大伯兩個就冇Q用嘞~ 買樓買車都要 ...

我個件姑仔又係咁衰,個呀哥對我好又唔抵得,成日串我,話我拾到woo,嫁到比佢呀哥,我心唸,我係唔好ga,你呀哥都唔會娶我la,十幾年都咁恩愛la:tongue:

男爵府

原文章由 hinhofion 於 14/1/2008 08:05 PM 發表

我個件姑仔又係咁衰,個呀哥對我好又唔抵得,成日串我,話我拾到woo,嫁到比佢呀哥,我心唸,我係唔好ga,你呀哥都唔會娶我la,十幾年都咁恩愛la:tongue:

我話之我姑仔唔抵得我乜!
反正就算我乜都冇做過佢都會唔抵得~ :tongue:
老公搣隻蝦夾舊餸比我佢黑面;
我凍老公比件衫我著佢黑面;
老公同我去旅行佢又黑面...
講真,就算幾鍚個妹,都好少會夾餸比個妹+同個妹去旅行吓哇?
佢乜都要咁睇唔過眼,咪由Q佢~ 忟死都唔關我事!

伯爵府

我姑9好錫我個女, 成日都買d衫比我個女, 有時都會買d嘢比我食...都ok...
但係我姑仔就超級pk, 個人超級dirty...咁大個人20+幾歲人無做過1份工係超過3個月, 今大個人連手機電費都係佢老母同佢交, 咩都唔買返屋企.....

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 Vca 於 08-1-14 12:45 發表

我話之我姑仔唔抵得我乜!
反正就算我乜都冇做過佢都會唔抵得~ :tongue:
老公搣隻蝦夾舊餸比我佢黑面;
我凍老公比件衫我著佢黑面;
老公同我去旅行佢又黑面...
講真,就算幾鍚個妹,都好少會夾餸比個妹+同個妹去旅 ...

哈哈哈!!我知佢唔抵得你d咩啦..
佢可能唔係唔抵得佢亞哥錫你多d..
可能你唔抵得你有個咁好既老公..
佢有bf嗎?可能佢要比衫佢bf著,夾送比佢bf...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

樓主開呢個Topic非常好,最好可以置頂。
你們姑奶的所有衰野,我姑奶都全中。
---又老又專橫, 要話事既時候佢地係家姐一定要聽佢地話, 要俾$既時候佢地係外嫁女唔關佢地事。次次同62,99,姑奶一家出去食飯,就一定要我老公比錢,次次都要去酒樓食3,4千銀的餐,其實如果只請62,99我覺得就無所謂,但要請佢地一家四口加上工人,我就吾順氣。姑奶一家有大屋有車有工人,吾解仲要成日噤屈我老公
比錢呀,我公老病左2年,每個月要成萬幾銀藥費,我公老而且吾係度了,佢地同62,99出
去食飯就要62比錢,又自私又貪小便宜。

而且對我既態度(極差),Bear住我,次次見到
佢,佢都要我個仔叫佢,但係佢兩個女兩年
都無叫過我,佢又吾理,而家佢兩個女仲學
左仲D野,Bear住我,吾知係咪想等我叫佢地
先呢?

仲有,佢好鍾意將屋企冇用的嘢當寶咁送
比人,仲要講到你地好恨要咁!連自己著
過的鞋,兩個女著過的底褲,放了6年的尿片
(又黃又嗅的),真係當人係"乞兒"。佢對我
講過"自己D野,你吾要,大把人爭住要。"

之前我地新居入伙,又單單打打,又話我d家
俬應該點擺點擺,仲要話我屋企電視大,"因
為間屋細,所以電視顯得好大。然後佢又
走近窗台,話見到對面樓D食緊飯,仲叫佢
兩個女係窗台同人地say hello,你話佢係咪
有問題呢,佢間屋大(8百幾尺),向海,都吾洗
噤"潤"我架。

我結婚前比公私"栽員",佢就驚死我老公要養我,日日叫62,99打來問我找到工未。又叫我比CV佢,話幫我找工。佢真係當自己乜都掂。

洋房

原文章由 hinhofion 於 08-1-14 12:15 發表

我個件極品都係咁呀 ,越做越肥,簡直賤肉橫生
報應黎ga,平日又霸道,口臭,衰格,當年連太公送比我個仔ga玩具都爭(係馬會buy ga毛公仔)成30歲人同個bb爭玩具 ,都唔知醜,我唔鬼同佢爭,佢要ga咪拎去lo ...

我個件仲極品,我生完個女時130磅,佢件pk150磅,有一次我正在拖地,佢特然笑到轉唔到聲,我問佢做嘜,條pm竟然笑我肥,係我個c6面前就叫我呀數,c6唔係到就叫我個名,叫嘜都冇所謂,都係尊重別人,咁大個人成30幾歲,有份好工係c6介紹佢做,係大公司人工好,假期多,佢pk攪到成身咭數,攪破產,又唔做野,成日黎搵我,又扮有錢,行街買野,同我講你鐘意又唔出聲,我買比你,慳d洗,跟住去旅行,去完,回來仲扮野,到我去加拿大探親朋佢係都要送我機,搭巴士去機場果時,話比我知坐位下面可放腳上去,pk白痴,c6唔係到,佢pk好睇少我,成日無啦啦笑我,,當我大陸落黎,仲有好多好多,費事講,我而家一於同pk返面唔同pk講野,佢買d野比我個女,全部去垃圾箱
pk買d平到死,
仲有一樣一定要講,我個女出細時pk係花園街買在四套衫比我個女
20元一套,買到大一大4-5歲著,佢話去街著就得,唔使著貴野,我係公司買49.9一套買左5套pk話唔使買咁貴以後著平野就得,個女係我著衫都要理,樣樣都要理正pk

首頁
12345...6

尾頁

跳至