夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 pmama 於 08-1-18 11:12 發表
我個姑奶都係勁白痴低能!
有一次我老豆在酒樓攪生日.
在食飯中大約8:30pm個姑奶打電話黎, 對話以下:
...

你個姑奶秋咪傻傻地 ? 大過你老公都好偉大 由 Kwan Tong 入 Tai Po 陪佢顛.

別墅

倆公婆都年過四十幾歲.
仲有一次依家想起都條氣唔順,
我姑奶搬屋就拜四角,
但又用耤口話自己信神唔拜得,
叫我老公幫佢拜, 因奶奶話自己老手腳痛唔方便,
仲選正我老公生日個日話拜完順請我老公飲茶.
我都冇計咁多, 但利事仔都冇比番封我老公.
但到拜四角時姑奶真係等一邊乜都唔理,
飲下午茶時因我地晚上約左人慶祝我老公生日食飯開party,
想早小小返屋企換衫想飲完就走,
點知又比奶奶同姑奶一唱一和駡我地咁急走,
唔再坐多陣, 咁野蠻人我都唔想對多佢地一陣~

舊年姑奶又話自己犯太歲又係話自己信神唔可以拜太歲,
又係叫我老公幫佢, 但幫完又係利事都冇封,
我同老公講如果你再係咁有咩黑運唔吉利我會怒姑奶一世!
:tongue:

原文章由 carly.c 於 08-1-18 12:05 發表
?-(

恕我直D講句...佢地倆公婆幾歲呀!! 自己屋企D野都攪唔掂!!要搵人特登去到大埔幫佢地咁低B既事!!?-(

大宅

原文章由 pmama 於 08-1-18 15:17 發表
倆公婆都年過四十幾歲.
仲有一次依家想起都條氣唔順,
我姑奶搬屋就拜四角,
但又用耤口話自己信神唔拜得,
叫我老公幫佢拜, 因奶奶話自己老手腳痛唔方便,
仲選正我老公生日個日話拜完順請我老公飲茶.
我都冇計 ...

佢地係信教就唔會要拜四角同太歲,明點你老公

我d姑奶都無乜點,係惡頂d,我C6最細,又係成日比d家姐點 ,最慘係佢又覺得無乜野,縱壞晒d家姐,連我佢地都想"駛"埋。大姑奶個女又有樣學樣,讀大學時d功課都係點我同佢做,仲要係唔到deadline前兩日都唔call我做,話我個時坐緊月得閒 大姑奶+奶奶+C6都同我講你識咪幫佢做囉!你讀得書多麻!佢地short short地成日都話一家人無計啦!個大姑奶仲試過為左幫個妹夫(細姑奶個老公)做成單生意,叫我做d非法野,我拒絕仲比佢話我自己人都唔幫,真係唔知邊個先係佢自己人!佢仲夠膽同我C6講我無義氣,好彩C6個次好清醒識丙番佢轉頭,叫佢以後唔好再叫我做非法野,唔係立即報警話佢教唆他人進行非法行為!

[ 本文章最後由 Lilo 於 08-1-18 16:00 編輯 ]

子爵府

呻完就算喇,del左大部分 ,費時比佢D FRD或者佢睇到, 咁就一世喇:tongue: :tongue:

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 小玲太太 於 08-1-19 10:39 發表
呻完就算喇,del左大部分 ,費時比佢D FRD或者佢睇到, 咁就一世喇:tongue: :tongue:

話時話,我都驚呀
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

子爵府

原文章由 阿藍2006 於 08-1-18 01:31 發表
你姑奶同你姑爺都好過份wo
痴飲痴食仲要家用又唔比,帶隻狗去散步,又唔拎報紙,真係過份呀
兩個都係廢人

o岩o岩先收到風話賣左樓賺左錢, 再去買新既.....

大把錢啦, 廢人!!!!

子爵府

原文章由 bebu123 於 08-1-19 14:17 發表

話時話,我都驚呀

99呢d年齡同佢d朋友就話唔會上網姐(我既99就過左身)

點知佢有冇上呀, 又點知佢d朋友有冇上, 有你地睇過答下咀已經好爽架喇

費時一世都面左左啦:tongue:

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

賣左樓又去買新ga???
大廢人
原文章由 小玲太太 於 08-1-20 13:29 發表

o岩o岩先收到風話賣左樓賺左錢, 再去買新既.....

大把錢啦, 廢人!!!!

首頁

尾頁

跳至