論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

呢間agency?
係唔係black list入面ga?
Thx

大宅

我而家個工人係direct hire就係經佢地請(工人推薦呢間比我), 我第一次請工人, 乜都唔識, 而因佢地又疏忽底下, 結果由2月入紙到8月工人先黎, 仲要入境處打黎問我仲請唔請呢個工人。

到批左工人visa,買機票又自己order左先通知我, 仲指我要求asap, 我一早要求weekend先接的, 最後佢都要改返日子比我。

記得有jm都試過有不愉快經歷。你自己諗下了...

大宅

回覆:bonboney_bb 的帖子

是否跟helper xx 是一間?

大宅

引用:是否跟helper xx 是一間?

原帖由 johim 於 14-08-27 發表
是否跟helper xx 是一間?
請問有冇用過? 好唔好?

大宅

回覆:johim 的帖子

我上個同現在工人都用呢間

大宅

引用:我上個同現在工人都用呢間

我上個同現在工人都用呢間
thanks. 咁係當你搵佢請, 定你自己聯絡工人,再經佢地做手續?

大宅

回覆:sweetpotatocat 的帖子

上一個是direct hire. 現任是响佢果度揀的。

大宅

回覆:sweetpotatocat 的帖子

佢有2個價,自己請果個我當時手續費三千幾是印。今年响佢度請菲是5.8k.

大宅

引用:佢有2個價,自己請果個我當時手續費三千幾

佢有2個價,自己請果個我當時手續費三千幾是印。今年响佢度請菲是5.8k.
5.8k係斷約菲嘅價錢喎

大宅

我吾知佢有冇分斷同完约兩個價我覺得應該冇,我冇比較,但印同菲是兩個價肯定的。當時其實有個印姐佢八月完约,睇洛好乖,識廣東話,但佢好廋,好高下但我估佢100 磅多的,佢工作人員叫我揀佢,但佢個樣一睇就知會俾我仔打死,我吾敢揀。佢個stuff 入房同我地講時,我仔指住佢話(我吾中意你,你都吾靚),之後佢就轉軑叫我請現任斷約菲,因佢個樣惡的同大只的。但5.8k 未計機票,另外比1.4k,包稅油費。保險另俾。但如姐姐放飛機(好像反工前)佢地會補反一次。我用呢間不是佢服務特別好(簽佢之後佢地都吾係好得閒聽我電話,用email 會覆快的),價錢不是特別平,而係佢好多有得揀。邊個好邊個吾好,坦白講我吾認為agent 好清楚。

大宅

引用:我吾知佢有冇分斷同完约兩個價我覺得應該冇

原帖由 johim 於 14-08-28 發表
我吾知佢有冇分斷同完约兩個價我覺得應該冇,我冇比較,但印同菲是兩個價肯定的。當時其實有個印 ...
我剛剛打去問左,有3個價錢,5.8k係菲斷約ga

大宅

甘完約幾$

大宅

引用:甘完約幾$ +

原帖由 johim 於 14-08-28 發表
甘完約幾$
$7,160但唔包唔知d咩(唔記得佢講咩)

大宅

可能都未包機票

首頁

尾頁

跳至