自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

侯爵府

push下先.!!:loveliness:

禁止訪問

翡翠宮

原文章由 小香香 於 08-1-12 16:57 發表
我係O型

但係成日都冇得捐血..最近都要出荃灣..

仲成日話我唔夠重

試過偷雞比我捐..我捐過兩次都識行識走

暈都唔會暈

佢地成日唔比我捐..所以我都冇特登走去捐喇:tongue: ...

其實,究竟要幾多磅先可以捐血???

因為我得82磅,所以我估我一定唔夠重囉!!!

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 awah112 於 08-1-12 16:15 發表
鑑於近日醫院對B型血及O型血的需求持續,紅十字會 輸血服務中心呼籲上述向型人士踴躍前來捐血。

中心稱,除每天必需之八百名市民捐血外,中心每天需要額外五十名B型及五十名O型血人士捐血,方可維持此兩類血型的血液充足 ...

我係B型架,不過我有糖尿病,
係米唔捐得血俾架?

侯爵府

大廚勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

太少捐血站,以前藍田有捐血站都會捐,無左就無捐咯。。:tongue:

別墅

女性要有90磅, 我中學時都有捐, 但上咗u就唔夠磅, 有次差少少都偷雞, 但之後一直都唔夠磅所以無再去lu.

原文章由 小manman 於 08-1-12 17:32 發表

其實,究竟要幾多磅先可以捐血???

因為我得82磅,所以我估我一定唔夠重囉!!!

男爵府

下!!82磅????
你要食多D野LA, 我114磅呀

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 eva1320 於 08-1-12 20:35 發表
下!!82磅????
你要食多D野LA, 我114磅呀

82磅?!
我個仔岩岩五歲都83磅喇!

男爵府

下!!5歲83磅?????
咁你唔好比咁多野佢食la

講笑, 不過好似真係勁得滯bor, 我個仔4歲半42磅, 同學仔中已經係高大個班la.

原文章由 babyhowie 於 08-1-12 20:43 發表

82磅?!
我個仔岩岩五歲都83磅喇!

複式洋房

我都想捐但唔 ,我先生就有捐,
幫到人係件好事 , 举手之劳 , 何樂不為?

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 朗仔 於 08-1-12 16:31 發表
push下先.!!:loveliness:

:loveliness: :loveliness: :loveliness:

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

我就無咩用啦... AB 都無咩人要咁, 次次話急需要個 D 都無份, 我 C6 就係 O 型, 急唔急需都好, 次次佢地都特登抽我 C6 多過平常人..... 可能見佢高高大大

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

原文章由 飽飽 於 08-1-12 20:08 發表
女性要有90磅, 我中學時都有捐, 但上咗u就唔夠磅, 有次差少少都偷雞, 但之後一直都唔夠磅所以無再去lu.

我又係中學時偷雞去捐血,家下一直keep 住8x 磅....冇得捐

[ 本文章最後由 Pui_Pui 於 08-1-12 21:59 編輯 ]
2/6/2005 : 2.59 KGS8/6/2005 : 2.66 KGS15/6/2005 : 2.72 KGS20/6/2005 : 2.86 KGS4/7/2005 : 3.33 KGS12/9/2005 :4.78 KGS   57CM23/9/2005 : 5.16 KGS  60CM27/10/2005 : 5.53 KGS 61.5CM14/11/2005 : 5.52 KGS 63.5CM13/2/2006 : 6.37 KGS

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我都好想捐
但對上個次想捐,個度d人話我血色素唔夠唔俾捐,跟住另外再搵別一部機同我check,跟住話要搵人輸血俾我就真

大宅

咁 o+ 捐唔捐得架

子爵府

原文章由 monchhichiip 於 08-1-12 22:18 發表
咁 o+ 捐唔捐得架

得,咁你快d去捐la
http://www.baby-kingdom.com/?uid-11205

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 awah112 於 08-1-12 16:15 發表
鑑於近日醫院對B型血及O型血的需求持續,紅十字會 輸血服務中心呼籲上述向型人士踴躍前來捐血。

中心稱,除每天必需之八百名市民捐血外,中心每天需要額外五十名B型及五十名O型血人士捐血,方可維持此兩類血型的血液充足 ...

係啦,回應果d大部份話捐唔到,而家係需要捐血人士,唔係要知道有幾多人唔可以捐,我50歲仲有去捐血,因我曾經有8包0型血救過我,我就要保持身體健康去比返更多8包0血出來,捐唔到d人唔洗回應啦.

我每3個月就由天水圍去荃灣捐血架,有心幾遠都唔怕遠.
<br><br>

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有一晚放工專登走去捐血, 佢地話我血色素低, 唔俾我捐

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至