跳至

首頁

尾頁

大宅

如題。
今日去檢查, 醫生話我阿B仲未掉 (已31週), 佢話我都好大機會要開刀, 仲要提早兩個星期開, 真係有啲唔開心

複式洋房

我昨日去政府產檢時問過e生, 佢於是幫我摸下個肚, 然後話bb頭仔已轉了向下. 不過, 我會係星期一睇c+時再照清楚啲才confirm.

其實好多書都話32週起bb先會開始轉頭, 你都仲可以等下喎! :)

大宅

我半個月之前去產檢個陣,醫生已經話bb掉左頭啦~~~

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我7/1去健康院產檢,姑娘摸肚話bb個頭轉左去下面(其實24/12去產檢時已經話轉左,當時27w)
而家32w,個頭仲o係下面冇轉返上黎

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我1月8號檢查, 醫生都話掉左頭仔了!

大宅

上個月, 我在 健康院姑娘話已掉頭, 一個WEEK 後我去C家照 U/S , E生話頭在右邊, 都算調左,,,, , 上WEEK 健康院姑娘摸下我個肚, 又話調左頭, 仲勁到 話 你雖然32WEEK, 但個頭仔SIZE 應該係 31WEEK... 哇, D 姑娘摸都摸到, 真係好PRO 呀

大宅

我同你一樣,上個星期(31w4d)照ultrasound,醫生話我個B都未掉頭,不過我個醫生叫我不用咁擔心,還有時間。
你都唔好唔開心啦,可能下次檢查的時間,阿B佢已經掉了頭呢!

原文章由 bb78 於 12/1/2008 23:11 發表
如題。
今日去檢查, 醫生話我阿B仲未掉 (已31週), 佢話我都好大機會要開刀, 仲要提早兩個星期開, 真係有啲唔開心

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

自己會否感覺到佢調頭未呀?

大宅

其實我都 feel 到佢喺我肚係未調架, 因為佢郁既位置會感覺到。

我睇個 C+ 佢都好有經驗, 應該係27週開始掉, 而家31W未掉(即係第2次都未), 咁都好大機會佢唔會掉, 要開刀。

我真係好down 呀, 我好唔想咁早要開刀

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

唔好唔開心,開刀都係有必要至要開,係為左BB和你好至開,同埋早2星期都唔算早,再拖的話BB個頭仔落左盤骨度,開刀就會冇咁好呀。所以順其自然啦。

大宅

29week,已掉了頭
但腳仔成日都踢.

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我個bb仲游緊水wor,一時頭向上,一時頭向下,一時左,一時右...... 而且我同老公仲可以明顯地感覺到個頭移動。唔知係咪個肚夠大,有位給他游來游去所以唔定住呢?

可能因為咁,上次睇私家話我未生得呀!

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章

上星期六 (30W5D)照ultrasound,醫生都話我個B都未掉頭,不過我個醫生都係叫我不用咁擔心,還有時間。如果下個月都未掉就嘛煩d.

大宅

我上次產檢時(31週)BB都未掉頭, 醫生仲話就算當時掉咗都有機會走番上去, 要到差唔多35週先確定, 因為到時佢個size已經大咗, 想再掉頭都好難。

另外, 我睇書都係咁講, 有時bb雖然已經掉頭, 但係都要差唔多生嘅時間個頭至會落入盆骨。

唔駛咁早down住, BB仲有機會走圍走。

我亞B又係, 早幾日feel到佢個頭仔係下面, 昨日又走返上去(我過幾日都33週喇), 唔駛咁擔心。

原文章由 bb78 於 08-1-13 12:35 發表
其實我都 feel 到佢喺我肚係未調架, 因為佢郁既位置會感覺到。

我睇個 C+ 佢都好有經驗, 應該係27週開始掉, 而家31W未掉(即係第2次都未), 咁都好大機會佢唔會掉, 要開刀。

我真係好down 呀, 我好唔想咁早要開刀 ...

大宅

我個小b已經掉o左頭, 個醫生仲話佢應該比預產期早一個星期出世呀~

男爵府

育兒性格勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我估我果個b 應該未掉頭仲係入面周圍游緊水, 因為仲feel 到佢係我果肚上下左右都踢混!!!:lol: :lol:

大宅

上星期產檢,醫生話掉左頭, 不過昨晚個肚好似打風咁, 唔知bb係咪掉返上黎 :tongue:

2個星期前, 我個肝痛到死, 好似火燒咁,
醫生話bb頂住個肝, 個肝無位走就會咁痛,

之後就無咁痛, 所以我懷疑係未掉頭先痛成咁
我而家會留意下, 如果個肝又係好似火燒咁痛, 就下星期照unltrasound既時候睇清楚係咪掉返上黎
我坐完台北【一個無腳的的士司機】之分享! (有圖)

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2442319-1-1.html

子爵府

同你一樣,上個Tue去健康院姑娘摸肚話bb個頭己經向咗下,今日去c+時咗confirm吓。

原文章由 tsangws 於 08-1-12 23:19 發表
我昨日去政府產檢時問過e生, 佢於是幫我摸下個肚, 然後話bb頭仔已轉了向下. 不過, 我會係星期一睇c+時再照清楚啲才confirm.

其實好多書都話32週起bb先會開始轉頭, 你都仲可以等下喎! :) ...

複式洋房

上個禮拜去醫院,助產士話bb調左頭拉。但我仲息覺得bb係我肚的左邊踢。

伯爵府

醒目開學勳章

27w c+醫生話我個B調左頭,29w睇政府又話未調頭,到左31w幾醫生又話佢調左頭 。。。我估BB仲有位調黎調去,31w調左頭都分分鐘上返去,唔洗太擔心:-P

首頁

尾頁

跳至