自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

小朋友才K1,想帶佢見老人家最後一面,但醫院多菌,老人家本身更染了抗药惡菌,點算好呢?心大心細中,JM有無建議?

大宅

引用:小朋友才K1,想帶佢見老人家最後一面,但醫院

原帖由 erinlo 於 14-08-27 發表
小朋友才K1,想帶佢見老人家最後一面,但醫院多菌,老人家本身更染了抗药惡菌,點算好呢?心大心細中,JM有無建議 ...
用視像得嗎?

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:想帶小朋友去醫院探病

緊係唔博啦

BIGPAT    發表於 14-8-27 09:13

大宅

老人家好錫個孫。今日我去睇佢,佢示意我除下口罩俾佢望下個样,之後佢就哭了。真的好心酸,所以我想帶個孫俾佢望下。理性上,我知無什么幫助,也不能預計對個細會唔會有不良影響。所以好矛盾。

侯爵府

醫院係唔會比小朋友入病房,亦勤你唔好帶小朋友去,視頻見面得唔得呢?

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:erinlo 的帖子

醫院係唔會比小朋友入去

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

老人家就走,醫院係會特準叫所有想見最後一面o既親友到醫院,
當年我奶奶走個陣,我細仔六個月,我地個個戴晒口罩,
叫做還老人家臨終一個心願!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

其實醫院,特別政府醫院12歲以下小童謝絕探訪,前年我住咗政府醫院兩個半月,因為落唔到地關係,我只求護士長比我見我仔一眼,佢只准真係一眼咁多咋,5分鐘都冇便親手帶佢消毒雙手,跟手離開病房,到我落得地,只是坐輪椅,比我出去病房外大堂外見我仔。

ecling  睇到我喊咗   發表於 14-8-27 08:39

大宅

去,帶口罩,買支消毒噴霧—出医院全身喷,消毒双手便可,老人家心願,不要令佢有遗憾地走

falalala  認同  發表於 14-8-27 03:30

翡翠宮

牛年勳章

我會帶,還老人家一個心願

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我之前帶4歲半女去到醫院,最後一面都唔比入

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

前年我爸爸心臟病發入公立醫院,當時我仔K1,我爸好想見個孫,醫院姑娘都俾我仔入一入去見公公。(我爸並非臨終,只係虛弱好想見個孫,而我仔入左去數分鐘就出返去)

大宅

99將走個時,姑娘有俾我對仔女入病房(政府e院)99好錫對孫,幾難幾險都好,唔捨得唔俾佢見~

大宅

我今年都曾經帶未夠一歲既囡囡去醫院見老人家,啲護士係唔建議架啦,但你同佢求下情,話老人家好掛住小朋友,淨係比佢見一見就走,佢地都會比。

大宅

只要醫院俾嘅就一定去…請相信專業醫護人員的尊業決定
醫院俾但你唔帶佢去…以後你個心都會有條拔唔走嘅刺……

男爵府

如果e生講到係通知所有家人朋友見最後一面既,會通容比入既!你幫小朋友帶口罩入一入叫聲佢話阿邊個黎左睇你啦!然後就帶返個小朋友出去都無問題既!

大宅

畀面勳章

醫院知道病人隨時會走,係會比家屬見最後一面,唔會有年齡限制,帶小朋友比老人家見一面啦!

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:老人家就走,醫院係會特準叫所有想見最後一

侯爵府

我會帶,我個女出世一直住icu(差唔多住左17個月),插哂喉駁哂機個種,病房經理都比我大仔去睇(當時3歲),係特別安排唔會係探病時間入,直到阿女離世時我趕去醫院,醫生護士都問我大仔會唔會睇下(我話唔洗),但你要留意下小朋友心理,我個仔知道妹妹上左天堂,佢就情緒唔係咁好,成日流淚話掛住妹妹(其實前後只係見過5-6次),問題仲好似越黎越嚴重

侯爵府

你去到醫院,病房護士會教你消毒

首頁

尾頁

跳至