懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

由尋晚開始,胎動少左,但自己用胎心機聽心跳,聽左幾次都正常,使唔使睇醫生?

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

我果個每個禮拜都會1,2日少左郁/郁得細力左..
健康院姑娘話2個鐘有10次就OK , 你有胎心動mon住應該無問題的

男爵府

回覆 ling2chu 的帖子

你第幾週先? 月近預產期, BB SIZE月大都會小左育動...
不過要MOON住, 持續係甘去見醫生好D..

大宅

引用:回覆 ling2chu 的帖子你第幾週先

原帖由 Jumama24 於 14-08-28 發表
回覆 ling2chu 的帖子

你第幾週先? 月近預產期, BB SIZE月大都會小左育動...
我接近31週,阿b呢一兩曰都比较靜,不過之前約左今個星期六產檢,到時再check check

公爵府

引用:由尋晚開始,胎動少左,但自己用胎心機聽心

原帖由 芒果小妹 於 14-08-27 發表
由尋晚開始,胎動少左,但自己用胎心機聽心跳,聽左幾次都正常,使唔使睇醫生?

...
依家幾多週啊?超過35週,胎動慢慢就冇咁多。

禁止訪問

大宅

我36 wk, 都覺得少郁左,但健康院聽完心跳又正常

別墅

我而家30+,都有類似情況,有點擔心~

禁止訪問

大宅

回覆:胎動少左但心跳正常

如果驚就入院,求個安心都好。去到會駁機check心跳同數胎動,如果冇問題医生就會叫你出院。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至