跳至

首頁
23456...11

尾頁

大宅

陪月勳章

我都想join playgroup,不過我番shift,sat & sun未必join到,同埋我想知大約幾多錢一堂?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

我都想join
但我想問你地打算幾時開始?? 因為BB仲未夠4個月bor...

Net Name 星期六PM 星期日PM
1.Chapman媽 Yes Better not
2.lswkaren Yes Yes(but Sunday is better)
3. Firepig Yes Yes
4. LouieMami Yes Yes
5. Awesomeada Yes Yes
6.BMW Yes (3点後) Yes
7.Natalie Yes Yes
8. 伊芙蓮 Yes (3点後) Better not

男爵府

wah...齊人啦...我星期一打電話去問詳情, 跟住同大家會報啦

洋房

FULL 左啦? 我都想join呀
請問係咪只可以得8個位呀? 加多個得唔得呀
我真係好想join, 我個BB都係10月出世架!

大宅

Hi Chapman,

有無update呀?

原文章由 chapman媽 於 08-2-1 18:27 發表
wah...齊人啦...我星期一打電話去問詳情, 跟住同大家會報啦

男爵府

Dear all,

我地會包班既時段係星期六下午四至五:
We need to do the following:
1) 每個家庭要join左佢地既membership(before 18 Feb);
2) 跟住大家fill in the course's application form and fax / e-mail a copy to me;
3) 在三月五號我會去排隊攞籌及交大家既application form;
4) 如個時段係OK既, 咁就請大家自行去交支票(係尖沙咀個Centre);
5) 五月就可以開始上堂;

or

大家可以交張application form比我及一張畫線支票,咁我交form時就會一齊交,如果個時段唔OK, 佢地會寄番比大家...

如果大家係OK既, 請PM你地小小資料比我及話比我知你地想點搞, 咁我睇下可以點樣收係地張form囉

佢地既 link係http://www.hkcs.org/cdcb/pec/course.html

複式洋房

Thank you chapman媽. Sat 4-5pm OK no problem. 我們是否報大坑東centre? 知否附近有沒有停車場? 如有新UPDATE,請聯絡我.

原文章由 chapman媽 於 08-2-6 11:22 發表
Dear all,

1) 每個家庭要join左佢地既membership(before 18 Feb);
2) 跟住大家fill in the course's application form and fax / e-mail a copy ...

大宅

我係九月媽咪呀, bb9月24日出 世, 我地啱啱搬左黎宇晴軒, 唔知可唔可以join你地嘅gathering呢, 想bb見多d小朋友呀. 你地嘅playgroup係一次定係regular會上架?

男爵府

ammc,
nice to meet u, 個playgroup係10堂架,係大坑東既...

firepig,
我要double check左個parking問題,遲些reply:lol
原文章由 ammc 於 08-2-7 23:17 發表
我係九月媽咪呀, bb9月24日出 世, 我地啱啱搬左黎宇晴軒, 唔知可唔可以join你地嘅gathering呢, 想bb見多d小朋友呀. 你地嘅playgroup係一次定係regular會上架?

複式洋房

Hello, 大家好, 我住Banyan, 個女10月24日出世ga!

我好有興趣join你哋的gathering, 記得預埋我吖!

至於playgroup, 我已報TST班, 下次再join吖!

不過唔好怪我大鄉里, 究竟大坑東即係邊區?
另外耀中係幼稚園or學前school?

其實新手真係mud都唔識, 究竟幼稚園幾時要去報名?
你哋諗咗邊間未, 我聽人講話會無位??

Sorry太多問題, 唔好見怪!

大宅

Chapman 媽,
唔該晒! 我會在假期後報名。
我只找到會員及幼潛班之報名表,但找不到幼潛班之價錢!?

Louie MaMi

原文章由 chapman媽 於 08-2-6 11:22 發表
Dear all,

2) 跟住大家fill in the course's application form and fax / e-mail a copy ...

大宅

Hi Chapman ma,

可唔可以係TST centre報名? 因為近我公司, 我可以放假去報名....

Dear all,

複式洋房

chapman媽,
我今天已join了membership啦. 跟住是否SEND APPLICATION FORM &CHEQUE比你? 請PM地址。THANKS。。。

原文章由 chapman媽 於 08-2-8 00:19 發表
ammc,
nice to meet u, 個playgroup係10堂架,係大坑東既...

firepig,
我要double check左個parking問題,遲些reply:lol

複式洋房

Sorry
5月份我自己唔得閑
Coffee530 you should replace me

大宅

我都已經報咗同名. 係咪pm詳盡資料, 包括BB姓名, 出生日期,父或母姓名, 會員號碼同contact no. 之後confirm有位才交2張form和支票.

原文章由 firepig 於 08-2-12 00:12 發表
chapman媽,
我今天已join了membership啦. 跟住是否SEND APPLICATION FORM &CHEQUE比你? 請PM地址。THANKS。。。

男爵府

Dear all,
I can only receive fax at work....I will PM u guys my telephone number and u have to call me before fax...cheers.

別墅

原文章由 chapman媽 於 08-1-16 09:38 發表
你地住昇悅就好啦, 我呢樹好舊, 只有露天泳池, 依家冬天, 我都係間唔中借朋友既身份同阿仔去昇悅泳咋...係呢, 八卦想問, 你地買餸去邊榭買架...我老公話美孚D野貴好多, 通常都係去Shun Ling Road街士買架, ...

chapman 媽, 咁我知你住邊喇, 而我就係住你隔離既屋苑 , 我個仔係10/12, 已經4 個月喇, 不過佢一個月多d就戒左夜奶

男爵府

Net Name
1.Chapman媽 (received)
2.lswkaren (received)
3. Firepig
4. LouieMami
5. Awesomeada
6.BMW
7. Coffee530
8. 伊芙蓮
9. Catca_mama

以上既媽咪, 我係三月五號會去排隊apply, 我地apply 既時段係星期六下午既3點半至四點半, 地點係大坑東. 我在三月五號只會代大家交application form, 當佢地confirm個時間係OK既, 請大家到時自己去TST交支票, 個course係$1850 for 10 classes.
我已upload左三張form, 你地只要press the link and wait for 10 seconds, a download box will appear at the left bottom corner, 你就可以save個三個document. 第一張係你地apply membership, 要係2月18號之前搞, 第二及三張form就請fill in and fax to me. 當你地fill in 個兩張form, 請PM我, 我會比我個fax及手電大家...

Membership Application Form

幼兒 Form1

幼兒 Form2

[ 本文章最後由 chapman媽 於 08-2-13 18:13 編輯 ]

別墅

Thank you chapman ma

我明天返到公司, 約10:00 a.m. fax 張 form 比你, 你可否 PM 定個 fax/phone number 比我呀?

原文章由 chapman媽 於 08-2-13 18:09 發表
Net Name
3. Firepig
6.BMW
8. 伊芙蓮

以上既媽咪, 我係三月五號會去排隊apply, 我地apply 既 ...

大宅

Chapman 媽,
Thanks, your phone number is well received.
I have applied the membership by mail so I have to wait for the membership number. I'll fax you the forms once ready. (Hopefully before end of the month)

Cheers,
LouieMaMi

原文章由 chapman媽 於 08-2-13 18:09 發表
Net Name
3. Firepig
6.BMW
8. 伊芙蓮

以上既媽咪, 我係三月五號會去排隊apply, 我地apply 既 ...

首頁
23456...11

尾頁

跳至