家事百科

跳至

首頁

尾頁

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

想問洗衣機 行十五分鐘就hang . 唔郁 , 襟咩制都無反應 , 要轉個control 去off 先得 ...... 無論係咩mode 都係咁. 係唔係壞左呢

西門子 大眼仔

大宅

回覆 豆豆B媽 的帖子

係咪行到排水時就停呀?行十五分鐘時係乾衣定係乜呀?停時筒內還有冇水呢!

複式洋房

豆豆B媽 發表於 14-8-28 15:01
想問洗衣機 行十五分鐘就hang . 唔郁 , 襟咩制都無反應 , 要轉個control 去off 先得 ...... 無論係咩mode ...
似係電路版問題, 部機買左幾耐?

子爵府

豆豆B媽 發表於 14-8-28 15:01
想問洗衣機 行十五分鐘就hang . 唔郁 , 襟咩制都無反應 , 要轉個control 去off 先得 ...... 無論係咩mode ...
請問你有沒有維修?我部機跟你個部一樣?都唔知壞吔?.

已過了保養期。

伯爵府

secyw 發表於 14-9-19 13:56
請問你有沒有維修?我部機跟你個部一樣?都唔知壞吔?.
試拔下插頭斷電一天,看能否解决。

男爵府

引用:Quote:secyw 發表於 14-9-19 13:56 請問你

原帖由 長者 於 14-09-19 發表
試拔下插頭斷電一天,看能否解决。
我去到排水就停,拔3日插蘇都唔掂,最後買部新,同發現依家電器用唔到10年以上,問過朋友我平平地買$3xxx買部豐x牌算數,舊個部西門寺以前最新型號買咗$96xx,用咗6年收皮

伯爵府

小羊羊迎迎媽咪 發表於 14-9-19 19:10
我去到排水就停,拔3日插蘇都唔掂,最後買部新,同發現依家電器用唔到10年以上,問過朋友我平平地買$3xxx買 ...
如你也是15分鐘自停,要關機重開又重復自停,我估計唔係電控板,而是排水泵或進水電磁閥故障,致程序無法繼續下去,因有些機設計不同時候進水分二或三個進水閥控掣,冇水入就無法繼續,即自停。當然要開盖檢查才能確定

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

結果.. 我都係買過部

首頁

尾頁

跳至