母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

唔係呀, 我幫襯呢間

http://shop33181136.taobao.com

呢間冇得貨到付款, 我搵朋友幫我order囉

原文章由 tautaub 於 08-1-15 08:35 發表
winwin815,

你係唔係都係幫這賣家買(http://shop34100743.taobao.com, [email protected]), 然後貸到付款?
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

公爵府

畀面勳章

sorry, 我個時係訂門欄, 無extra fee喎

原文章由 amy_lee 於 08-1-15 18:18 發表

我早前問過店主係要喎?-(
你喺邊間shop買呀??
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

大宅

我琴日上左淘寶網買野喇~
原來分開兩種,
你o係一窩熊仔搵店主直接落order,就可以貨到付款,但係住宅要加收$50~
如果你經網上visa付款,就送去住宅都無問題,唔駛加錢,但係因為一件一件order會比較麻煩,可以叫send一張清list俾店主,佢開一頁俾你bid, 但係要記住提店主,運費要由買家支付,你先可以用visa俾錢既~所以,叫店主將總額扣 $20, 將 $20改為快遞既金額,咁總數就會係一樣,你又可以用visa俾,又唔駛加$50送去屋企喇~

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我估大家對運費,貨到付款有少少唔清楚,我大概講解一下啦,但只以o係"一窩熊仔"買哺育衣為例。

運費 - 一般係$30/kg,送屋企定公司都一樣

貨到付款 - 方便無verified visa既買家,不過只限送公司地址,送屋企地址要加extra$30

清單/專拍 - 其實只要同個賣家msn/旺旺講清楚要邊幾件,可以叫佢開個專拍,又可以隨便拍一樣嘢然後叫賣家改費用,運費由哪一方支付都可以用visa俾錢。

提示:
1, 如果你想有多d心心(正面評價)就逐件拍然後叫賣家修改運費,之後o係支付寶用"合併"付款一次過付(當然要有淘寶account/ 支付寶account同verified visa)。

2, 如果唔想開accounts,又可以用公司地址收貨,貨到付款會好d,連credit card既charge(rate charge,幾個%)都慳返。

3, 買得多(兩三百蚊)可以問下有無discount,有時有95折,有時有9折

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

多謝你地介紹一窩熊仔, 我向佢order咗d貨, 會明天收到. 好期待啊~
呢個seller係貨到付款, 將貨款+運費交比速遞公司職員就可以了.
店主話一般買滿300元會打8-9折的, 但因匯率問題, 付港幣的買家不能打折.
送貨到住宅地址要加收50元.
可e-mail或msn落order.

大宅

淘寶網香港熱線:2215 5300
琴日唔明點上網用visa,
一個店主俾既熱線~
打去有專人回答問題!

水晶宮

可能我一向係用visa付款,所以有時有折啦,試過兩次佢送多一件俾我(我同佢買過好多次,係老主顧)

唔係送貨到住宅要extra $50,而係如果貨到付款但送貨到住宅先要,如果用支付寶俾錢,唔係送貨到住宅唔洗extra charge

原文章由 方麗娟 於 08-1-17 15:56 發表
多謝你地介紹一窩熊仔, 我向佢order咗d貨, 會明天收到. 好期待啊~
呢個seller係貨到付款, 將貨款+運費交比速遞公司職員就可以了.
店主話一般買滿300元會打8-9折的, 但因匯率問題, 付港幣的買家不能打折.
送貨到住宅 ...

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

原文章由 eeb 於 08-1-17 16:24 發表
可能我一向係用visa付款,所以有時有折啦,試過兩次佢送多一件俾我(我同佢買過好多次,係老主顧)

唔係送貨到住宅要extra $50,而係如果貨到付款但送貨到住宅先要,如果用支付寶俾錢,唔係送貨到住宅唔洗extra charge
...

哦~ 我就係唔識搞個"支付寶", 其實我都想整返個a/c方便購物! 但真係好白痴, 從來未試過online shopping架~ 連yahoo都未試過

大宅

其實最好在大陸開個acc, 因為用visa要收手續費. 我在淘寶都有買有賣, 用支付寶就最安全, 而送住宅既extra charge係間間快遞公司都唔同, 例如我住在西貢, 有d公司會送, 有d公司要收30蚊(另運費), 所以要問清楚先好.

水晶宮

如果有visa卡,間銀行又有得做verified by visa,搞個支付寶會方便d,因為少數shop肯貨到付款,出咗廣東省就好似無人做貨到付款去香港。

原文章由 方麗娟 於 08-1-17 21:22 發表

哦~ 我就係唔識搞個"支付寶", 其實我都想整返個a/c方便購物! 但真係好白痴, 從來未試過online shopping架~ 連yahoo都未試過

大宅

d貨今日到左喇,quality真係ok呀!
不過,有一件太大件...我估都無乜機會著...

洋房

你係咩size呀?你買咩size?

原文章由 雪瑩媽咪 於 08-1-18 15:02 發表
d貨今日到左喇,quality真係ok呀!
不過,有一件太大件...我估都無乜機會著...

大宅

原文章由 肥豬豬 於 08-1-18 15:04 發表
你係咩size呀?你買咩size?

店主話我要L碼,所以全部也選L碼~
有一件太大,店主岩岩覆左話可以換,
但係就要再付郵費,
各位有無試過?知唔知郵費大概係幾多呀?如果仲貴過件衫..就真係唔換算喇~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊