母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

用visa,先向銀行申請verified張visa

一般只可以快遞黎香港

其中一家買哺乳衣可以貨到付款,請睇下有個舊post叫"分享:哺乳衣"
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

水晶宮

我估大家對運費,貨到付款有少少唔清楚,我大概講解一下啦,但只以o係"一窩熊仔"買哺育衣為例。

運費 - 一般係$30/kg,送屋企定公司都一樣

貨到付款 - 方便無verified visa既買家,不過只限送公司地址,送屋企地址要加extra$30

清單/專拍 - 其實只要同個賣家msn/旺旺講清楚要邊幾件,可以叫佢開個專拍,又可以隨便拍一樣嘢然後叫賣家改費用,運費由哪一方支付都可以用visa俾錢。

提示:
1, 如果你想有多d心心(正面評價)就逐件拍然後叫賣家修改運費,之後o係支付寶用"合併"付款一次過付(當然要有淘寶account/ 支付寶account同verified visa)。

2, 如果唔想開accounts,又可以用公司地址收貨,貨到付款會好d,連credit card既charge(rate charge,幾個%)都慳返。

3, 買得多(兩三百蚊)可以問下有無discount,有時有95折,有時有9折

水晶宮

可能我一向係用visa付款,所以有時有折啦,試過兩次佢送多一件俾我(我同佢買過好多次,係老主顧)

唔係送貨到住宅要extra $50,而係如果貨到付款但送貨到住宅先要,如果用支付寶俾錢,唔係送貨到住宅唔洗extra charge

原文章由 方麗娟 於 08-1-17 15:56 發表
多謝你地介紹一窩熊仔, 我向佢order咗d貨, 會明天收到. 好期待啊~
呢個seller係貨到付款, 將貨款+運費交比速遞公司職員就可以了.
店主話一般買滿300元會打8-9折的, 但因匯率問題, 付港幣的買家不能打折.
送貨到住宅 ...

水晶宮

如果有visa卡,間銀行又有得做verified by visa,搞個支付寶會方便d,因為少數shop肯貨到付款,出咗廣東省就好似無人做貨到付款去香港。

原文章由 方麗娟 於 08-1-17 21:22 發表

哦~ 我就係唔識搞個"支付寶", 其實我都想整返個a/c方便購物! 但真係好白痴, 從來未試過online shopping架~ 連yahoo都未試過

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊