跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想問下餵人奶的媽媽, 你們的bb每一餐大約會啜多久 ? 我現在每天都是補一至兩次奶粉,我bb 有時啜10 分鐘,最多都是15-20 分鐘。有時個多鐘要吃,有時就3-4個鐘才吃。
但健康院姑娘話最少15 分鐘,正常30 分鐘到啦。我有點驚我bb 不夠飽。

男爵府

我呀B都係, 有時啜6分鐘, 有時啜10 分鐘, 點叫佢都唔食,  但有時, 過咗20分鐘, 又要再食過。。。

禁止發言

複式洋房

我BB每次不停啜 10 - 15 分鐘,每隔 1-3小時食一餐,我中午補一次奶粉晚上12:00 & 6:00 a.m 都係比佢食奶粉

大宅

我囡囡都係,有時5-6mins, 但係通常都會用盡方法叫醒佢,希望佢可以食到 15 mins為止~ 有時 20mins~

都驚佢唔飽,但係健康院姑娘又叫我唔好補奶粉,佢話唔補既話,俾bb啜多d, 上奶好d,bb可以快d食飽~

男爵府

我會係新年假後返工, 唔可以再餵人奶, 所以, 會餵埋會個星期人奶後, 下星期開始, 加多D奶粉, 改至全奶粉, 初初餵人奶好辛苦, 直至而家好D啦, 又要改為奶粉, 都好唔捨得......

別墅

其實你可以pump出黎餵佢,然後早晚繼續埋身餵,唔洗放棄喎,人奶真係好好的

原文章由 夢妮 於 08-1-15 14:55 發表
我會係新年假後返工, 唔可以再餵人奶, 所以, 會餵埋會個星期人奶後, 下星期開始, 加多D奶粉, 改至全奶粉, 初初餵人奶好辛苦, 直至而家好D啦, 又要改為奶粉, 都好唔捨得...... ...

複式洋房

係la, pump出黎儲起比佢食,唔好放棄la

首頁

尾頁

跳至