嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

我都生咗啦, 4Jan - 37週4催生順產失敗結果要開刀,
大妹2.66kg, 細妹2.56kg

[ 本文章最後由 hoi8yan 於 08-1-14 17:57 編輯 ]

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

恭喜 恭喜

大宅

好媽媽勳章

恭喜你 :)

珍珠宮

恭喜!!!!恭喜!!!!

原文章由 hoi8yan 於 08-1-14 17:55 發表
我都生咗啦, 4Jan - 37週4催生順產失敗結果要開刀,

大宅

原文章由 hoi8yan 於 08-1-14 17:55 發表

恭喜晒你呀!

係呢, 我想訪問下你....順產失敗...咁即係會唔會都剪晒會陰多個傷口架?

等待驗證會員

Congratulation~~

複式洋房

Congratulations !!!
而家我都成34週, 好緊張呀 !!:lol:

別墅

無剪, 我開得3度發燒就要開刀啦:-(

原文章由 gozzila 於 08-1-14 18:55 發表

恭喜晒你呀!

係呢, 我想訪問下你....順產失敗...咁即係會唔會都剪晒會陰多個傷口架?

大宅

原文章由 hoi8yan 於 08-1-15 11:23 發表
無剪, 我開得3度發燒就要開刀啦:-(

下! 發燒........

我成日都有呢個疑問....因為醫生都同我講到時先知用乜方法生, 搞到我唔知要點準備產後護理野..

唔知你可唔可以分享下呢? 我話就話三月生, 但好驚會早呀! 請指教下呀

大宅

恭喜! 想問下, 你陀到後期時辛唔辛苦ah?

複式洋房

Congratulations !!!

大宅

Congratulation~~
孖寶Club HK Int'l  (歡迎所有twin參加)
請到留下言啦︰http://hk.myblog.yahoo.com/twinclubhkint
e-mail: [email protected]

別墅

說來話長..........3號去e院覆診last time, 37wk4d, check到旦白尿超標又高血壓, e生話有可能係毒血証咁就要我立即入院至生為止, 佢話孖胎已足月可以生得但我乜都無徵昭就比佢送咗入院.

上到病房, 要check多次尿和ultra sound, 個e生話要用尿侯check, 結果都係一樣, 咁就有兩個e生過來同我explain要同我催生, 生咗就無危險因毒血証係可以好嚴重. 佢話兩個頭仔都已向下可以試順產我又好想自己試下, 咁就立即送去產房催生啦....

原文章由 gozzila 於 08-1-15 14:10 發表

我成日都有呢個疑問....因為醫生都同我講到時先知用乜方法生, 搞到我唔知要點準備產後護理野..

唔知你可唔可以分享下呢? 我話就話三月生, 但好驚會早呀! 請指教下呀 ...

別墅

e生話我有高血壓+旦白尿所以要立即入院催生.
37wk4孖胎已足月所以可以生得.
兩個頭仔已向下可以試順產, 便立即落產房催生.
5pm落藥做埋無痛, 等開........4個鐘check一次, 直至6am開2度, 一直清醒但唔知why有痛feeling, e生話等多兩個鐘, 如無進展就要開刀.......8am開得3度又發燒咁就立即要開刀啦........半麻但好眼瞓.10am就生咗兩個女女啦!

原文章由 gozzila 於 08-1-15 14:10 發表

唔知你可唔可以分享下呢? 我話就話三月生, 但好驚會早呀! 請指教下呀 ...

大宅

原文章由 hoi8yan 於 08-1-15 18:56 發表
e生話我有高血壓+旦白尿所以要立即入院催生.
37wk4孖胎已足月所以可以生得.
兩個頭仔已向下可以試順產, 便立即落產房催生.
5pm落藥做埋無痛, 等開........4個鐘check一次, 直至6am開2度, 一直清醒但唔知why有痛feeli ...

原來個過程係咁既....多謝你咁詳細分享呀! 我成日都向到念究竟會係點生呢...哈哈~~ 其實好鬼驚~~~乜都唔識...你都係孖女呀, 我都係呀! 我家下好努力咁"糟"肥佢兩個, 因為我家下29w, 但28w時佢地只有1kg咋~~~

係呢咁你對女要唔要係咁2都要入下箱, 聽人講話要架喎...

別墅

唔駛入箱因已足磅(5lb).
最後兩個月大得好快, 我日食一旦囉!

原文章由 gozzila 於 08-1-15 23:50 發表

原來個過程係咁既....多謝你咁詳細分享呀! 我成日都向到念究竟會係點生呢...哈哈~~ 其實好鬼驚~~~乜都唔識...你都係孖女呀, 我都係呀! 我家下好努力咁"糟"肥佢兩個, 因為我家下29w, 但28w時佢地只有1kg咋~~~

係呢 ...

大宅

原文章由 hoi8yan 於 08-1-16 15:22 發表
唔駛入箱因已足磅(5lb).
最後兩個月大得好快, 我日食一旦囉!

嘩! 講d野你知呀! 咁我由28w幾開始飲媽媽奶同豆漿, 撞鬼羅, 我個肚又好似吹波咁大啦! 重到呀! 連d同事都問我搞乜, 做乜向呢幾日間個肚大得咁快......哈哈哈~~~

別墅

媽媽奶係會食肥個媽媽呢....

原文章由 gozzila 於 08-1-16 22:31 發表

嘩! 講d野你知呀! 咁我由28w幾開始飲媽媽奶同豆漿, 撞鬼羅, 我個肚又好似吹波咁大啦! 重到呀! 連d同事都問我搞乜, 做乜向呢幾日間個肚大得咁快......哈哈哈~~~ ...

大宅

原文章由 hoi8yan 於 08-1-17 21:12 發表
媽媽奶係會食肥個媽媽呢....

咁大鑊 咁飲唔飲好呢.....我巳經好肥啦喎.......哈哈哈

別墅

我一直都無飲呀,,,,,,,阿b都可以足磅.....
不過我每日都有食芝士麥包做早餐,, 有益又高纖, 有助排便

原文章由 gozzila 於 08-1-17 21:54 發表

咁大鑊 咁飲唔飲好呢.....我巳經好肥啦喎.......哈哈哈

首頁

尾頁

跳至