母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章

我全人奶4個幾月,仲未嚟返經期,又一直冇避孕打算順其自然生第二胎,所以諗緊自己係咪應該定期驗孕呢如果咯係點知,加上第一胎時係完全冇懷孕徵狀的,想請教大家有冇經驗分享?

大宅

引用:我全人奶4個幾月,仲未嚟返經期,又一直冇

原帖由 buzzvan 於 14-08-28 發表
我全人奶4個幾月,仲未嚟返經期,又一直冇避孕打算順其自然生第二胎,所以諗緊自己係咪應該定期驗孕呢如果 ...
如果無避,就真係要驗,萬一bingo, 有病食藥都要話俾醫生知。

聽講有咗,奶量會急跌呀,留意下囉。

男爵府

睛靈勳章

引用:Quote:原帖由+buzzvan+於+14-08-28+發表我

原帖由 wchakman 於 14-08-29 發表
如果無避,就真係要驗,萬一bingo, 有病食藥都要話俾醫生知。

聽講有咗,奶量會急跌呀,留意下囉。
有左奶量係會暴跌。我果陣都係因為奶量暴跌,先估自己可能有左。
我生完一個月已經黎M,之後每個月都好準時。黎M前1、2日奶量會跌,但好快奶量會多返。但我有左果個月,應該係著左床奶量就開始暴跌,所以比起我平時好準時黎M跌奶量的日子仲要早,奶量跌左好幾日都無多返,跟住又無來M,所以我好快就知自己有左

大宅

引用:Quote:原帖由+wchakman+於+14-08-29+發表如

原帖由 chubchu 於 14-08-29 發表
有左奶量係會暴跌。我果陣都係因為奶量暴跌,先估自己可能有左。
我生完一個月已經黎M,之後每個月都好準時 ...
請問你有左之後仲有冇繼續餵?

男爵府

睛靈勳章

引用:Quote:原帖由+chubchu+於+14-08-29+發表有

原帖由 tropicanna 於 14-08-29 發表
我大b 14個月時有左細b,之前大b一路都係全人奶,但有左後奶量暴跌,點pump都pump唔夠我返工時阿大b要食的奶量,就開始食奶粉,但我係屋企時大b都係照埋身食,食到大b 20個月自然離乳,我估因為d味變左佢都唔鐘意食啦

大宅

引用:Quote:原帖由+chubchu+於+14-08-29+發表有

原帖由 tropicanna 於 14-08-29 發表
相反,我大仔兩歲停泵後,一個月後現有左,但大仔心癮大要繼續埋身,直至細佬出世後兩個都有飲,當然哥哥成日搶啦。

男爵府

開心吸收勳章

wchakman 發表於 14-9-2 10:34
相反,我大仔兩歲停泵後,一個月後現有左,但大仔心癮大要繼續埋身,直至細佬出世後兩個都有飲,當然哥哥成 ...

弊傢伙!我呢排真係跌咗奶量冇咁谷 我仲以為係同個b配合咗需求tim。睇嚟要驗下先得

子爵府

有左之後奶量係會暴跌!不過好幸運都比我餵到大B兩歲

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊