親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

洋房

最好有羊,牛,馬,兔子之類的最緊要小朋友可以抱住啲小動物黎影相,但係好似好多地方都冇得抱,好多都比圍欄困住

洋房

回覆:wingsum131 的帖子

Up

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我昨天去 位於. 新界東北的富琴火龍果場裡有一個動物之家,那裡的羊沒有用圍欄隔住... 可以直接摸同埋抱... ( 如果小朋友夠膽的話)

那裡值得去走走....

因為那裡快要成為歷史.....

可笑的是... 政府把火龍果樹全移取.. 再種一D 樹話係綠化地帶....

但那裡本來就係綠色的...

洋房

引用:我昨天去 位於. 新界東北的富琴火龍果場裡

原帖由 sweeticandy 於 14-08-31 發表
我昨天去 位於. 新界東北的富琴火龍果場裡有一個動物之家,那裡的羊沒有用圍欄隔住... 可以直接摸同埋抱... ...
thank you:) 不過咁樣真係好可惜

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

wingsum131 發表於 14-9-1 13:43
thank you:) 不過咁樣真係好可惜

係....

新界東北好多地方都值得去睇下..... 那裡天很藍... 樹很綠... 人很純樸..

亦有好多當地工業... 好似木廠.. 醬油廠...

一切一切可能將成為歷史....

塱原濕地也很美.... 看到好多雀鳥....

近的可以去馬屎埔村行行.. 那裡有好多藝術家替村民的家繪了好多美麗的圖畫....

pilotmama    發表於 14-9-2 10:19

洋房

引用:Quote:wingsum131 發表於 14-9-1 13:43 tha

原帖由 sweeticandy 於 14-09-01 發表
係....

新界東北好多地方都值得去睇下..... 那裡天很藍... 樹很綠... 人很純樸..
好似好吸引咁放假一於去睇下!!Thx!!!

複式洋房

仲可以去元朗SAA,錦田HelloKitty農莊,屯門美基工業大廈的Meowmeowmiya cafe

洋房

引用:仲可以去元朗SAA,錦田HelloKitty農莊,屯

原帖由 Jerez 於 14-09-01 發表
仲可以去元朗SAA,錦田HelloKitty農莊,屯門美基工業大廈的Meowmeowmiya cafe
Thank You!!

珍珠宮

sweeticandy 發表於 14-8-31 19:10
我昨天去 位於. 新界東北的富琴火龍果場裡有一個動物之家,那裡的羊沒有用圍欄隔住... 可以直接摸同埋抱... ...
有地址和電話嗎?值得一去。

珍珠宮

Minnie2010 發表於 14-9-2 00:05

上水古洞鐵坑村

我參加古洞北發展關注組的導賞去的... 其實坊間發達行都有去...

我果日坐馬草壟的豬籠車去到鐵坑行入去... 小朋友步程約:20分鐘.. 果日我去咁岩.樹上D 火龍果未熟.. 無得即摘即食...

參觀完再行另一條路去木廠... 去養豬場......

不過可惜果日係火龍果園留晏左.. 去到豬場... 豬場主人已經在忙中... 我地無得同豬仔玩... 我好想同豬仔玩呀.....

其實我更想去醬油廠.... 仲有附近好多地景都值得去睇....

當日帶左小房子去同小朋友共讀...
http://www.books.com.tw/products/0010013723

珍珠宮

Minnie2010 發表於 14-9-2 00:05

http://www.e123.hk/ElderlyEasy/details/249071/74/

報紙有教點去..

我鐘意呢句.. "在發展規劃裏,政府有意將農場改建成綠化地帶,可是,眼前不是種滿各樣作物,如假包換的綠色地帶嗎?"

pilotmama  Thank u~  發表於 14-9-2 10:22

大宅

回覆:香港有咩地方可以近距離接觸動物

想去

珍珠宮

BK Milk勳章

引用:我昨天去 位於. 新界東北的富琴火龍果場裡

原帖由 sweeticandy 於 14-08-31 發表
政府只懂按本子辦事

珍珠宮

in.carry 發表於 14-9-7 16:46
政府只懂按本子辦事
根本就係本末倒置.......

大宅

回覆:香港有咩地方可以近距離接觸動物

元朗大棠荔枝山莊,有羊馬牛孔雀

首頁

尾頁

跳至