美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 tiktikmama 於 08-1-21 11:44 發表
我頭2日只係飲蜜糖 (1日要飲150ml~200ml),其他野唔食得.到第3日晚,我覺得頂唔順就開始食d粥.再慢慢食番野

我唔係睇呢個post而試,而係我去書局睇書睇到,所以先試.

本書話要日飲150ml~200ml,太少會唔夠體能而效果都 ...

請問2日內只飲HONEY??物都唔食??

有冇指定邊種HONEY??

唔加醋得唔得??

TKS!

男爵府

環保接龍勳章

我有試過, 係用加拿大楓樹槳(百X都有賣). 我唔係為減肥, 係因有一年忽然臉上敏感生咗好多暗粒(我平時好少生粒粒), 又紅又痕, 睇西醫要塗類固醇steroid, 唔敢搽. 睇中醫食中藥都唔得. 學人去洗腸排毒, 佢哋教如果洗腸時, 用加拿大楓樹槳+水+檸檬汁, 會有助排毒, 我真係試咗10日唔食野, 只飲楓樹槳+水+檸檬汁, D粒粒好番無再出. 不過當時係夏天, 最初兩日會有頭痛,無力和肚餓, 捱過第三天就開始習慣, 期間要多飲清水.

除了無晒粒粒重瘦咗. 各位想試最好係夏天, 冬天實頂唔往. 重有我無3天瘦8斤咁勁, 我10日只瘦了約8-10磅.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

"我真係試咗10日唔食野" 你好勁! 我諗我頂唔到喇 !

" 加拿大楓樹槳+水+檸檬汁 " 係咪好好味?

我今日開始會比 3 日時間自己, 但飲蜂蜜之餘 會配合埋麥皮 / 燕麥麵包 /蔬菜 / 生果 / 少少肉 + sit up.
尋晚磅過有 61.7 kgs. 3 日後我會通知大家我有冇輕咗.. Good luck to me!

**

原帖由 JKmami 於 10-2-9 01:40 發表
我有試過, 係用加拿大楓樹槳(百X都有賣). 我唔係為減肥, 係因有一年忽然臉上敏感生咗好多暗粒(我平時好少生粒粒), 又紅又痕, 睇西醫要塗類固醇steroid, 唔敢搽. 睇中醫食中藥都唔得. 學人去洗腸排毒, 佢哋教如果洗腸時, 用加拿大楓樹槳+水+檸檬汁, 會有助排毒, 我真係試咗10日唔食野, 只飲楓樹槳+水+檸檬汁, D粒粒好番無再出. 不過當時係夏天, 最初兩日會有頭痛,無力和肚餓, 捱過第三天就開始習慣, 期間要多飲清水.

男爵府

我做女個時試過3日,係work既,輕左十一磅。
不過而家叫我忍口3日,真係好難

複式洋房

我都想試下, 不過我諗住準備定d即食粥, 有少少米到肚應該會好d, 果3日就飲Honey+water+蘋果醋, 好肚餓先食少少粥.

大宅

可唔可以有媽咪逞清個食法,係每餐一杯蜜糖(150-200ml),定全日只是飲一杯呀?

琥珀宮

畀面勳章

3日只飲honey, 我諗要熱d先試, 而家食少d都手凍腳凍mouth:

大宅

我試過半日已經捱唔住
超肚餓.......

禁止發言

男爵府

use Cornvita active 5+ honey okay or not?? i want to try try
[url][/url]

男爵府

環保接龍勳章

原帖由 littlewoman 於 10-2-9 17:15 發表
可唔可以有媽咪逞清個食法,係每餐一杯蜜糖(150-200ml),定全日只是飲一杯呀?

楓樹槳+水+檸檬汁 (亦可加小小chili power), 可以全日任飲, 肚餓/無力就飲, 另外都要飲清水, 幫排毒. 頭兩日係最難頂, 重會有頭痛, 第三日慣咗就開始唔會成日想食野, 最好夏天先試, 天氣熱D, 個身體容易適應. 但現在年紀大咗, 無咁有決心再試.mouth:

我主力係排毒, 因之前學人用食肉減肥法, 每天都吃焗雞脾和其他肉, 維持1個月, 減了幾磅, 但1-2月後就出現臉部敏感, D紅粒又痕又腫, 塊臉好肉酸, 睇中/西醫都唔掂, 為了貪靚, 點辛苦都要頂, 好在真係work, 斷食後開始好番, 到現在都無再發, 所以我以後都唔敢再用食肉減肥法, 大家唔好試, 會有好多毒素.:;pppp:

" 加拿大楓樹槳+水+檸檬汁 " 係咪好好味?
真係幾好味.

琥珀宮

畀面勳章

原帖由 JKmami 於 10-2-10 04:53 發表

係 楓樹槳+水+檸檬汁 (亦可加小小chili power), 可以全日任飲, 肚餓/無力就飲, 另外都要飲清水, 幫排毒. 頭兩日係最難頂, 重會有頭痛, 第三日慣咗就開始唔會成日想食野, 最好夏天先試, 天氣熱D, 個身體容易適應. ...

咁即係頭3日只係飲蜂蜜唔係其他野, 之後開始食清d咁呀? 如果3日減到咁多都可以試下喎

其實我試過食肉減肥都ok架, 一次減9磅, 一次減到7磅, 不過要兩星期囉

大宅

原帖由 mf7433 於 10-2-7 14:14 發表
我要試.....我要試.....

等我試下先

複式洋房

good, i love that

複式洋房

I just want to ask is it maple syrup?
原帖由 JKmami 於 10-2-10 04:53 發表

係 楓樹槳+水+檸檬汁 (亦可加小小chili power), 可以全日任飲, 肚餓/無力就飲, 另外都要飲清水, 幫排毒. 頭兩日係最難頂, 重會有頭痛, 第三日慣咗就開始唔會成日想食野, 最好夏天先試, 天氣熱D, 個身體容易適應. ...

男爵府

好媽媽勳章

我又報告下先, 我連續生完兩胎已經3個月, 仲有10 磅要減

我上個星期試左1.5日(因為1.5日就開始支持唔住喇), 全日只係用大約80ML普通蜜糖開1.5L水, 另外加少少米醋調味, 無食其它食物, 第二日夜晚開始食d粥, 第三日就食正常野

total輕左2磅, 直到今個星期都無重番, 今日我又會再試過, 希望可以再減多d

大宅

原帖由 LamLamMummy 於 10-2-8 17:34 發表
我今日開始左la...到而家為止淨係飲蜜糖水,冇食過野,不過好肚餓,其實成日喺屋企,唔食野真係好難頂呀...以前得閒就鼠入廚房搵零食...而家真係好難頂呀mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" />
我諗住一陣姐姐煮飯就走入房瞓一陣,如果唔係 ...

would u go to the toilet very often? i felt the honey washes my stomach on the first day.

水晶宮

嘩!同活生生餓瘦有咩分別?

複式洋房

回覆 36# weiwaiwei 的文章

請問係咪即係2日至3日全日只可普通蜜糖加水, 唔可以食其它嘢.

咁每日最多可以加多少蜜糖呢, 其餘時間是否只飲水?

我都想星期六和日試吓, 唔洗返工應該冇咁肚餓.

男爵府

環保接龍勳章

最好用純正少少的蜜糖, 幫腸胃排毒較好. 我用加拿大的maple syrup.

首頁

尾頁

跳至