跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

0701乳牛BB1歲生日會
日期:2月3日
時間: 2-5pm
地點: 油麻地窩打老道8號會所
節目: 大人bbq, bb自由活動(@ function room), 交換生日禮物

update下人數先....

dj.hkhk
hanahaha---2A1B
Harubi
Creamblue
冰琪-------2A1B
mathrew0103 - 2A1B
BooMa ------- 2A1B
eeb------------ 2A1B
gunsou
蘋果媽 ---- 2A 2B
moooo
jessica----1a1b1c
小苯豬----------1a1b
Karie-------2a1b

仲有人未confirm出席人數呀.....dj.hkhk, harubi等...., 快手d啦 , 要預夠唔夠$買以下o野食呀......

gunsou, 你屋企附近有無好地方買到bbq食物架?? 如果無, 我就唯有o係屋企附近買啦, 咁你o個度有無car park架???

我諗住買:
食物方面:
1個5磅生日蛋糕
4磅牛扒
4磅豬扒
3磅雞全翼 (會買唔同味架)
3磅雞中翼 (會買唔同味架)
2磅墨丸
1磅牛丸
1磅貢丸
1磅魚蛋
1磅咖哩魷魚
1磅魚柳
2包香腸
1包大芝士腸
1包大蜜糖腸
2包麵包
3包粟米 (約12-15條)
12條蕃薯
6條大眼雞魚
2磅大頭蝦
1包雪藏青口
1斤扇貝
2包金菇
2包冬菇
1包細饅頭
1舊牛油

乾身物資:
40隻紙碟
30隻紙杯
40隻膠X
2樽蜜糖
4公升水
4pack包裝飲品
1包手套
1roll錫紙
2roll廚房紙
salt可否o係gunsou度攞呀??
24隻燒烤X---->gunsou, 你地o個度用西式bbq爐定係用中式燒烤X o既爐架??
1個食物夾

*請各位自備BB零食, 交換禮物一份($150-$200---->會唔會太貴呀??)
**以上食品/物資是否足夠, 請比d意見啦!!!

另外, gunsou可否協助煲d涼茶等大家可以清下熱氣呀??

至於收費方面, 維持$100/大人, $50/小童, 唔夠到時再收啦!
Jessica, 麻煩你pm大家你個a/c no.

[ 本文章最後由 冰琪 於 08-1-15 17:50 編輯 ]
newborn: 3.03kg, 47cm
1st year: 10.05kg, 74cm

男爵府

醒目開學勳章

如果開個新topic而有人想加入,要計住人數喎?

大宅

我諗唔可以再加人喇....由於地方位置有限......

原文章由 Karie 於 08-1-15 17:35 發表
如果開個新topic而有人想加入,要計住人數喎?

大宅

pinky~
果然好快手~ 我想問係咪收全數呀~(即幾多人出席就收幾錢呀?)
原文章由 冰琪 於 08-1-15 17:41 發表
我諗唔可以再加人喇....由於地方位置有限......

大宅

係呀, 收全數喇...thanks!!:mrgreen:

原文章由 jessica_mei 於 08-1-15 18:07 發表
pinky~
果然好快手~ 我想問係咪收全數呀~(即幾多人出席就收幾錢呀?)

禁止訪問

睛靈勳章

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

節目: 大人bbq, bb自由活動(@ function room), 交換生日禮物

dj.hkhk
Harubi --- 2A1B
Creamblue---2A1B
gunsou
moooo

仲有人未confirm出席人數呀.....dj.hkhk等...., 快手d啦 , 要預夠唔夠$買以下o野食呀......

gunsou, 你屋企附近有無好地方買到bbq食物架?? 如果無, 我就唯有o係屋企附近買啦, 咁你o個度有無car park架???

我諗住買:
食物方面:
1個5磅生日蛋糕
4磅牛扒
4磅豬扒
2磅墨丸
1磅牛丸
1磅貢丸
1磅魚蛋
1磅咖哩魷魚
1磅魚柳
2包香腸
1包大芝士腸
1包大蜜糖腸
2包麵包
12條蕃薯
6條大眼雞魚
2磅大頭蝦
1包雪藏青口
1斤扇貝
2包金菇
2包冬菇
1包細饅頭
1舊牛油

乾身物資:
40隻紙碟
30隻紙杯
40隻膠X
2樽蜜糖
4公升水
4pack包裝飲品
1包手套
1roll錫紙
2roll廚房紙
24隻燒烤X---->gunsou, 你地o個度用西式bbq爐定係用中式燒烤X o既爐架??
1個食物夾

*請各位自備BB零食, 交換禮物一份($150-$200---->會唔會太貴呀??)

另外, gunsou可否協助煲d涼茶等大家可以清下熱氣呀??

至於收費方面, 維持$100/大人, $50/小童, 唔夠到時再收啦!

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

大宅

我收到acc資料啦, 唔該晒
我有二個小寶貝, 歡迎入黎探下我對豬仔豬女~~ : http://hk.myblog.yahoo.com/alicechan914/

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Sorry, 我咁遲添; 有咩需要我做叫我啦

dj.hkhk---2A1B
Harubi
eeb
gunsou
moooo
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

大宅

好多o野食喎!大家可能真係好耐無bbq喇!:mrgreen:不過,唔好咁快買o野住,等我book到地方先,近期都多人book function room,我有個counter proposal就係訂buffet table先,in case 我唔夠快book 唔到地方。

大宅

gunsou
moooo

仲有人未confirm出席人數呀.....dj.hkhk等...., 快手d啦 , 要預夠唔夠$買以下o野食呀......

我諗住買:
食物方面:
1個5磅生日蛋糕
4磅牛扒
4磅豬扒
2磅墨丸
1磅牛丸
1磅貢丸
1磅魚蛋
1磅咖哩魷魚
1磅魚柳
2包香腸
1包大芝士腸
1包大蜜糖腸
2包麵包
12條蕃薯
6條大眼雞魚
2磅大頭蝦
1包雪藏青口
1斤扇貝
2包金菇
2包冬菇
1包細饅頭
1舊牛油

乾身物資:
40隻紙碟
30隻紙杯
40隻膠X
2樽蜜糖
4公升水
4pack包裝飲品
1包手套
1roll錫紙
2roll廚房紙
1個食物夾

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

gunsou
moooo
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

子爵府

講起蛋糕,不如我地去訂個乳牛蛋糕呀,勁搞笑!

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

大宅

o下??邊樹會有乳牛蛋糕訂呀?? 有d驚喎 ...因為除左bb會食之外, 大人唔知敢唔敢食呢....

原文章由 Harubi 於 08-1-16 12:19 發表
講起蛋糕,不如我地去訂個乳牛蛋糕呀,勁搞笑!

大宅

gunsou & moooo,
你2個仲未confirm人數呀? 小王子個婆婆來唔來呀? 如果book buffet,就更加要快d confirm人數喇....:lol:

原文章由 eeb 於 08-1-16 09:37 發表

C ...

大宅

放心, 有需要一定會叫大家幫手買o野

原文章由 dj.hkhk 於 08-1-16 00:29 發表
Sorry, 我咁遲添; 有咩需要我做叫我啦

Harubi
eeb
gunsou
m ...

複式洋房

请问生日礼物价钱可否降低一些?如100左右.

原文章由 冰琪 於 08-1-16 13:20 發表
放心, 有需要一定會叫大家幫手買o野

子爵府

吓? 個蛋糕個圖案係乳牛炸喎,又唔係用人奶整,點解唔敢食呀? 米奇老鼠蛋糕係老鼠都照食啦?

原文章由 冰琪 於 08-1-16 13:11 發表
o下??邊樹會有乳牛蛋糕訂呀?? 有d驚喎 ...因為除左bb會食之外, 大人唔知敢唔敢食呢....

大宅

gunsou-----2A1B
moooo

大宅

原來係一個美麗的誤會~ 除咗乳牛圖案仲要多啲生果喎~ 其實藍莓係呢兩個月已經食過幾次蛋糕~由淨蛋糕到加埋cream連芝士蛋糕都試過~我覺得佢都ok喎~
原文章由 Harubi 於 08-1-16 13:32 發表
吓? 個蛋糕個圖案係乳牛炸喎,又唔係用人奶整,點解唔敢食呀? 米奇老鼠蛋糕係老鼠都照食啦?

首頁
12345...7

尾頁

跳至