0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我B 囡 818出世, 14日人仔, 之前食奶都好乖 20 MINS 到就食完, 又唔會食下停下, 尼兩三日開始好難餵, 食下停下, 開三安, 食1-2安就唔食, 點好算.........?

子爵府

大廚勳章 睛靈勳章 畀面勳章

引用:我B 囡 818出世, 14日人仔, 之前食奶都好乖

原帖由 Ashleyhk01 於 14-08-31 發表
我B 囡 818出世, 14日人仔, 之前食奶都好乖 20 MINS 到就食完, 又唔會食下停下, 尼兩三日開始好難餵, 食下 ...
會唔會奶嘴出奶慢?bb食到攰就停落黎?或者有風頂住,bb食2安同佢拍下風先再餵 加油!

複式洋房

回覆 Yanlovesnaz 的帖子

個奶咀係T T, 好易出奶, 同見佢唔食都有去掃風架........
今日我終於等佢餓就由得佢喊一陣先去理佢, 有改善呀! 無再食少少唔食或食下停下

大宅

回覆:Ashleyhk01 的帖子

我b嗰時又係咁,10日左右好叻㗎,餐餐120ml, 但10幾日後突然間唔係好肯食,食少咗,到個幾月時直頭一食奶就爆喊,直到而家兩個月多少少都係咁!我都問過,但始終係無辦法,唯有邊tum邊餵,我爸tum佢成個幾鍾先開始肯食,所以愈大...愈曳!

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

BB便便OK嗎?我囝囝只要屙便便,胃口就好好多。

複式洋房

回覆 haha748494 的帖子

便便好好呀

複式洋房

回覆 jacejace 的帖子

10日左右餐餐120ml 好叻喎, 我個囡 15日都只飲 60-90ml!!!

大宅

已成過去....個半月開始厭奶!而家兩個月多啲,全日一共只係飲400ml左右!

男爵府

我也是818媽媽。我囡之前幾日食奶也ok, 今日就冇乜胃口食好小,有d擔心!

首頁

尾頁

跳至