少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

亞女思想仲係細,仍like著印有卡通公仔圖案既衫褲,但150既小童褲已"吊"腳. 以前成日去 H & X 買 legging,而家已吾"arm" size,各位靚媽,有冇好推介?

男爵府

20140707 發表於 14-8-31 19:21
亞女思想仲係細,仍like著印有卡通公仔圖案既衫褲,但150既小童褲已"吊"腳. 以前成日去 H & X 買 legging,而 ...

有冇去睇過Uniqlo?

大宅

回覆:humbertcarol 的帖子

有150 已短

子爵府

G記, B記, 買大人XS, S, 應該差不多,
或者SAMUAL, BEAR & XXX

水晶宮

回覆:青春期,難買衫,有冇好介紹

Jack wills hollister

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

子爵府

其實150可穿大人細碼,我見u記的女裝成人有好多心口大大個公仔。減價只$59。

大宅

多謝各位,我會再去睇下,其實我女超瘦又高,買衫易D,但褲就難買,因大人XS 褲頭都鬆,成日要改,但改完個褲頭及pat pat 位好怪。好擔心今年冬天冇長褲著

別墅

回覆:20140707 的帖子

Zara

用戶要求終止服務

瑪莎長褲有長度可以選擇
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

大宅

回覆:WINGLOKLUN 的帖子

Thx

大宅

回覆:Zen 的帖子

Thx

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

千色店id:bc

回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

伯爵府

20140707 發表於 14-9-3 11:49
多謝各位,我會再去睇下,其實我女超瘦又高,買衫易D,但褲就難買,因大人XS 褲頭都鬆,成日要改,但改完個 ...

H & M 的童裝牛仔褲有 150cm & 160cm,d 款好多都好 skinny,肥少少都著唔到,又型!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

20140707 發表於 14-9-3 11:49
多謝各位,我會再去睇下,其實我女超瘦又高,買衫易D,但褲就難買,因大人XS 褲頭都鬆,成日要改,但改完個 ...
你囡囡幾高?幾腰??我160..得22腰...我一直都係著童裝褲的...
牛仔褲,短褲都係H & M(童裝)或UNIQLO(女裝)買的...
UNIQLO有22腰的牛仔褲...
有時D褲都會有少少鬆...好難GOOD FIT...但係唔甩我都OK...
因為腰FIT時..個PAT就會好緊

而公仔T...好多大人T都有公仔...
我差唔多全部T都係HELLO KITTY的...
有係UNIQLO買,有係KILARA買的

女仔衫褲真係唔算難買...
反而男仔的我覺得難D..
我仔都156...但係條腰同我差唔多..我諗佢23,4左右...好瘦...
好多童褲佢都話夾住褲襠...
160CM的又唔多...佢瘦要搵有得較腰圍的...選擇更少...
最慘係佢係男仔...又冇PAT..冇得好似我咁用個PAT頂住唔甩褲就OK
年頭同佢買褲已辛苦...黎緊轉季又要買..
諗起都頭痛...佢又要揀款..又唔知自己個SIZE少款揀...

大宅

回覆:月希 的帖子

我女163高,21腰,佢仲細,未收腰,冇pat pat,著慣童裝,腰入面有白色橡筋可拉緊,但大人褲就冇,佢吾like 用皮帶,又吾like 鬆,著咩都希望fit size,所以麻煩D。我再去睇下先,thx

大宅

回覆:vanessamom 的帖子

我早排都在h & m 執到條牛仔褲,但呢排又吾見有

大宅

回覆:babyislove 的帖子

呢間舖頭未試過,明天去睇下先。thx

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

20140707 發表於 14-9-5 22:48
我女163高,21腰,佢仲細,未收腰,冇pat pat,著慣童裝,腰入面有白色橡筋可拉緊,但大人褲就冇,佢吾like ...
買D靚D既皮帶比佢...引佢用皮帶啦...大人SIZE既褲唔會有內帶拉緊架啦...
佢又未有PAT去頂住條褲...

再唔係...你去D牛仔褲屋睇下...
有時有D超細腰的褲...我後生時都係去果D買...
不過依D牛仔褲屋好似好少見囉...記得花園街好似重有一間....
但款多數麻麻...

重有去D賣台/韓衫的店睇下...
我去旅行時都買過牛仔褲同短褲...佢地D細碼...真係好細...
我都要試過真係著得落先買(真係望上去細到我自己都覺得著唔落)

或者HK有冇美國果D SIZE 0,1賣架

SORRY,我係HK都少買褲..因為真係難搵...
你女重要比我高又比我瘦...應更難買...
我去過買褲既地方都應該講晒...
其他的我都係去旅行時買的多...

重有一個方法...叫你女增肥啦
發育中...要有好身材都要肥D先得...
唔係好似我咁冇前冇後就大大大鑊

大宅

回覆:月希 的帖子

好提議,多謝你

水晶宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Zara

首頁

尾頁

跳至