想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

:-( 我一月十五日去婦產科驗尿...個檢驗人員中check好耐...我勁緊張了!一直問佢係咪無...佢又話等一陣醫生會同你講‧佢用左三支check !之後去見醫生...醫生話你有左...但條線唔係好明顯...叫我一月二十二日回去再照超音波...我真的很開心會懷孕///因為我十月就開始努力了...點知十月個次中係假性懷孕...十一月M小姐就來找我///我一度以為自己無得生...個醫生中話我子宮好好... (但點解一路無懷孕)之後一月一日個日中拿我老公D精子很驗...我老公跟我也沒問題..他的精蟲中好活躍...醫生叫我唔好比自己太大壓力...今日早上返工時...突然感覺到野流出來...衝去廁所看原來係血...我即刻打比老公...一起去看急診...個醫生照超音波照唔到野...話我有可能係著床唔好...所以就像一般m流出來...其實我猜也不是流產...因為我m到係來28-29天...今日係第29天...但好難過是驗孕點解有條淺淺的線:-( :-( :-( 我覺得我比自己壓力太大...老公叫我不要給自己太大壓力...我個心好亂\

珍珠宮

BK Milk勳章

唔好唔開心啦, 你都係十月先開始, 而家都係1月咋嘛~ 今次m小姐一走咪又可以努力囉 , 唔好比咁大壓力自己呀 :-P

別墅

appleleelo,

希望你盡快開心番! 唔好比太大壓力自己! 要多休息!
一定好快就會bingo 架! :-P

複式洋房

回覆 #3 yanyan8888 的文章

多謝你地...我晚上又去看一次婦產科...是另外一家...醫生說我沒有懷孕...所以不是流產...:cry: 我個心也平伏好多....希望可以快bingo

複式洋房

你唔好失望啦 !

我都等了一年, 但都沒有動靜 !! 很多時都是自己神經過敏, 覺得今次是 :-( :-( :-(

add oil !!

複式洋房

回覆 #5 tangbb 的文章

我們一起加油...我相信///我們一定會bingo,因為我很急懷孕...醫生比我排卵藥...下個月希望會中了...因為真的太大壓力...而且我跟你一樣會神經過敏,唉!:-( :-(

珍珠宮

有時越急, 真係越難中!

我而家做緊iui, 我都等左2年幾, 我個醫生叫我平常心去面對, 機會率會高d~

加油!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

禁止訪問

別墅

我呢排發夢,唔係來m,就係有左,唉!真係

男爵府

原文章由 appleleelo 於 08-1-17 17:43 發表
:-( 我一月十五日去婦產科驗尿...個檢驗人員中check好耐...我勁緊張了!一直問佢係咪無...佢又話等一陣醫生會同你講‧佢用左三支check !之後去見醫生...醫生話你有左...但條線唔係好明顯...叫我一月二十二日回去再照 ...

appleleelo,

我自己係過去果3年都試過好幾次自己驗到, 但係過左幾日之後又來M, 問過醫生, 醫生話可能係著唔到床, 所以有呢個情況出現, 係屬於極早期極早期既流產, 但通常醫學上不算作流產, 同埋對身體也沒有影響...我自己就同自己講, 當M遲左黎, 不去胡思亂想, 希望唔好比壓力比自己 (但係壓力呢家野真係好難去 " 析" 放), 唯有不斷叫自己唔去想...

男爵府

原文章由 bb202 於 08-1-20 00:46 發表
我呢排發夢,唔係來m,就係有左,唉!真係

我呢個星期真係日日都發夢, 而且夢中都有BB既出現, 不過唔知係邊個既, 今早發果個夢仲有2個BB添......

BB202,

妳除了發夢有左, 仲發夢來M .....我諗妳無形中比左壓力比自己, 我地一齊釋放D壓力出黎, 希望趕得切做2008年MAMA

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 Meowcat 於 08-1-20 12:28 發表

appleleelo,

我自己係過去果3年都試過好幾次自己驗到, 但係過左幾日之後又來M, 問過醫生, 醫生話可能係著唔到床, 所以有呢個情況出現, 係屬於極早期極早期既流產, 但通常醫學上不算作流產, 同埋對身體也沒有影響. ...

唔好意思呀, 想問0下你, 你幾次自己驗到, 係晌m小姐來前定係m小姐遲0左後驗的? 著床大概係排卵後第幾日0既?

別墅

有時真係會大壓力到, 在m 前...成日以為自己懷孕了, 例如成日都覺得自己腰累, 成日好眼訓, 想嘔, 頭暈, 尿頻, 子宫位陣陣痛, 好大食, 唔想食, m 前有流啡又以為著床血or 作小x....真係咩都有.
但一次比一次失望...

雖然完全冇壓力和唔去諗住係冇咁容易, 但我地真係不斷要提住自己, 要relax , 做另外一些東西去分散注意力. 我估真係會好好多!

我現在也學習嘗試relax 中! 各位姊妹都要比心機架!!

複式洋房

原文章由 siujanjan 於 08-1-20 12:35 發表

唔好意思呀, 想問0下你, 你幾次自己驗到, 係晌m小姐來前定係m小姐遲0左後驗的? 著床大概係排卵後第幾日0既?
因為一直好想懷孕...所以我十二月m快走時...有去拿排卵藥...醫生叫我一月十五日回去驗孕...我自己沒有在家中驗‧我也不知道著床是第幾天...

複式洋房

原文章由 yanyan8888 於 08-1-20 14:31 發表
有時真係會大壓力到, 在m 前...成日以為自己懷孕了, 例如成日都覺得自己腰累, 成日好眼訓, 想嘔, 頭暈, 尿頻, 子宫位陣陣痛, 好大食, 唔想食, m 前有流啡又以為著床血or 作小x....真係咩都有.
但一次比一次失望...:y ...
我也是會這樣...我覺得自己比自己太大壓力啦!再加上...最近我老公...個細佬個老婆有左...我整個人壓得自己好辛苦...我一直想放輕鬆心情...但真係唔知點好///我係嫁去台灣...新年想返香港散散心...醫生叫我唔好擔心...話我年輕...我今年24歲...老公叫我順其自然...不要給自己太大壓力.但真的好難...第一個月...我中係假性懷孕...唉!我希望回去香港散心一下好d了!

珍珠宮

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

要加油ar....我都努力緊, 大家一齊加油~

大宅

好媽媽勳章

yanyan8888

你講中曬牫d幾日的徵況,我今個月m遅左5日,真係以為自己中左,點知我尋日去完飲,返到屋企m就黎左,真係好大打擊,由希望變失望,尋晚重失眠.....

原文章由 yanyan8888 於 08-1-20 14:31 發表
但一次比一次失望...:y ...

別墅

原文章由 appleleelo 於 08-1-20 19:51 發表
我也是會這樣...我覺得自己比自己太大壓力啦!再加上...最近我老公...個細佬個老婆有左...我整個人壓得自己好辛苦...我一直想放輕鬆心情...但真係唔知點好///我係嫁去台灣...新年想返香港散散心...醫生叫我唔好擔心.. ...

對, 要聽老公話, 順期自然架! 你仲好後生, 唔好比咁大壓力自己呢!千其唔好比壓力壞了好事架!!

當然, 如果你試了一年仍未懷孕, 記住都要去看醫生, check 一下係咪有其他問題!

祝你早日bingo!!

別墅

原文章由 siucandy 於 08-1-21 11:28 發表
yanyan8888

你講中曬牫d幾日的徵況,我今個月m遅左5日,真係以為自己中左,點知我尋日去完飲,返到屋企m就黎左,真係好大打擊,由希望變失望,尋晚重失眠.....

...

我好明白你的心情的! 因為我都係過來人, 喊到收唔到聲也試過, 叫老公搵第二個幫佢生又試過....失眠更是一定會了!!

不過我地要學習relax同平常心 (我知好難...:tongue: , 因為時間越來越緊迫) 但都要不斷提住自己呢!

祝我地快d bingo 同生個健康的小寶寶架!

複式洋房

原文章由 yanyan8888 於 08-1-21 12:19 發表

我好明白你的心情的! 因為我都係過來人, 喊到收唔到聲也試過, 叫老公搵第二個幫佢生又試過....失眠更是一定會了!!

不過我地要學習relax同平常心 (我知好難...:tongue: , 因為時間越來越緊迫) 但都要不斷提 ...

我以加開始學習如何放鬆心情...因為我去看醫生...醫生也說我沒問題...我老公更沒有問題...我中好白次問佢我要不要做人工受孕..因為係台灣做唔貴...醫生說不用...我們一起加油...一定會有好消息

首頁

尾頁

跳至