想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:回覆 babycupcake 的帖子我2星期前去中山泌

原帖由 cyytt 於 14-09-02 發表
回覆 babycupcake 的帖子

我2星期前去中山泌尿外科醫院睇過,未知道可否直接ivf。
請問係咪無需預約可以直接去睇架??

大宅

回覆 雪琪 的帖子

信得過?會唔會做完冇咗d器官......同埋又唔係特別平,點解要返去做?

大宅

引用:求分享..想返大陸做..聽人講話係武警醫院做

原帖由 雪琪 於 14-09-02 發表
求分享..
想返大陸做..
聽人講話係武警醫院做..
真係唔明,如果同hk價錢差唔多,点解仲要返prc做?你哋信得過大陸啲嘢?可能放入去嘅唔係你c6嘅嘢?

大宅

回覆 bearmrsyee 的帖子

係啊,睇生殖科,莫醫生

大宅

回覆 pixdis 的帖子

我D器官仲健在, 有JM上去做免疫治療, 之後做IVF, BB已經出咗世. 不過, 設施一定無香港咁好. 同埋唔係每個E生同姑娘都識廣東話. 同埋, 佢地太多人, 唔會詳細解釋到每個過程...etc.

大宅

回覆 Babybaby2011 的帖子

就算香港都曾經試過放咗人地D精入去.

大宅

雪琪 發表於 14-9-3 01:35
請問係咪無需預約可以直接去睇架??

無預約,我就提早d去填表掛號

大宅

引用:回覆 Babybaby2011 的帖子就算香港都曾經試

原帖由 CVC2007 於 14-09-03 發表

就算香港都曾經試過放咗人地D精入去.
係?邊間医院?係幾時嘅事?

大宅

係放錯胎先啱.

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4055460

大宅

引用:我都係莫E生,上年做 ivf 失敗,今次轉方案

我都係莫E生,上年做 ivf 失敗,今次轉方案再嚟過。
中山泌尿科醫院 遠唔遠架? 羅湖去需要打的嗎?

我其實係想去驗染色體同免役, 唔知睇邊科添

大宅

babycupcake 發表於 14-9-3 16:08

我搭火車在落馬洲站落車再步行約十五分鐘如搭的士應該不過20元
我試過路途中搭無跳標另加三(大陸要比,好似燃油費)
至於你看邊科。。我吾知哦

大宅

雪琪 發表於 14-9-3 01:25
我係因為輸卵管積水丫..問過醫生iui幫我唔到..
想請問下中山泌尿科醫院ok嗎?? 我今日上網預約左武 ...
我唸應該成功率幾好既我見有人連續排四天也要排莫,她最後可直接ivf,因已37,本身已有一女,11歲
也見到有人等排莫,我問她為何選莫,她説2個朋友做ivf也中了
總之在我等排莫時,很多人也選莫,初時我也吾知排誰好...
亦見年紀很大的求診者也中獎了
至於環境,我出生於香港,其實真系不太接受,很不習慣,服務態度,語言障礙,完全不習慣摸式,轉左一天,應該已摸熟少少.不過若一次ivf fail,做第二次也不肉痛,算吧,已括出去了,可惜我要做iui先
什么也作最壞打算,萬一放錯人地d精或不是自己的baby
只要是有緣,也是我的bb.呢個問題是我發問 , c6回答,巳有共識
錯左當然會complaint, 但不會墜胎!
你多上網比較一下武警或中山泌尿科
我不會hard sell 那—間,武警我無去過

大宅

回覆:babycupcake 的帖子

聽人講經4/F生殖科轉介先可以去3/F免疫科睇。因為3/F唔立亂收case. 要做過幾次ivf, 有一級胚胎都唔著床先可以睇。頭一次驗血,full test 萬幾蚊人仔。
我由皇崗上,去巴士總站搭 338 或 313 第一個站落車,過天橋就係。搭的士,D司機會黑面,因為太近。又或者D的士司機係巴士站停俾你,叫你自己過天橋。所以我索性搭巴士。

大宅

引用:Quote:原帖由 CVC2007 於 14-09-03 發表我

原帖由 babycupcake 於 14-09-03 發表

聽人講經4/F生殖科轉介先可以去3/F免疫科睇。因為3/F唔立亂收case. 要做過幾次ivf, 有一級胚胎都唔著床先可以睇。頭一次驗血,full test 萬幾蚊人仔。
我由皇崗上,去巴士總站搭 338 或 313 第一個站落車,過天橋就係。搭的士,D司機會黑面,因為太近。又或者D的士司機係巴士站停俾你,叫你自己過天橋。所以我索性搭巴士。

大宅

引用:我係因為輸卵管積水丫..問過醫生iui幫我唔

原帖由 雪琪 於 14-09-03 發表
我係因為輸卵管積水丫..問過醫生iui幫我唔到..
想請問下中山泌尿科醫院ok嗎?? 我今日上網預約左武 ...
你係咪番緊工,有人話武警係最好嘅,但我會揀交通最方便嘅,上嚟覆診可以快D番工,所以我揀中山。

大宅

引用:聽人講經4/F生殖科轉介先可以去3/F免疫科睇

聽人講經4/F生殖科轉介先可以去3/F免疫科睇。因為3/F唔立亂收case. 要做過幾次ivf, 有一級胚胎都唔著床先可 ...
謝謝你們2 位嘅分享, 等我再plan 下幾時去先

大宅

回覆 babycupcake 的帖子

我上網查過,係覺得中山交通幾方便,坐地鐵落馬洲出,過關就福田,我都係在福田口岸坐深圳d公交車M204,坐2個站高級技校落車,直行就係醫院。

大宅

原來莫醫生咁難排到啊,我係同護士講普通話唔好,希望安排個識廣東話的醫生,佢地就安排莫醫生啦。

大宅

引用:回覆 bearmrsyee 的帖子原來莫醫生咁難排到

原帖由 cyytt 於 14-09-03 發表

原來莫醫生咁難排到啊,我係同護士講普通話唔好,希望安排個識廣東話的醫生,佢地 ...
胡主任最多人揀,之後係莫醫生,佢係副主任,生殖科本書仔有E生簡介,莫E生係中大讀過master.

大宅

回覆 CVC2007 的帖子

咁我的運氣幾好,希望睇莫醫生,一直運氣都好落去。

首頁

尾頁

跳至