自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

女童吊頸村廈女子跳樓亡
19/01/2008

【 本 報 訊 】 剛 在 本 周 三 發 生 九 歲 女 童 吊 頸 身 亡 事 件 的 葵 涌 映 葵 樓 , 昨 日 又 再 添 冤 魂 , 一 名 女 子 跳 樓 自 殺 身 亡 。 鑑 於 該 入 伙 只 有 數 年 , 卻 接 連 發 生 多 宗 悲 劇 , 有 居 民 擔 心 會 成 為 第 二 個 悲 情 城 市 , 社 署 昨 晚 派 出 社 工 對 民 輔 導 。 死 者 姓 冼 ( 廿 四 歲 ) , 昨 午 十 二 時 許 , 她 被 發 現 由 映 葵 樓 高 處 墮 下 , 頭 部 撼 中 一 樓 石 簷 篷 再 墮 地 , 街 坊 報 警 , 救 護 員 到 場 證 實 她 已 死 亡 。 警 員 其 後 在 死 者 住 所 檢 走 兩 張 疊 在 一 起 的 膠 及 鋅 盆 , 懷 疑 她 精 神 病 發 自 住 所 攀 窗 躍 下 。 死 者 墮 下 時 疑 腦 漿 濺 中 一 名 女 途 人 , 嚇 得 她 脫 下 外 套 棄 地 離 去 。 晚 上 八 時 , 死 者 十 名 親 友 在 現 場 進 行 路 祭 , 各 人 神 情 均 十 分 哀 傷 。

居 民 憂 成 天 水 圍 翻 版

昨 日 墮 樓 現 場 有 大 批 居 民 圍 觀 , 他 們 議 論 紛 紛 , 聲 稱 「 葵 涌 入 伙 兩 年 多 , 發 生 咁 多 事 , 好 邪 ! 好 驚 ! 以 後 夜 晚 返 屋 企 都 會 心 慌 慌 , 希 望 做 法 事 求 安 心 。 」
葵 青 區 區 議 會 主 席 鄧 國 綱 表 示 , 鑑 於 內 過 去 已 發 生 多 宗 悲 劇 , 對 居 民 心 理 造 成 很 大 影 響 , 有 居 民 甚 至 已 將 葵 涌 想 成 是 第 二 個 天 水 圍 。 昨 晚 八 時 , 社 署 在 內 舉 辦 輔 導 會 , 輔 導 居 民 。 此 外 , 房 署 已 初 步 同 意 居 民 可 以 在 內 舉 行 法 事 , 以 求 安 心 。

:-( :-( :-(

葵涌村一名婦人從高處墮樓死亡
【13:08】2008年01月18日

【on.cc專訊】 一名婦人,於中午時分被發現倒臥在葵涌村映葵樓對開空地,身體嚴重受創,救護護員到場證實墮樓婦人已死亡,警方相信死者是從映葵樓高處墮下,目前仍在現場調查其墮樓原因。

[ 本文章最後由 貝貝 於 08-1-19 09:47 編輯 ]

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

又一單

就快過年

男爵府

就算唔係大節, 都唔应該放棄生命 !
呢幾日d 細路睇完新聞, 又要做心理輔導.

伯爵府

原文章由 mimibooo 於 08-1-18 13:26 發表
又一單

就快過年

上年就快過年的時候有人係我住個度樓下兩層同一方向的某一單位燒炭......一屋四命!!!!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

其實我覺得個頭好邪, 我上年新年都住係大窩口邨, 舊年年30晚有人跳樓, 跟住就係年初二跳樓, 之前仲有幾單又係係大窩口邨跳樓, 個牌真係跳得好密~~
[img][/img][img align=left

禁止訪問

伯爵府

魅力王子 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 野人好索子 於 08-1-18 13:32 發表

上年就快過年的時候有人係我住個度樓下兩層同一方向的某一單位燒炭......一屋四命!!!!

我係屋企由朝早到依家都聞到好大陣炭味,好奇怪咁早有人燒野食,希望唔會係.......

伯爵府

畀面勳章

珍珠宮

原文章由 szeyee1999 於 08-1-18 14:41 發表

我係屋企由朝早到依家都聞到好大陣炭味,好奇怪咁早有人燒野食,希望唔會係.......

下....無啦啦有炭味??村屋???

男爵府

好媽媽勳章

民房

原文章由 szeyee1999 於 08-1-18 14:41 發表

男爵府

醒目開學勳章

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

做咩D人咁睇唔開...
年都唔想過 .....

男爵府

醒目開學勳章

我奶奶話,臨近過年,有好多人會睇唔開,例如冇$$$過年...通常都會有好多呢類事件發生.

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

原文章由 ha8mo 於 08-1-18 15:06 發表
就係尋日果位母親?

有TOPIC有人話係...但係我仲未搵到證實左既新聞...

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 貝貝 於 08-1-18 15:11 發表

有TOPIC有人話係...但係我仲未搵到證實左既新聞...

同一座BUILDING, 個心好寒呀.

首頁

尾頁

跳至