烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

次次將粉溝落椰漿都要搞好耐, 真係搞到手軟先唔會結埋一舊舊, 之後再用隔, 隔去粉粒, 呢度都要成個鐘, 請問點樣可以快d溝勻 ?

魚魚眼妳地會用咩整上去呀 ?

子爵府

原文章由 loccitane 於 08-1-28 14:05 發表
次次將粉溝落椰漿都要搞好耐, 真係搞到手軟先唔會結埋一舊舊, 之後再用隔, 隔去粉粒, 呢度都要成個鐘, 請問點樣可以快d溝勻 ?

魚魚眼妳地會用咩整上去呀 ? ...

()easydd~

男爵府

原文章由 loccitane 於 08-1-28 02:05 PM 發表

魚魚眼妳地會用咩整上去呀 ? ...
其實粉溝落椰漿之後,係甘2攪下佢,你都可以做隔粉粒呢個動作,之後再用湯匙整散篩上面既粉粒,重覆做多兩次左右,d粉漿已經好滑架喇!10分鐘應該ok喇!

知足常樂     平凡是福 

大宅

happykklam & vizzi,

真係唔該晒妳地, 等我仲蠢到死係咁搞, 搞左成粒鐘, 知道上黎問下妳地呢高手先整啦

請問阿麻籽係點樣架 ? 邊度有得賣 ? 點樣"痴"上去對眼位唔跌落黎 ?

子爵府

原文章由 loccitane 於 08-1-28 18:27 發表
happykklam & vizzi,

真係唔該晒妳地, 等我仲蠢到死係咁搞, 搞左成粒鐘, 知道上黎問下妳地呢高手先整啦

請問阿麻籽係點樣架 ? 邊度有得賣 ? 點樣"痴"上去對眼位唔跌落黎 ? ...

loccitanela d~

大宅

原文章由 happykklam 於 08-1-28 18:55 發表

loccitane,唔駛甘客氣la 阿麻籽係咖啡色好似芝麻甘既,不過就比芝麻大粒d,我係起二記買架,吉豬島都有得賣,甩完模就甘黐上去得架咋,係唔會好易甩架喎~ ...

唔該晒, 等我試下先

公爵府

牛年勳章

好得意呀! :loveliness: :loveliness: 想買模來做芒果布丁, 不過相信個效果就無2 個顏色ga 比例咁分明

首頁

尾頁

跳至