想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:7week小產了..要做刮宮

我中醫話沖涼用水喉水,但洗頭要用薑水,記得洗完即刻吹乾。飲中藥清惡露,飲食清淡。大約十月,就得坐/躺為主,唔好操勞。
我果時大約23度,但出街都會戴帽同頸巾。雖然我係自然流的,但經過咁樣調理,我我頭風反而好左,身體強壯左。只係之後經期亂d。
我記得媽媽講過,做月係可以做返好個身體,雖然果次係小月,但身體真係感覺好左。

複式洋房

打錯,係大約10天

男爵府

回覆:millk1106 的帖子

點解唔食藥流。因為只有5週。唔係好大size

大宅

我五週都係吸宮啊,話清乾淨d. 個陣係醫院都冇得想,就做了。唉。。。

子爵府

BK Milk勳章

引用:我都係七星期無心跳睇左私家叫我去瑪嘉烈做

原帖由 cathoo 於 14-09-03 發表
我都係七星期無心跳
睇左私家叫我去瑪嘉烈做食藥人流
但應唔使括宮因為週數少
我同你一樣,打算去瑪嘉烈做,
想問下我應該拎封信去邊度登記排期?

大宅

PorkChopPC 發表於 14-9-3 16:33
我中醫話有機會係啲血氣唔好,帶唔到養分比個胎
唉我同C6好想有bb

咁樣如果係血氣唔好 可以點做丫

大宅

sonion 發表於 14-9-3 21:05
我五週都係吸宮啊,話清乾淨d. 個陣係醫院都冇得想,就做了。唉。。。
請問 咩係吸宮同刮宮有咩分別?!

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

唔好食生冷野, 注意保暖, 好快可以再努力

男爵府

DHA勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:25號開始流啡,+28號同尋日都照到BB冇心跳,+

原帖由 millk1106 於 14-09-03 發表
25號開始流啡, 28號同尋日都照到BB冇心跳, 停左係5WEEK既SIZE..喊左成晚....

而家決定左應該會去私院做手 ...
我11w停左心跳
但選擇自然流產
因為刮宮好傷

別墅

回覆:WLnLbb 的帖子

我都係4/8做咗吸宮, 昨天黎返m la
我都補咗約10日,但啲補品太躁,跟住病咗

同埋2個醫生都話可以隨時開工啦,所以打算m後就開工啦
大家加油~~~

大宅

Snoopyva 發表於 14-9-3 16:35
我同你一樣, 上星期我8wk照到只得胎囊, 醫生話機會唔大要我自然排出, 而家等緊都唔知幾時先排出, 呢種心情 ...

我同你一樣都係等緊自然排出, 但呢段時間仍然有嘔, 好辛苦...你會唔會仲有害喜呢?

大宅

我上次小X, 西醫話可以隨時開工, 但中醫要我等3個CYCLE, 其間我都有食中藥, 終於第4個CYCLE中咗, 所以今次我都打算搵番個中醫調一調自再開工.

同埋我冇真係坐月, 只係食左好多木耳, 幫助排d惡露出黎.

男爵府

bbmicmic 發表於 14-9-4 08:32
我都係4/8做咗吸宮, 昨天黎返m la
我都補咗約10日,但啲補品太躁,跟住病咗
做完手術痛唔痛?

別墅

引用:Quote:bbmicmic 發表於 14-9-4 08:32 我都

原帖由 millk1106 於 14-09-04 發表
做完手術痛唔痛?
唔同架, 其實冇乜野架

大宅

回覆 millk1106 的帖子

其實胎停現在很多的,我之前朋友也停了3次,己經是慣性流產,如果第二次停育應該做清宮時,醫生拿組織去做遺存基因檢查,如果是多囊或者其他問題也會胎停的,做完手術最重要是不要發炎,怕影響下次懷孕的,加油丫

大宅

回覆 lomy1216 的帖子

你幾多wk呀? 都係空心胎? 我由開始到現在都無害喜,只係初時個肚兩邊扯住扯住,間唔中有D陰陰痛。而家就無哂呢D情況,反而間唔中有少少好似M痛feel,唉....究竟幾時先排出.....

大宅

引用:我上次小X,+西醫話可以隨時開工,+但中醫要

原帖由 lomy1216 於 14-09-04 發表
我上次小X, 西醫話可以隨時開工, 但中醫要我等3個CYCLE, 其間我都有食中藥, 終於第4個CYCLE中咗, 所以今次 ...
Hello, 估唔到係到見返你^^
我上星期食藥排出,今日返去照未排得清仲有少少係到,醫生話唔使括宮,開多3粒藥比我再排多次,佢話排埋呢次應該可以清晒你都要加油啊

樓主,你個胎得5w好細咋喎,我8w4都係睇私家返屋企食藥排,點解你唔先試食藥排胎?括宮真係會傷身d呀!不如你問多個醫生意見先再決定啦!乜方法都好啦,你都要堅強加油呀!

大宅

Snoopyva 發表於 14-9-4 22:25
回覆 lomy1216 的帖子

你幾多wk呀? 都係空心胎? 我由開始到現在都無害喜,只係初時個肚兩邊扯住扯住,間唔 ...

而家9W架喇, 上星期8W乜都照唔到, 得個"LONG", 就算遲排卵, 當時點都有6W喇呱, 以我上胎經驗, 至少照到粒野囉, 同埋我生阿仔之前都試過空心胎, 所以我知咩事, 之不過上次胎"LONG"個SIZE好細, 好快就排左出黎, 而今次胎"LONG"啱週數, 只不過入面冇人囉...我等下星期3見醫生, 再照唔到我會叫佢寫紙我去政府食藥, 我好驚要做手術

大宅

vickypang 發表於 14-9-4 23:11
Hello, 估唔到係到見返你^^
我上星期食藥排出,今日返去照未排得清仲有少少係到,醫生話唔使括宮,開多3粒 ...

都話會O係度再見 ^^

我之前冇食藥自己O係屋企排, 痛到標晒冷汗CALL左人生第一次白車!

C+都可以比藥排咩? 不過諗起都驚...我諗去醫院會唔會好D? 因為上次白車入院之後姑娘幫我整左一舊組織出黎, 如果O係屋企我諗會嚇C自己!

BTW, 恭喜你清晒, 祝早日過版, 加油!

大宅

引用:Quote:vickypang+發表於+14-9-4+23:11+Hell

原帖由 lomy1216 於 14-09-05 發表
都話會O係度再見 ^^

我之前冇食藥自己O係屋企排, 痛到標晒冷汗CALL左人生第一次白車!
私家比藥我排係連埋止痛藥比我,一齊食都痛嫁,好次順產作動開左兩度咁,不還可以接受!我果日廣華有比我揀,一係塞藥一係括宮,我諗政府唔會有藥食!我最後果日照個胎囊都有3.7x cm,排時唔會話好辛苦,不過我昨天去私定再照未清晒仲有少少,所以今日再食藥,感覺已經無咁痛了,可能只有少少所以唔覺痛,我都希望你可以早日排清盡快過版,到時係另一版再相遇

首頁

尾頁

跳至