想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

vickypang 發表於 14-9-5 14:01
私家比藥我排係連埋止痛藥比我,一齊食都痛嫁,好次順產作動開左兩度咁,不還可以接受!我果日廣華有比我揀 ...

塞藥應該同食藥差不多呱? 希望係....因為我記得上次空心時C+話如果唔識自己排就要入院做手術...等我今次睇下有冇得揀食藥先!

BTW食藥係等幾耐先排?

同埋係打算幾時再開工呀? 我怕追唔切你!

大宅

回覆 lomy1216 的帖子

我週數同你差唔多, 我又係下星期三見醫生喎, 仲未排得出嘅都希望用藥好過手術, 起碼無咁傷。

大宅

引用:Quote:vickypang+發表於+14-9-5+14:01+私家

原帖由 lomy1216 於 14-09-05 發表
塞藥應該同食藥差不多呱? 希望係....因為我記得上次空心時C+話如果唔識自己排就要入院做手術...等我今次睇 ...
我d藥有3粒,4個鐘一次,食身一粒時已經勁多血,食身2粒時好多一舊舊,仲有我係第2粒時已經排左舊比雞蛋細少少既物體,顏色似雞子咁,我諗就係胎囊,食身3粒都好多一舊舊血,提一提,我食藥時d血多過生完之後惡露第一日,平均個幾鐘要換一次特長夜用巾,不過醫生話個個人流量會唔同既,有d人係多,但唔會多過惡露,我打算清左後黎m2次就開工

大宅

Snoopyva 發表於 14-9-5 15:52
回覆 lomy1216 的帖子

我週數同你差唔多, 我又係下星期三見醫生喎, 仲未排得出嘅都希望用藥好過手術, 起碼 ...

希望大家都唔洗做手術!!

大宅

vickypang 發表於 14-9-5 16:28
我d藥有3粒,4個鐘一次,食身一粒時已經勁多血,食身2粒時好多一舊舊,仲有我係第2粒時已經排左舊比雞蛋細 ...

嘩....睇文字描述都有D驚...

我上次O係屋企排O左舊"竹笙"咁嘅野出黎, 之後入院姑娘成抽血淋淋嘅野拎出黎, 好恐怖!

祝早日開工大吉!

大宅

引用:Quote:Imjanety+發表於+14-9-3+09:49+我係

原帖由 Snoopyva 於 14-09-03 發表
我同你一樣, 上星期我8wk照到只得胎囊, 醫生話機會唔大要我自然排出, 而家等緊都唔知幾時先排出, 呢種心情 ...
我都是8we e k,今日看醫生都是沒有心跳及si ze 太細,要等自然排出,不知道要等多久?你如有動靜可以話給我知嗎?希望快d 搞掂

大宅

回覆 sufei123 的帖子

我都希望快D攪妥,我有咩動靜就話你知啦。

民房

回覆:Snoopyva 的帖子

點解唔試下塞藥先,無感傷,我都係空心胎5w大,我私家叫我去政府塞藥好過去刮宮,去政府我係即日去即日做

大宅

引用:點解唔試下塞藥先,無感傷,我都係空心胎5w

原帖由 Hidy0416 於 14-09-06 發表
點解唔試下塞藥先,無感傷,我都係空心胎5w大,我私家叫我去政府塞藥好過去刮宮,去政府我係即日去即日做

...
是否需要打去book 或要醫生信?

伯爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 Imjanety 於 14-09-03 發表我

原帖由 lanmuimama 於 14-09-03 發表
So sorry
但我想問下,你地之前照過,有無營養囊?之後有無心照呀?
我果陣有胎囊同營養囊,但冇閃閃,醫生話5w倒個胎就冇再大到

伯爵府

BK Milk勳章

引用:點解唔試下塞藥先,無感傷,我都係空心胎5w

...
我好後悔塞藥唔直接刮宮,浪費左幾個星期時間,又痛同流好多血,最終都係要刮宮

民房

回覆:sufei123 的帖子

我有醫生信直接到急症

民房

引用:Quote:原帖由+Hidy0416+於+14-09-06+發表點

原帖由 許c9 於 14-09-06 發表
我好後悔塞藥唔直接刮宮,浪費左幾個星期時間,又痛同流好多血,最終都係要刮宮

...
或者個個人唔同啦,都係私家醫生建議

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章

我上年BB係8週無心跳,係仁安搵咗黃濤醫生幫我做引流手術,佢有安慰我哋,幾細心﹗手術前後老公都可以陪住你,過程全麻無痛苦﹗麻醉藥過後會痛,但食止痛藥可以忍受到﹗嗰次做完之後我唔識調理,返去覆診照,醫生話個子宮好清,咁就同老公再努力﹗
點知最近再次流產,今次不幸中算好彩,BB自然流走﹗今次之後我有坐小月,飲炒米茶,煮咩都落啲薑落去﹗流清之後開始進補,食花膠對子宮好,睇埋中醫調理﹗
我已經係第三次,但我同老公都唔會放棄﹗好好調理身體,一定可以帶BB返黎﹗
加油﹗共勉之~~

男爵府

sin_cinderella 發表於 14-9-6 12:54
我上年BB係8週無心跳,係仁安搵咗黃濤醫生幫我做引流手術,佢有安慰我哋,幾細心﹗手術前後老公都可以陪住 ...
引流手術係咪即係吸宮??

sin_cinderella  Yes!  發表於 14-9-6 17:37

複式洋房

回覆:7week小產了..要做刮宮

想問下塞藥排出後,惡露留幾多日先會停?我已經兩個幾星期喇,有啲擔心。

伯爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 許c9 於 14-09-06 發表我好後

或者個個人唔同啦,都係私家醫生建議
係個個人唔同,我果陣個醫生都係建議我用藥先嫁

伯爵府

BK Milk勳章

引用:想問下塞藥排出後,惡露留幾多日先會停?我

原帖由 pekkle2010 於 14-09-06 發表
想問下塞藥排出後,惡露留幾多日先會停?我已經兩個幾星期喇,有啲擔心。

...
個胎清左未?

大宅

回覆 Hidy0416 的帖子

可能每個人情況都唔同卦,醫生叫我先自然流。

大宅

回覆 Snoopyva 的帖子

反而我個醫生唔建議自然排, 因為唔知等幾耐同埋有機會細菌感染

首頁

尾頁

跳至