婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有咩你地平時係好想同99講呀.......

伯爵府

出小句聲會死嫁

複式洋房

唔好再比錢我兩個女。

大宅

99 唔好迫我做d唔想做ga野,唔該
多謝你咁痛鍚我個仔:)

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

無咩事唔好出聲啦,唔該,講完又會令我地2公婆嗌交,仲要同c6講,我同你講完就算喇,一陣又會唔開心!頂.......你唔講嘢咪無事囉,8婆!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

大宅

環保接龍勳章

奶奶, 唔好再用你副身家來控制我地, 我地唔係咁既人, 亦唔係你隻狗, 仲知唔好成日煩住我地啦, 唔該你~:tongue:

公爵府

呀99,

請你唔好係到大聲加無品咁罵人呀,我地屋企唔歡迎你呀,
要男孫就去搵個識生仔的新抱黎生俾你湊囉,唔好成日係咁
指揮人呀,我地係人唔係狗,要呼渴就養隻狗啦,豬事八卦,成
日同埋D家姊係到你一句我一句唱雙黃,不知所謂,我忍左你
好耐,唔想再忍喇,唔好再係我面前出現,唔係無面俾

大宅

做99你又1000000個失敗.. 做人呀媽你又10000000000000000個失敗..做人老婆你又100000000000000000個失敗..你唔死真系無用咖喇.. :tongue:
♥my babi Muimui * mama love you so much♥

大宅

唔好講黎講去都係個幾句啦! 真係好煩好煩好煩呀! 唔好成日有你講有人講,真係完全同你溝通唔到。唔好成日講埋D黑人憎的說話, 我真係唔想再同你講野,頂你唔順啦!

男爵府

好媽媽勳章

做人同講野之前唔該用下個腦先啦唔該!!!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好多喎....

1)99你幾時去賣咸鴨蛋?可唔可以快少少?
2)個女係我生出黎既,唔係你生,我鍾意點就點,唔輪到你去管,你唔好再囉囉嗦嗦嘈喧巴閉!
3)唔該你唔好再成日講唔夠兩句就發癲發爛渣,成隻癲雞咁!
4)我呢世都唔會同你相處得黎,我同你永遠都溝通唔到,所以你都唔好再同我講任何野
5)你個仔已經成家立室仲做埋人地老豆,你唔好再當佢好似以前咁,任你鬧任你管都唔出聲
6)你唔好再理我地兩公婆既野,你係食飽飯冇C痾要搵人鬧既話,就去鬧下你嗰個三年都唔去搵野做,同個廢人冇咩分別既細仔,唔好再鬧我老公!
7)你4個仔女之中,鬧得最多係我老公,事無大小都可以鬧一餐,佢踩親你條尾咩?你鬧少佢一次會訓唔著架?
8)我老公幫你老公還賭債唔係應份個囉!由細到大你地兩公婆俾過d乜野佢呀?又冇童年又冇家庭溫暖,佢都仲咁樣幫你老公,有個咁好既仔你地三生有幸啦!你兩個唔可以對佢好d既咩?
9)我真係好x憎你!!
10)我好想你同我老公斷絕母子關係!

紅色嗰d係最最最最最...想講既,特別係第一項:lol

[ 本文章最後由 晞玥 於 08-1-19 23:38 編輯 ]

侯爵府

亞99,唔該妳講嘢唔好咁"直"好唔好,成日都講"mu啫"語氣又差,好聽就話妳直,唔好聽就係唔識做人。仲有呀!唔好成日攞我個女嚟同妳個叻叻叻女比較呀!我個女返咗成日學,返嚟比佢休息半個鍾relax一吓,妳都要哦哦,又成日話我呢樣又點點點,嗰樣又點點點。又話我個工人,叫佢做"嗰個嘢、印尼妹"呀咁,真係唔識尊重人,又叫人點樣尊重妳呢?
lmy

大宅

終於想到, 沒有什麼好講. 即同佢我就沒有什麼好講, 佢就好多野講.

[ 本文章最後由 ltdcorp 於 08-1-20 00:26 編輯 ]

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

奶奶,你好好,多謝你對我地咁好..thanks million!!!

伯爵府

奶奶, 係好9煩....

別墅

99.........你收皮啦,成日話我唔識湊女,又話以前點湊大我老公,你個套out啦,我老公大到係佢好彩咋,仲有我62...我忍你好耐,你去死啦

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

原文章由 hinhofion 於 08-1-19 17:05 發表
99 唔好迫我做d唔想做ga野,唔該
多謝你咁痛鍚我個仔:)

你命運同我一樣...

男爵府

99,
你唔好再用你30多年前的方法去教我,
生完後:去完廁所唔好洗手,用火酒抹手?
1個月唔可以洗頭??????
*我只想像如果係咁我個阿B被一個乞丐照顧有咩分別?????
呢D未必是為我好,我誌諗起就唔想見你.....
個孫出世未夠2星期,要到我家團年,真的不團年有大問題嗎?你們也可與其他仔女及孫仔孫女團年!!!!!
教個仔(我老公)自己返去團年,留我自己同工人係屋企......"唔通食自己"?????????
諗起都晚晚發惡夢!!!!!

男爵府

畀面勳章

原文章由 giraheiyear 於 08-1-20 04:44 發表
奶奶, 係好9煩....

喂!你真該好Q煩,成日扮可憐,扮無所謂,一有位就攝,又八掛又口嗅,你好刻人憎呀!我好唔想見到你呀!

大宅

你唔好以為聲大夾惡, 做錯野就冇人話你
你講既野唔係咩都岩既
你唔重視我, 我唔介意
唔該你重視下你個大仔
偏心係人都有, 唔該你唔好偏到出晒面
錢需然係萬能, 但你好似視錢為子女喎
我同你冇血緣, 冇必要再受你氣
希望你第時做節唔好叫我去
點解要我阿媽就你咁多年
我阿媽係好人, 但我唔容許你蝦佢
你聽清楚未~:tongue: