婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 clementying 於 08-1-22 05:22 PM 發表

唉...佢仲成日話..佢條命緊要啦:tongue:

你99真係覺得自己好矜貴咁喎.....

男爵府

醒目開學勳章

1: 你5好成日"假民主"﹐呢頭懶係sincere問我意件﹐果頭就去我c6道ban我﹗頂﹗﹗:tongue:
2: 你個身份證個名點解5係寫姓"賴"嘅
3: 你可5可以5好成日搽埋d阿婆香水(藥油)﹐果陣味﹐由你房攻到入我房﹗晚晚如事
4: 你可5可以比我同個仔搬番我爸媽道住﹐再係咁落去﹐我會癲
5: 你成日咩都要講面子﹐又要成日算住人﹐你好X煩呀﹗﹗﹗
6: 比d空間我同我個仔﹐或者關係會好d
7: 你可5可以放過我個仔﹐我一千憶個唔想佢跟你地一家人拜神

珍珠宮

好媽媽勳章

99: 1)好心你啦, 你老公當你狗咁喝工人咁駛, 仲要你成日跟出跟入又鍾意恥笑你, 你仲笑咪咪嘅? 你有冇尊嚴架?:tongue:
2) 仲有, 成世都唔會打電話比我哋*, c6一打比你, 唔該你唔好扮慈母, 點呀阿仔呢排點呀咁, 一問你仲咩唔打比我哋, 你就梨花帶雨咁話好驚阻住我哋。你個仔份工朝9晩6唔駛輪班, 咩時間阻唔阻你唔知架咩? 一兩分鐘阻咩呀? 係真關心就唔會成世都唔打嚟啦!!
3) 提提你, 你個細孫而家15個月大喇, 滿月見過你哋到而家喇, 你又唔係住係美國加拿大澳洲格, 可唔可以移一下玉步嚟探佢哋呀??放心喎我唔會叫你做嘢架, 我有請工人吖嘛!!唔駛驚我駛你湊孫喎(查實你記唔記得你有一對孫架啫??):mrgreen:
4) 唔好成日訓啦, 你已經唔駛返工架啦, 成日訓對身體唔好架, 一個人點得一日訓成13-15個鐘架??唔係叫你湊孫你放心(成日驚我哋要佢做嘢,但都冇要求過),只不過費時你一陣又呢度痛個度唔舒服咁啫 :lol::" />:" />:" />
5) 吖!!仲記唔記得你對孫叫咩名呀??唔好再"你個女你個女"或"喂"咁叫喇, 好礙耳架
6) 仲有, 我嫁比你個仔唔係享福架!!我要返工做嘢架!!知道嘛~~:lol::" />:" />:" />

ps.我哋本來成日都主動搵佢哋, 但如果我哋唔搵佢哋, 佢哋真係可以成世都唔來往, 又唔會掛住對孫(因就算講電話都從冇提及對孫),係咪好騎呢?

[ 本文章最後由 吱仔與lo仔 於 08-1-23 17:08 編輯 ]

男爵府

原文章由 晞玥 於 08-1-22 20:06 發表

你99真係覺得自己好矜貴咁喎.....

係呀,佢係慈禧太后黎既
所有人都要服侍佢,當佢係寶.........

但係佢唔知,我真係好想kill佢呀

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

洋房

99你知唔知咩叫〔己所不慾,勿施於人〕呀!呀...係喎,唔記得左你不嬲都當我係狗架喎.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 clementying 於 08-1-23 04:03 PM 發表

係呀,佢係慈禧太后黎既
所有人都要服侍佢,當佢係寶.........

但係佢唔知,我真係好想kill佢呀

好憎呢d 99,當自己係太后
服侍佢?一腳送佢上西天就差唔多!:tongue:

男爵府

原文章由 晞玥 於 08-1-23 18:52 發表

好憎呢d 99,當自己係太后
服侍佢?一腳送佢上西天就差唔多!:tongue:

e+咩年代呀, 仲有d咁架99

男爵府

原文章由 andjoy 於 23/1/2008 10:38 PM 發表

e+咩年代呀, 仲有d咁架99

咩年代都有咁既6299架!
我99冇乜野~ 但我62當自己係"秦始皇"呀! :tongue:

別墅

99,我唔想叫你做阿媽ga,係你一定要我叫,你都冇當我係自己人,簡直工人都不如,我阿媽得一個:tongue:

唔好再同我阿媽講咁多有骨嘅說話,有乜嘢就同我講

你要抱男孫就叫你個仔生,而家生仔生女係你個仔控制,唔係我問題;再唔係,你自己生多個仔再生仔囖:tongue:

唔好以為你成家人就你,你就大晒,我唔會好似佢哋咁就你,明係你錯都要我say sorry, NO WAY!!

仲有,我唔係你生,唔係你養大ga,唔好同我講你哋叻啦,有毛有翼啦,枉我養到你哋咁大,縑我阻定啦.sorry,養大我嗰個唔係你,就算我叻都唔關你事

唔心你唔好咁唔識做啦,你嬲我就算啦,個孫滿月都唔食.將來個女問起我有冇擺滿月,我會照直話嫲嫲話唔食,所以冇擺呀! 

珍珠宮

99,我好敬佩你1個湊帶8個,一個字,
其實我好錫你架,如果你唔好成日以為湊仔叻過我,成日"哦"我,咁我地會有一段完美的婆媳關係:lol

大宅

你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!你幾時死!

男爵府

收聲啦,發婆!!!!!

P.S. 因為佢把口可以唔停講野,無論人地唔理佢/唔同佢熟/唔識佢(such as 我地d friends)/唔係同佢講緊野....而主要內容可分為:.
1. 是非
2. 大話
3. 刻薄說話(e.g.連自己bro 有cancer都照講d難聽野)
4 扮慘/扮可憐嘅話
5.罵人

P.P.S.佢都同我亞爸亞媽講:"係呀,我唔講野會死架!!!"(註:佢嗰次不停'up', 由4p.m."up" 到8p.m.!!! 我亞爸亞媽簡直應唔到佢....

民房

洗下對手吾會死咖!驚D洗手液至癌.不如驚D細菌攞命好過啦!你向自己屋企就話知你一個月都吾洗吖!我都未見過有人好似你咁咖!洗下對手都咁煩!

男爵府

妖~~冇知識冇常識但又成日o依o依哦哦~~把口又醜講嘢啲語氣又腰心腰肺~~收嗲啦 真係好懷念你撞邪病到死死吓又冇聲出的日子~~

珍珠宮

親愛的奶奶:

祝您身体健健康康~ 成日都有旅行去~ 生活愉快~ 長命百歲! 好多謝您當年冇錢既時候都供老公去美國讀大學! 您喜歡我整既蛋糕, 我一有時間就整比您食吖~~

大宅

99, 我幾時嫁左比李嘉成<註: 徐了淇husband> 最幣你唔係李老太呢!! 你當我地每個月賺十幾萬, 廿幾萬呀?? 就算係, 都唔入你袋啦!! 唔該你唔好每個月都有新野攪啦!! 你每個仔每個新抱都係打工咋!! 仲要供樓, 儲錢養仔女.. 邊有甘多多餘錢過你手呀!! 有, 我都同老公去玩啦!! 唔該你唔好係d親戚面前扮野, 我唔會陪你顛架!!

複式洋房

1. 講野可唔可以細聲d
2. 唔好教個孫d唔標準又錯晒英文啦
3. 唔好成日煮蛋得唔得
........仲有好多

別墅

99:
1. 唔該我教仔時,你唔好阻住晒!
2. 唔好成日覺得自己係世上唯一識湊仔嘅人!
3. 可唔可以上我屋企前通知我一聲!
4. 你知唔知你把聲好難頂!
5. 唔該你唔好攪亂我個仔d生活習慣!

62:
1. 你兩公婆唔好再亂咁畀嘢我個仔食!
2. 唔該你兩公婆唔好縱我個仔!
:;pppp:

[ 本文章最後由 sunba_mama 於 08-3-6 16:07 編輯 ]

複式洋房

你幾時死,唔該早d

複式洋房

原文章由 sunba_mama 於 08-3-6 15:57 發表
99:
1. 唔該我教仔時,你唔好阻住晒!
2. 唔好成日覺得自己係世上唯一識湊仔嘅人!
3. 可唔可以上我屋企前通知我一聲!
4. 你知唔知你把聲好難頂!
5. 唔該你唔好攪亂我個仔d生活習慣!

62:
1. 你兩公婆唔好再亂咁畀嘢我個仔食!
2. ...

我想拍手 你同99講既都係我既心聲

首頁

尾頁

跳至