單親天地

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

好媽媽勳章

我都係用avent手泵嫁~
開頭我同你一都樣都覺得好似冇用~
但比bb啜多幾次,上左奶,泵2下~
d奶就係咁流出嚟嫁啦~比心機~加油呀~
http://www.babyhome.com.tw/bb/249972

男爵府

曲曲.tracyto14 :我會繼續努力泵!!!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

紀錄:
大仔出世7磅半  大女出世6.9磅
二女出世6.7磅  三女出世6.1磅

男爵府

恭喜 恭喜!

大宅

Y飛:
恭喜呀!生左個醜樣B(反話)
你開刀生要小心個傷口呀!
呢排冬左小心唔好冷親個醜樣B呀!

別墅

終於丫飛都做左隻長頸鹿啦...
終於丫飛都盼到啦
終於丫飛開始有排忙啦
終於真正咁恭喜丫飛啦
恭喜 恭喜 恭喜 快同亞b影多的合照啊

侯爵府

環保接龍勳章

原文章由 yenkoo 於 08-1-25 13:52 發表
Y飛:

Y飛:
等妳過左12朝就話我知,我今日去朋友到攞左幾樣比妳(多奶茶/奶袋/乳(戰)/乳頭盾)
希望妳合用
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

男爵府

原文章由 yenkoo 於 08-1-25 13:52 發表
Y飛:

係呀....
岩岩我媽幫佢沖涼佢個樣好冧呀...
開頭都喊左2聲...之後就好靜好舒服咁沖涼喇..
1沖完就打瞌睡喇..XDXD"
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

紀錄:

男爵府

原文章由 唔該晒 於 08-1-25 14:20 發表
終於丫飛都做左隻長頸鹿啦...
終於丫飛都盼到啦
終於丫飛開始有排忙啦
終於真正咁恭喜丫飛啦 : ...

呢個BB好惡呀...
一除條片1邊貼貼就嗌哂救命...
我媽都話佢惡屎..

紀錄:

男爵府

原文章由 vane 於 08-1-25 16:04 發表

Y飛:
等妳過左12朝就話我知,我今日去朋友到攞左幾樣比妳(多奶茶/奶袋/乳(戰)/乳頭盾)
希望妳合用

點解要過12朝既???
我要努力餵佢人奶...今日差D想放棄..!!

紀錄:

侯爵府

環保接龍勳章

原文章由 丫飛 於 08-1-25 17:27 發表

點解要過12朝既???
我要努力餵佢人奶...今日差D想放棄..!!

係中國人傳統,家人除外,所有朋友要到妳家探初生bb,就要過12朝先可以踏入妳家門,
一來怕bb小氣,2來要比多點時間妳自己休息 ,但在街上見到妳,又吾怕wo...只限於登門探訪.. .

侯爵府

環保接龍勳章

原文章由 丫飛 於 08-1-25 17:23 發表

係呀....
岩岩我媽幫佢沖涼佢個樣好冧呀...
開頭都喊左2聲...之後就好靜好舒服咁沖涼喇..
1沖完就打瞌睡喇..XDXD"

多數bb都喜歡沖涼時間ka ...

男爵府

原文章由 vane 於 08-1-25 19:32 發表

係中國人傳統,家人除外,所有朋友要到妳家探初生bb,就要過12朝先可以踏入妳家門,
一來怕bb小氣,2來要比多點時間妳自己休息 ,但在街上見到妳,又吾怕wo...只限於登門探訪.. . ...

wow....
唔計朋友..家人都大把=0="
照顧BB都已經冇得休息..

紀錄:

男爵府

原文章由 丫飛 於 08-1-24 10:27 發表

你講個D全部都冇食...XD
連飲水都要飲米水呀...好彩唔係難飲都幾好飲^^"
唔知開刀幾耐先會行返正常人咁快呢@@"
依家行路好辛苦...腰又赤赤痛啵"
我唔敢沖涼呀...我怕整到個傷口發炎...
我都係抹上身同埋沖洗下身.. ...

正常拆咗線傷口冇事呢咁大約2-3個星期就可以變番正常行路架喇

別墅

回覆 #6 丫飛 的文章

哈哈哈...亞媽婆婆唔易做啊...而家先剛開始!!!
到佢學多的野個陣,你仲有排頭痕痕
:;pppp: :;pppp: :;pppp:

男爵府

原文章由 lovengai-ngai 於 08-1-26 10:59 發表

正常拆咗線傷口冇事呢咁大約2-3個星期就可以變番正常行路架喇

岩岩過左1星期2日...今日第3日...
不過有個肚DUM仔好難行...- -"

紀錄:

男爵府

原文章由 唔該晒 於 08-1-26 15:28 發表
哈哈哈...亞媽婆婆唔易做啊...而家先剛開始!!!
到佢學多的野個陣,你仲有排頭痕痕
:;pppp: :;pppp: :;pppp:

我呀媽太耐冇湊BB都係岩岩上返手..
之前都唔係好記得...XD"
依家好好多LU* 係我雞手鴨腳D..哈"
做媽咪有排我學^V^"

紀錄:

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

丫飛,恭喜....恭喜!bb下巴尖尖好似你喎,好靚仔呀!記住我留咗d玩具比bb架,唔好唔記得啊!我搬咗入屯門喇! 比心機d餵人奶啊!噴屎...我都試過啊,嗰時囡囡食人奶,所以會水d,咁一打開就噴到我一身都係喇!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

別墅

回覆 #2 丫飛 的文章

我雖然有兩隻嘩鬼...但都唔係一個稱職媽媽...
亞仔出世仲重過家姐...點知出院後一直輕磅,結果要keep住返健康院>,<"
千其唔好好似我咁呀

男爵府

原文章由 ChammyMAMA 於 08-1-27 00:43 發表
丫飛,恭喜....恭喜!bb下巴尖尖好似你喎,好靚仔呀!記住我留咗d玩具比bb架,唔好唔記得啊!我搬咗入屯門喇! 比心機d餵人奶啊!噴屎...我都試過啊,嗰時囡囡食人奶,所以會水d, ...

我都好想餵人奶呀...但佢1喊...我就走左去開奶粉- -"

紀錄:

首頁

尾頁

跳至