自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

樓主唔好唔開心啦。。仲有好多朋友會出席你既wedding的,,

大宅

引用:又真係幾灰既而家d 年青人

原帖由 jackyclo 於 14-09-05 發表
又真係幾灰既
而家d 年青人
邊關年青人事,真係好朋友呀,我個陣讀書實習都預早請假。
同意有姊妹講,幾個都係咁,一定有原因
我都識人因為同個新人其實唔熟,咪話唔得閒去。

男爵府

回覆:果然一結婚就知道邊d 係好朋友 (呻)

觀禮好多朋友都唔太著重,反而朋友會著重去飲多啲

子爵府

其實係會有咁既意外既,尤其而家咁多平機票,唔好唔開心。

計唔係朋友你都唔夠我啦,個伴娘去到結婚前一個月先失縱,冇錯,係失縱!!!一直都冇搵佢幫手做任何野(我係超簡單婚禮,自己一手一腳攪掂),要試衫搵佢成個禮拜搵唔到,先text 我話佢有事唔做得我伴娘,仲連婚禮都唔黎得。咁先唔係朋友,仲枉我當佢係好朋友

公爵府

引用:其實已經3個月前通知左朋友呢個星期6去觀禮

原帖由 hot_babe 於 14-09-05 發表
其實已經3個月前通知左朋友呢個星期6去觀禮(15 mins)同影相, 佢地開頭個個都say yes.
點知上個月有個fd話唔 ...
佢地到時有無份做姐妹先?

男爵府

好過d 姊妹臨事甩底嘅 結婚幾百萬樣嘢煩 唔好為lee d 嘢整到自己唔開心啦

翡翠宮

回覆 hot_babe 的帖子

唔黎又有咩所謂呢.........
我自己結婚時,都冇諗住D朋友會黎觀禮,因為註冊就中午,點HEA到夜晚去飲呢....(我自己係咁諗囉)

其實結婚呢件事,唔洗諗得太多,只要果日打扮得靚靚,同老公影多D靚相,同家人朋友開開心心食一餐就已經好夠.....

希望越大失望越大呢.....

男爵府

hot_babe 發表於 14-9-5 00:09
其實已經3個月前通知左朋友呢個星期6去觀禮(15 mins)同影相, 佢地開頭個個都say yes.

你吾擺酒嗎? 如果注冊擺酒都要去, 真係幾煩架,

注冊只係果 15 分鐘, 為左 15 分鐘吾同屋企人去旅行, 佢屋企人都吾開心啦,
去旅行時間不嬲難夾; 同樣搬屋都無得就, 舊屋要交吉, 交吾切就閉。
洋房, 複式洋房, 別墅, 大宅, 男爵府, 子爵府, 伯爵府, 侯爵府, 公爵府, 珍珠宮, 水晶宮, 翡翠宮, 珊瑚宮, 瑪瑙宮, 琥珀宮, 象牙宮, 寶石宮, 榮譽會員, VIP, 官方特派專員, 王國會長, 家長會會長, 管理員, 超級版主, 版主, 彩鑽殿, 天珠殿, 雲母殿

男爵府

fatchu@home 發表於 14-9-5 11:21

唔黎又有咩所謂呢.........
我自己結婚時,都冇諗住D朋友會黎觀禮,因為註冊就中午,點HEA到夜晚去飲呢....(我自己係咁諗囉)

其實結婚呢件事,唔洗諗得太多,只要果日打扮得靚靚,同老公影多D靚相,同家人朋友開開心心食一餐就已經好夠.....

希望越大失望越大呢.....

所以早好多年前已可以擺酒時注冊埋, 大家都方便
洋房, 複式洋房, 別墅, 大宅, 男爵府, 子爵府, 伯爵府, 侯爵府, 公爵府, 珍珠宮, 水晶宮, 翡翠宮, 珊瑚宮, 瑪瑙宮, 琥珀宮, 象牙宮, 寶石宮, 榮譽會員, VIP, 官方特派專員, 王國會長, 家長會會長, 管理員, 超級版主, 版主, 彩鑽殿, 天珠殿, 雲母殿

大宅

正常一定會唔開心!不過用另一個角度諗,可能真係唔得閒,自己都會舒服d...做個開心新娘啦

男爵府

hot_babe 發表於 14-9-5 00:09
其實不用唔開心,想當年(好多年前),我只是通知朋友日子,完全無問來唔來觀禮,因幾多人來都係咁開心....

公爵府

我自己結婚冇擺酒,亦冇叫朋友同事觀禮,只有親人出席,一切從簡。

好老實,你自己結婚,人哋未必覺得係咩大事,唔好咁介懷。

伯爵府

呢個星期六係long weekend嘅開始,當然多人去咗旅行/玩啦。。。因為星期一拎1日假,就可連放4日。

佢地早啲通知你已經好好喇!唔好唔開心,結婚係為自己嘅,其他人唔使理咁多!

伯爵府

人真係好現實架.
講真,你結婚人地係會戥你高興,
但唔會將你嘅事擺喺first priority,
可能咁啱可以一家人去旅行,咁咩去囉.

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

教主話既, 婚禮既重要唔係有幾多人到, 而係重要既人已經到齊就夠了~~

大宅

引用:其實已經3個月前通知左朋友呢個星期6去觀禮

原帖由 hot_babe 於 14-09-05 發表
吾好咁,要做個令令新娘,婚禮係自己既,即使只有你同c6都夠啦!恭喜你呀!

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

大多數人都會顧咗自己先,可能你將來都會係咁,我而家就係咁。唔好太介意,果日做個開心新娘,預祝你新婚快樂!

伯爵府

樓主big day是否長假期?

珍珠宮

結婚對新人講係大日子但對其他人黎講只係普通日子。唔洗咁傷心。

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

男爵府

你同你老公喺度就得啦

新婚快樂啊

首頁

尾頁

跳至