自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都係,結婚當日有好多親戚同朋友都黎唔倒,覺得好遺憾

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:其實已經3個月前通知左朋友呢個星期6去觀禮

原帖由 hot_babe 於 14-09-05 發表
其實已經3個月前通知左朋友呢個星期6去觀禮(15 mins)同影相, 佢地開頭個個都say yes.
點知上個月有個fd話唔 ...
觀礼啫!唔駛咁唔开心喎!唔黎都可以祝福到你架!

放下自在

珍珠宮

回覆:果然一結婚就知道邊d 係好朋友 (呻)

咁以後咪唔洗為個幾位咁賣命囉 反正係普通朋友

珍珠宮

唔開心會有,但系咪佢地唔嚟就唔結婚先,佢地唔看重你,你都無必要看重佢地,開開心心去籌備婚禮啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆 hot_babe 的帖子

通常出invitation (就算有RSVP), 都預咗有一部份最終都係嚟唔到.

出席觀禮的人數, 一定比話嚟又唔嚟嘅賓客多. 無必要為呢d心煩, 唔開心, 休息多d, 心情開朗d, 做個容光煥發嘅新娘子. 同出席嘅嘉賓影多d靚相, 一起感受開心動人的婚禮吧!

伯爵府

有咩所謂. 結婚對你係大事, 對佢地唔係.

不過你有冇請佢地飲?如果冇, 可能佢地覺得你唔當佢地係好朋友, 所以唔黎.

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

一個係意外,兩個係故意,三個係專登。

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆:hot_babe 的帖子

應該為來的人高興,結婚時我都有遇過呢件事,到當日見到抽空來的人,覺得很感動

人生本是苦

男爵府

今個星期六係做節高峰期、就算要分比自己屋企同親家都難、仲要分埋去觀禮,又真係難d啦

伯爵府

畀面勳章

加油

伯爵府

回覆:hot_babe 的帖子

唔洗在乎依d朋友啦
當冇識過佢地

禁止訪問

大宅

有個錫你既老公,乜都抵返哂

珍珠宮

我祝福樓主,幸福快樂

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

公爵府

除非新人同自己好熟,否則我都唔會特別去觀禮,如果有宗教儀式更唔會,好悶架真係。

如果你朋友應承實你會來但最尾唔來就衰啲,不過其實你當日咁忙,根本唔會留意到邊個有來無來,只能之後睇相先記得。有些朋友結婚,我連相都無同新人影,因為排隊實在太耐喇。

你係為自己而結,唔係為朋友而結,無可能就晒任何人,唔好唔開心喇。

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

首頁

尾頁

跳至