自由報料

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 可樂皓皓 於 08-1-23 19:49 發表

哩個topic好有參考價值:lol :lol :lol :lol
仲有要留意喎, 應該唔係計凌晨12點喎, 舊曆日子應該用返舊曆時間, 夜晚11點正就係年初一架勒...

吓要咁做,真係唔知呀

子爵府

我仲欠紫就買齊啦。
莎娜美出左隻金色.........好靚架。
紅色我就買左WACOAL

原文章由 MM2005 於 08-1-24 13:58 發表

吓要咁做,真係唔知呀

大宅

莎娜美在吉之島有嗎, 因我星期六會去太古.

原文章由 goofyszesze 於 08-1-24 21:59 發表
我仲欠紫就買齊啦。
莎娜美出左隻金色.........好靚架。
紅色我就買左WACOAL

子爵府

莎娜美專門店銅鑼灣,尖沙咀,屯門,荃灣等等先有專門店
另外,普通賣BRA既舖頭都會有,你可以去睇下,SIZE:70-80B/C CUP。款式可以睇下雜誌。

http://www.satami.com.hk/product/Fancy%20Bra/p5.html#

原文章由 CarChu 於 08-1-24 22:05 發表
莎娜美在吉之島有嗎, 因我星期六會去太古.

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 goofyszesze 於 08-1-24 22:23 發表
莎娜美專門店銅鑼灣,尖沙咀,屯門,荃灣等等先有專門店
另外,普通賣BRA既舖頭都會有,你可以去睇下,SIZE:70-80B/C CUP。款式可以睇下雜誌。

http://www.satami.com.hk/product/Fancy%20Bra/p5.html#

...

真係好靚呀

大宅

thanks~~~
試0下先~

大宅

各位靚女,
我真係要代表香港[內衣褲]o既零售業多謝各位 !

無論你只係在正月大年初一, 初二, 初三穿著指定顏色內衣褲,
又或者係每個月o既年初一, 初二, 初三都同樣穿著指定顏色
內衣褲. 我都衷心祝願大家 :
鼠年大富大貴 ! 周年旺相 !

開開心心每一天!

子爵府

終於比我買比紫色啦,哈哈,又係好靚架.......你wacoal既young line,我都係今日行開先知wacoal 有 young line,早知行埋今日先買啦,young line D 款靚d。

大宅

kung 喜, kung 喜, kung 喜你年年十八廿二. 我 d 老人家只求平及包得 "hum"

原文章由 goofyszesze 於 08-1-26 17:47 發表
終於比我買比紫色啦,哈哈,又係好靚架.......你wacoal既young line,我都係今日行開先知wacoal 有 young line,早知行埋今日先買啦,young line D 款靚d。

別墅

請問:
唔知大肚婆 可唔可以咁著呢?
可以既話,等我又試下先
thx

[ 本文章最後由 rebtulip 於 08-1-27 00:16 編輯 ]

男爵府

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

原文章由 芷珈媽咪 於 08-1-21 15:57 發表
大家年尾都會買新衫, 新內衣褲過新年.
但唔知大家有無聽過, 老婆如果係當年的農曆年初一, 初二同初三,
裡面上下全套新的內衣褲依以下顏色穿著的話, 那一年會為老公同自己帶來好運ga !

年初一 : 紅色
年初二 : 金色 ...

裡面上下全套新的內衣褲. Do you mean including the bra.
Sorry I don't know how to type Chinese.

大宅

原文章由 rebtulip 於 08-1-27 00:14 發表
請問:
唔知大肚婆 可唔可以咁著呢?
可以既話,等我又試下先
thx

我有佐細囡果陣都有著ga.

開開心心每一天!

大宅

原文章由 waterlily 於 08-1-27 04:56 發表

裡面上下全套新的內衣褲. Do you mean including the bra.
Sorry I don't know how to type Chinese.

上下全套 = bra + under wear.

開開心心每一天!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

等我都試下咁著先.不過全部都要買啊.

大宅

我起初以為我老公會笑我...點知他知道原因後笑得很甜 , 希望可以旺一旺成家人啦:發: :財: .

而穿著的姊妹...年頭旺到年尾.:恭: :喜: :發: :財: .

原文章由 芷珈媽咪 於 08-1-25 14:15 發表
各位靚女,
我真係要代表香港[內衣褲]o既零售業多謝各位 !

無論你只係在正月大年初一, 初二, 初三穿著指定顏色內衣褲,
又或者係每個月o既年初一, 初二, 初三都同樣穿著指定顏色
內衣褲. 我都衷心祝願大家 :
鼠年 ...

大宅

行左好多間, 只係得wacoal既紅, 黃色有我size, 重欠紫色呀....嗚嗚嗚, 邊度有大size既爸爸呵~~~~

大宅

中環女人行店舖為了迎合農曆新年均有很多貨, 你可以去看一下, 要不然, 買平平地果d為求旺一旺吧.

我不知你什麼尺寸, 早一陣子上環永安及sincere 80c.

原文章由 louise0752 於 08-2-1 14:49 發表
行左好多間, 只係得wacoal既紅, 黃色有我size, 重欠紫色呀....嗚嗚嗚, 邊度有大size既爸爸呵~~~~

大宅

不如去TRIUMPH D特賣場碰下運氣

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我都曾經試過, 初一著了全新的紅brabrief, 點知, 嗰年就畀公司裁咗出嚟
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

大宅

原文章由 CarChu 於 08-2-1 16:20 發表
中環女人行店舖為了迎合農曆新年均有很多貨, 你可以去看一下, 要不然, 買平平地果d為求旺一旺吧.

我不知你什麼尺寸, 早一陣子上環永安及sincere 80c.

...

我都去過了, 唔理平定貴, 只係在wacoal找到我size, 重要俾sale姨姨話我好彩, 係今年先有大size, 以前冇嫁喎 ><"
80c 著唔到嗚~~~~我要著e cup嗚..........

首頁

尾頁

跳至