親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第二回

詳細資料 : http://www.uepl.com.hk/HK-HarbinIceFestival/index.html

http://timable.com/event/540882

複式洋房

回覆:香港哈爾濱冰雪節,正正子!!

想問有無人知,如果上網訂咗指定日期嘅飛,有無得換?或者第二日攞返張飛去入唔入到呢?

我打去查詢電話得錄音,留言又無人覆我。。。。

大宅

大宅

又好似幾呢吸引wo

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 LuckyHH 於 14-10-02 發表$60

子爵府

引用:Quote:原帖由 232 於 14-10-02 發表邊種飛

原帖由 LuckyHH 於 14-10-02 發表
$60只包冰雕館,$240可玩攤位($30一次),吹氣弹床($20一次)及交通安全城($50一次),但唔係任玩,係續次扣, ...
可入到去逐次比$???

边樣好玩??

禁止訪問

引用:Quote:橫行蟹子 發表於 14-10-1 23:41 今天

子爵府

橫行蟹子 發表於 14-10-1 23:41
今天去了....門口....覺得很可怕! 可能因為假期, 人多到爆!
我們一行四人, 於西鐵朗屏站轉K66, 但原來下車 ...
邊種飛好玩???

有咩分別 ??

大宅

今天去了....門口....覺得很可怕! 可能因為假期, 人多到爆!
我們一行四人, 於西鐵朗屏站轉K66, 但原來下車後要行一大段小路, 條路又曬又窄, 海報話行15分鐘, 但好坦白, 最少行20-25分鐘, 推住BB車仲慘, 條路根本好難行.
去到仲得人驚, 到達時間約十二點, 就算預先買咗票, 都同無買票的人一樣排同一條隊換手帶, 條龍很很很長, 職員表示最少要排兩小時才能進場, 於是我們到門口望入場內, 見到人山人海, 冰雪館前那條人龍更恐怖, 如果入場條隊都要排兩個鐘, 那裡面條隊也肯定無兩個鐘都要個半鐘, 即係話要成功入到冰雪館....我估預前後要預3-4個鐘嚟排隊, 未計玩其他嘢.....請三思!

禁止訪問

引用:最嬲係大會狂放旅行團入去,冰館的限時排隊

大宅

回覆:LuckyHH 的帖子

最嬲係大會狂放旅行團入去,冰館的限時排隊根本無用,買了票就應該排隊入,人家問起,兇番轉頭至得,否則排幾個鐘都入唔到。另外,便利店買票都要同條隊換手帶。

禁止訪問

複式洋房

大宅

THX

男爵府

畀面勳章

星期六去左冰雪節優先場,因為返工,所以下午才去,有朋友大約1點半去到,打電話通知我好多人,入冰館要排4個鐘,勸我唔好入去,佢自己無入冰館就走左,乜都無玩過.......同屋企人及朋友商量後,因為當時已在元朗,所以決定照去

我係搭巴士去既(K66),其實如非必要,我建議大家都搭巴士(正式開場會有穿梭巴士),因為大棠係郊野地方,條馬路得兩條線,個個都開車入去,一定會塞車。落車後要行大約15分鐘既村路,我見好多人都有怨言,但我反而覺得咁會影響左本來既村民,配套未完善,可能諗住之後會有穿梭巴士,所以就無理啩......

我去到時大約係3點3左右,見到一大條長龍,叫左老公去排隊後,我去前面問下情況,門口條龍係排隊換手帶,要有手帶才能入場,換領處當時已貼告示,入冰館已截龍,要5時後才再安排排隊

據我之後了解,條手帶上面有個QR CODE係用黎儲值,每條手帶基本入面有$60 (如果你係買$240票,咁就有$240),除左飲飲食食外,玩任何設施都要用手帶黎俾錢,你可以去增值,每次增值最少$50

我入場換手帶大約排了半個鐘,其實比我想像中快,但因烈日當空,建議大家去的話,要帶太陽傘、風扇仔等等。我哋換手帶後再喺門口交埋抽獎券先入去,我首先去冰館排隊處了解一下情況,我向一個男工作人員詢問,他指示我去不遠處的女工作人員果邊,佢話果邊係排隊入口,心諗有得排既當然去排啦,行到過去,個女工作人員話要5點先可以排,我就話果邊個男工作人員叫我過黎排,跟住個女工作人員過去問,問左後,就開放返俾人排隊,因此我是幸運地在截龍後第1批排隊既人,所以我排冰館只係用左1個鐘就入到去~~~

在入館前,工作人員會俾件褸你,跟住分批入場,我當日去係無講過有限時,但因為個館唔算大,基本上我影埋相,玩埋滑梯,大約30-45分鐘便出返黎。我個人覺得件褸是夠暖的,但大家要自己帶冷帽手套及著長褲,我因為要影相,所以無帶手套,只帶了毛毛耳套,影相時手指都凍僵了,另外,因為入面太低溫(大約-10至-15度),我初初用IPHONE 5S影相,影影下都自動熄機,要放入褲袋保溫,幸好之後都無事。所以建議大家一係另外帶相機,一係影一陣,放褲袋保溫後一陣再影,避免令部電話太長時間處於低溫

會場內有賣嘢食既攤位,當然價錢不算便宜,但又唔算太離譜,我屋企人買左車仔麵,我就買左PIZZA,係超大的PIZZA,再分件賣,我買左燒雞PIZZA - $40,除左PIZZA外仲有沙巴,好似大約$50,都幾大件,我無買所以唔知好唔好食,PIZZA還可以吧,我同老公兩份食,剛剛好。

我走果陣大約6點45,冰館條人龍係超長,打晒蛇餅........

總扣黎講,我自己就覺得都算唔錯,可能因為我排隊唔算耐,所以還可以吧。雖然配套麻麻,但0係香港好難得有大型既冰雕睇,仲有得玩冰滑梯。走果時,我屋企人及朋友都話好彩無聽我朋友講唔好入去,睇黎大家都頗滿意,囡囡仲想再去多次^^

mei_  Thx for sharing  發表於 14-9-30 01:08
iris_ht  好詳細  發表於 14-9-29 12:43

大宅

排隊入去用左一個鐘, 再等3個鐘後先入得去看冰展(不要期望太高) 。 喺外面要玩灘位hea 3 個鐘,好熱好多人排。 今日去左, 加埋用左3個鐘排隊,真正玩可能只是40 mins.

子爵府

2023年兔年勳章

我去過哈爾濱睇過,我諗應該相差好遠!
27/11 就是我的大日子呀!!

複式洋房

coldmilktea 發表於 14-9-27 01:04
去完回來,真的不要期望太高,如果你去過哈爾滨睇過,就更加不用去。帶3歲以下小朋友去,我就覺得無謂,又 ...
When did you go? You went Harbin?

伯爵府

去完回來,真的不要期望太高,如果你去過哈爾滨睇過,就更加不用去。帶3歲以下小朋友去,我就覺得無謂,又凍又無乜野睇同玩。其實個館好細,行20分鐘已好夠。出面d吹氣彈床、滑梯$20/4mins,不過每次增值最少要$50,即侷你最低消費要$50,我地無玩。泊車仲唔抵,$80全日,無時租,我地一個鈡(連排隊)就走了,根本半日都唔洗,又係侷你泊車洗$80

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至