跳至

首頁

尾頁

洋房

我依個幾星期<胎18週>個肚成日有小小痛,我以為係便秘,但係又有正常大便喎,只不過硬咗小小 !!我都唔知點解,不過我仲想嘔,我唸bb仲响度掛:-| 請問您地有無呢個反應呢?

大宅

我呢排都成日有肚痛呀, 不過就唔會痛好耐囉, 好似抽抽地咁痛, 我唸係正常掛..........

原文章由 mamiwing 於 08-1-22 03:55 PM 發表
我依個幾星期個肚成日有小小痛,我以為係便秘,但係又有正常大便喎,只不過硬咗小小 !!我都唔知點解,不過我仲想嘔,我唸bb仲响度掛:-| 請問您地有無呢個反應呢? ...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我而家18 weeks, 呢幾日我都覺得個肚間中隱隱作痛咁....摸到個肚好似"實"咗好多, 又下墜咗....我好擔心呀!
問過d朋友, 佢哋話無事㗎喎, 因為亞b會郁...不過就要留意住痛嘅次數同密度!

洋房

原文章由 winnie雲妮 於 08-1-23 09:00 發表
我而家18 weeks, 呢幾日我都覺得個肚間中隱隱作痛咁....摸到個肚好似"實"咗好多, 又下墜咗....我好擔心呀!
問過d朋友, 佢哋話無事㗎喎, 因為亞b會郁...不過就要留意住痛嘅次數同密度! ...

有一晚, 我突然有妳描述既情況, 之後我了解過, 應該係宫縮, 係為將來分娩作準備既. 只要唔太頻密同唔係太痛, 問題唔大既.

大宅

原文章由 mimi2007 於 08-1-23 13:38 發表

有一晚, 我突然有妳描述既情況, 之後我了解過, 應該係宫縮, 係為將來分娩作準備既. 只要唔太頻密同唔係太痛, 問題唔大既.

係,係叫宮縮~因為我前幾個星期都痛得好密~都問左醫生~佢話係正常現象黎架,如果唔係太痛的話就沒問題了~:mrgreen:

大宅

好媽媽勳章

我又無喎...係唔係尼個時候應該有家???

洋房

原文章由 南瓜車公主 於 08-1-23 14:35 發表
我又無喎...係唔係尼個時候應該有家???

唔係一定有架, 我都係試過一次咁多, 我見D書話懷孕中期開始有機會出現, 接近產期會愈嚟愈密. 某程度上, 而家冇仲好, 因為嗰種感覺唔係咁舒服.

大宅

係呀!! 我都試過有一朝個肚好硬呀!! 但冇痛, 但過一陣又軟番, 嚇死我呀

禁止發言

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我呢兩日...唔知點解左邊小腹都有d痛...
但又唔係好硬...
係扯住扯住咁...
不過痛一陣又無痛...
唔知咩事呢??
執仔之手 與仔偕老

大宅

好媽媽勳章

原文章由 mimi2007 於 08-1-23 14:53 發表

唔係一定有架, 我都係試過一次咁多, 我見D書話懷孕中期開始有機會出現, 接近產期會愈嚟愈密. 某程度上, 而家冇仲好, 因為嗰種感覺唔係咁舒服. ...

哦~~~原來係咁~~~~thx你呀~~~

禁止訪問

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 小吉梨 於 08-1-24 14:09 發表
應該係bb長大啦~ 拉扯到子宮便痛。我發現我個肚痛或扯之後,個肚之後係會大咗ga~~

又係喎!!!
我都發覺痛完之後個肚會大左呀!!
我以為係錯覺...
原來都有人同我一樣咁覺得...
執仔之手 與仔偕老

首頁

尾頁

跳至