跳至

首頁

尾頁

洋房

聽聞幾個月大就要報名, 真的嗎? 是幼兒園定幼稚園? 還是只是某些學校才需要?

大宅

我都想知...

原文章由 langlangma 於 08-1-22 18:06 發表
聽聞幾個月大就要報名, 真的嗎? 是幼兒園定幼稚園? 還是只是某些學校才需要?

大宅

應該無論幼稚園 / 幼兒園,都視乎果間學校的受歡迎程度,果區多唔多人口爭

唔同學校收報名表的年齡要求都唔一樣呢,真係要打電話問先知。

大宅

剛打去我住開個頭都幾好嘅幼兒園到問,都已經要排到九十幾,佢都話我算遲呀! 佢話一攞到出世紙就可以排啦!
再問其他,有啲又話歲半到先再打去問,唔使咁快喎!所以真係一間間架咋!

原文章由 langlangma 於 08-1-22 18:06 發表

大宅

你問過邊幾間巳經開始排隊ar, 分享下ar

原文章由 WYlau 於 08-1-24 14:28 發表
剛打去我住開個頭都幾好嘅幼兒園到問,都已經要排到九十幾,佢都話我算遲呀! 佢話一攞到出世紙就可以排啦!
再問其他,有啲又話歲半到先再打去問,唔使咁快喎!所以真係一間間架咋!

...

大宅

我係問沙田區嘅!因為我住係附近麻!

原文章由 萱萱娃娃 於 08-1-24 14:31 發表
你問過邊幾間巳經開始排隊ar, 分享下ar

男爵府

回覆 #1 WYlau 的文章

Hi,

This is my first time to have discussion in this forum. After going through this forum, now I am worried whether I should find the kindergarten for my little son now ( he's just around 6 six month). I also lived in SHATIN.

Would you please advice which shools you have looked for?

Thanks.

CL

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

我住馬安山...請問有咩好介紹...

大宅

我想問報幼稚園係咪只係住個區或者有該區既地址先可以報,可否跨區?

首頁

尾頁

跳至