心聲留言

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

回覆:mandylamyuenman 的帖子

我個女6月離世,由佢出世(知道有事)到離開個日共516日,我一直都好堅強亦只係等呢日,如果身前係受疾病折磨,某程度上死係一種解脫,只要過程係短暫同舒服,我會鄧佢開心……點講都好要珍惜現有既一切,唔好做d令自己後悔既野

複式洋房

回覆 ming1020 的帖子

認同你的說法,希望你女女可以來世過健康快樂的日子!

不過我始終覺得相處得耐,越多回憶,越難受……

公爵府

回覆:到底親人死亡自己心情會點

爸爸走左4個多月,心情依然好沉重,好心痛,好不捨,到呢一刻都未接受到,唯一安慰係佢在天父家裏無痛楚,可以自由自在,行得走得食得,我嘅信仰令到我可以支持下去,只要佢過得開心,我便要嘗試放手,令自己可以堅強地活下去

侯爵府

所以要珍惜眼前人,對家人好一點

禁止訪問

熱血勳章

男爵府

時間會令傷痛淡忘,但親人嘅回憶永遠喺個心度…會變成另一種嘅方式去記掛…我嘅至親

侯爵府

係呀,相處得耐係好唔捨得,我都好唔捨得個女,已經走左兩個多月,但每朝仍然比眼淚浸醒,個人成日好似遊雲,我相信要時間去沖淡,但呢d記憶係唔會忘記,某d日子亦會好感觸

伯爵府

我爸爸死果年,個人心情低落,覺得人生缺角了!

男爵府

果種痛非筆墨可以形容,我媽剛走了兩個月多小小,我除咗喊都唔知可以點。

別墅

個心好疼,問上天點解要咁殘忍

CATLO915  係……  發表於 14-10-17 01:47

男爵府

好唔想接受呢個事實。
最初期個心好痛,透唔到氣成日要抖大氣,
覺得無奈,無助,內疚自己對佢做得唔夠好或態度唔好,無謂口,食野好似哽落去咁,整個世界變了,唔知自己點生存落去好,成日諗返以前同佢經歷過嘅野,觸景生情,睹物思人,過時過節倍感傷感。

成日聽人話\"唔會話無左邊個就唔得嘅\"其實係錯嘅。因為失去摰親會令生活徹底改變。有啲野失去左係冇野可以取代的。

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

好傷心,因為一世都5會再有機會見到

男爵府

引用:心疼,生不如死,寧願自己死先都唔想親人死

原帖由 chyuyu 於 14-09-07 發表
心疼,生不如死,寧願自己死先都唔想親人死先過我!想當年我爸爸去世,我就成日問個天點解我爸都未享受過就 ...
想法同你一樣,cheer up ar!!

禁止訪問

複式洋房

回覆 saiteilife 的帖子

實在是很令人心痛
你最後要多久才能夠心情平復下來?

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章

永遠不停想過去同妹妹GE點滴
明明可以做多D做好D,但會埋怨點解吾去努力D
走左就不停想不停想,有時見爸爸媽媽個心仲好想妹妹
自己個心仲痛,因為都吾知點做

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 育兒性格勳章

mandylamyuenman 發表於 14-9-7 10:41
回覆 弗里曼 的帖子

係咪真係有可能走出陰霾?
可以, 時間長短啫, 我用左一年半....

複式洋房

回覆 bbhappy2009 的帖子

祝福你們!你對父母有這份孝心已經很好!
你的妹妹走得突然嗎?

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章

引用:回覆 bbhappy2009 的帖子祝福你們!你對父

原帖由 mandylamyuenman 於 14-09-12 發表
回覆 bbhappy2009 的帖子

祝福你們!你對父母有這份孝心已經很好!
突然………星期日見佢,好好的傾同見面
3日之後接媽咪電話話不在……
從來無預計過甘突然

別墅

好難接受的心情, 當望到佢張遺照時, 先提醒自己親人真係已經走左, 好心UP
.

首頁
12345...6

尾頁

跳至