心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:到底親人死亡自己心情會點

去年今天,是我見到她可以自己走動來到我家。。。她來到,我剛趕住出門,估唔到是她最後一次來我家了

男爵府

父親走了已經三年, 我現在先可以走出陰霾, 每次諗起時, 都心如刀割

伯爵府

每天仍很想她、念她

大宅

婆婆已走咗9年,但我仍好卦住佢!
到咗而家諗起都仲會喊到收唔到聲

男爵府

心痛,會呃自己係假嘅,會回想過去嘅事,會痛到入骨。

大宅

回覆 mandylamyuenman 的帖子

我爸爸一個月前走了。
我見爸爸走前身體被折磨得好辛苦, 個心好心痛, 希望天父給他舒服離去。到佢走了, 我更好心痛, 因為分別了。生命中突然了失去了一個我好愛的親人, 個心好像被鑽了一個洞, 但又被石頭壓得很重, 透不過氣。個腦一停下來, 就會思念爸爸, 想起他的一切, 感慨人生苦難, 生命活著為了什麼要這麼苦。

公爵府

2024年龍年勳章

我爸爸是墮樓身亡,媽媽還有思念,我教她只好面對現實。

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

會好傷心
好掛住
想睇返佢啲相
會成日
想念佢
無奈

不過時間會慢慢將傷痛沖淡

但唔代表會忘記佢,會喺心裡面,永遠懷念佢!
(我自己嘅經歷)

大宅

爸爸病了一年走了, 生活變化不大, 可說是更多了自由的時間(因以前限時限點去醫院).... 但, 安排節目之餘, 卻時不時想起佢, 又有多少內疚, 覺得他走了自己卻'快樂'地生活是不對的... 就是不能如往皆盡情地笑. 每當見到他從前的生活照就不期然地淚.... 要是你還在, 是多麼的美好

大宅

因病過身都已經會好傷心,如果係自殺嘅話,個心會更加痛,會後悔自己冇多關心佢,所以〜請珍惜眼前人

大宅

十分心痛, 一日未火化入土、 都幻想佢會醒來。
食唔到, 訓唔到, 眼淚係咁流, 極度掛念佢, 想睇佢相片, 短片, 但一睇短片, 佢就好似活生生咁未離世。喊到pk

有飛蛾入屋, 多麼期待這是他。

半年先至識得控制返d眼淚

珍珠宮

生不如死, 個人好空洞, 好想佢仲在生.

大宅

比死更難受⋯

複式洋房

以為自己已經放下,怎知道一邊看,眼淚不能控制的流下。。。。。媽子,原來我還很掛念您,三年了,您好嗎?

別墅

好想快D死...可以同深愛的老公團聚...

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆:SingBaMa 的帖子

Jm加油!妳先生在妳身邊好像小天使保祐妳一家!不要令妳先生擔心………………

複式洋房

回覆 SingBaMa 的帖子

加油!你老公都不忍心見到你傷心不過我自己都成日擔心自己會死或者老公會死,好怕自己一個好孤獨
如果人生真係有輪迴,要忘記前塵往事,到底係煎熬定係解脫……

珍珠宮

可能年紀大了, 每當我覺得開心美滿之時, 這問題就會走出來. 想到如果有日我老公離開我, 我會點自處? 原來我會想不下去.....又想, 如果我比老公先走, 邊個會照顧佢? 又是想不下去. 這很折磨人.

我真的很希望有這福氣, 同老公同時返回天家, 大家有個伴.

當然都會好掛住仔仔. 但佢咁後生我點都唔會陪佢走完人生. 只希望上天眷顧佢地有自己美滿家庭, 以後快快樂樂, 平淡是福.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

別墅

心痛

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

突然走左, 難以接受...

要好好珍惜眼前人~

首頁

尾頁

跳至