跳至

首頁

尾頁

大宅

怕唔怕個日收錢會好亂呢? 要特別搵人去收錢找錢 check 數. 只屬個人意見.

大宅

請問支票抬頭寫咩?
原文章由 kk814 於 08-2-1 14:43 發表
好多謝Ah_Mi 既幫忙

以下係我既a/c no. 3300059767 (恆生), 請你們過數之後要keep單同要俾尾數,
例如 01. kk814 - 2a 1b 就入 $200.01
如此類推
但你們請不要pm我個人資料, 請e-mail到我yahoo a/c, karenleung051 ...

侯爵府

原文章由 jackie_lau2000 於 08-2-1 14:33 發表
Ah_Mi

請問有沒有同酒店講Wavied小朋友收費呀..我地咁多大人...上次都係咁...
昨天已向酒店提出, 但酒店唔會有優惠比3歲以上的小朋友, 所以要收全費......

侯爵府

原文章由 kk814 於 08-2-1 14:43 發表
好多謝Ah_Mi 既幫忙

以下係我既a/c no. 3300059767 (恆生), 請你們過數之後要keep單同要俾尾數,
例如 01. kk814 - 2a 1b 就入 $200.01
如此類推
但你們請不要pm我個人資料, 請e-mail到我yahoo a/c, karenleung051 ...
咁開個另一主題 - 收費訂場啦, 我會將你的資料加入去......

侯爵府

原文章由 tanton3399 於 08-2-1 14:57 發表
怕唔怕個日收錢會好亂呢? 要特別搵人去收錢找錢 check 數. 只屬個人意見.
明白你的擔憂, 但唔想太早收太多錢......如果唔買禮物, 餘款只是數拾元, 唔會有媽咪走數掛~~~

侯爵府

原文章由 tanton3399 於 08-2-1 15:00 發表
請問支票抬頭寫咩?
支票 ...我諗你PM或e-mail問kk814啦~~~

大宅

這問酒店真係唔係好...其他酒店都有得Waived...就算都係半價啦..
而且聽講係識人book, 點解都沒有呢..

小朋友食得幾多呢???

原文章由 Ah_Mi 於 08-2-1 15:24 發表
昨天已向酒店提出, 但酒店唔會有優惠比3歲以上的小朋友, 所以要收全費......

複式洋房

Hi Ah_ Mi & kk814,

因為距離日子尚早, 我怕太早收太多錢, 加上酒店的尾數都係當天先收, 唔想比其他媽咪誤會...... 現在暫收取成人每位$100作訂場之用(已付的費用不可退回), 當完成簽約後會將有關文件公開, 餘款要視乎是否需要買禮物來決定, 如果唔需要額外的洗費, 餘款可以當天入場先收......或是大家有其他提議......
收取餘款我有少少提意,因為今次有七十幾個家庭參加,尾數不如在5月8號開始收取,大約預2-3星期收齊,我覺得在開 Party 前收齊錢會比較好些,因為當日 Party 開始前15分鐘會有比較多人到場,如果當日先收取餘款我怕會有點亂。

大宅

原文章由 2005 於 08-2-1 15:48 發表

因為距離日子尚早, 我怕太早收太多錢, 加上酒店的尾數都係當天先收, 唔想比其他媽咪誤會...... 現在暫收取成人每位$100作訂場之用(已付的費用不可退回), 當完成簽約後會將有關文件公開, 餘款要 ...

2005,

你既提議幾好,我地收錢不會當日收, 會早一點收. 不用擔心.

ELLAMAMA

大宅

原文章由 jackie_lau2000 於 08-2-1 15:41 發表
這問酒店真係唔係好...其他酒店都有得Waived...就算都係半價啦..

小朋友食得幾多呢???

Hi Jackie ,
關於小朋友收錢方面, 因未與酒店簽約, 或許不用收, Ah_Mi 會再同酒店商討.
其實逸東酒店亦幫很多媽咪會攪function, 請不用擔心.
ellamama

大宅

原文章由 tanton3399 於 08-2-1 15:00 發表
請問支票抬頭寫咩?

支票抬頭 : Leung Hoi Wan

侯爵府

原文章由 jackie_lau2000 於 08-2-1 15:41 發表

小朋友食得幾多呢???

明白你的問題, 我只係負責訂場, 最終都是由酒店決定, 酒店昨天口頭的回答是因為所訂的套餐食物原本是為小朋友而設, 所以收費都是以小朋友計算, 除非小朋友是3歲以下才會免費, 當然我們在簽約前會再提出, 但現階段人數都未能確定, 所以很難同酒店Bargain額外優惠......

侯爵府

因為距離日子尚早, 我怕太早收太多錢, 加上酒店的尾數都係當天先收, 唔想比其他媽咪誤會...... 現在暫收取成人每位$100作訂場之用(已付的費用不可退回), 當完成簽約後會將有關文件公開, 餘款要 ...
多謝你的提議, 我們會參考後再作安排~~~

別墅

Agree 200%! Because on the day of the party, all of us will be very busy and it will create a lot of confusion.

男爵府

can i still join?
2 families+ 2 babies

侯爵府

原文章由 ramuza 於 08-2-1 21:38 發表
can i still join?
2 families+ 2 babies
唔好意思, 已經截止報名啦, 如果你唔介意, 我們可以記錄你的資料做"後補", 請見諒~~~

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 育兒性格勳章

原文章由 Ah_Mi 於 08-2-1 23:35 發表
唔好意思, 已經截止報名啦, 如果你唔介意, 我們可以記錄你的資料做"後補", 請見諒~~~

唔好意思呀...我都想參加呀, 如果可以加埋我入去可以嗎?
2A + 1 B

侯爵府

原文章由 小千 於 08-2-2 08:53 發表

唔好意思呀...我都想參加呀, 如果可以加埋我入去可以嗎?
2A + 1 B
好呀, 我們會記錄在"後備", 如果有報名的家庭退出, 再通知你們收費

大宅

好開心呀! 仲唸住之前waiting左冇希望添, 我會盡快入$。

洋房

原文章由 Ah_Mi 於 08-2-2 13:48 發表
好呀, 我們會記錄在"後備", 如果有報名的家庭退出, 再通知你們收費

唔好意思!!!!我都想做後備 (2大1BB) 可以嗎....
:-? :-P

首頁

尾頁

跳至