家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

有買中國中鐵 (390) ,你地點睇? $11.62 入過, 今日$9.05 入過

溝淡d, 你地覺得遲d升返會到幾多?

伯爵府

BK Milk勳章

我$10都買左,好似買早左

別墅

本來今早想忍痛止蝕的,但又見佢升d咁,如果明天升返d,都想止蝕左佢,因為依家個市咁,手持cash好d,另願佢低位再入好過。我希望8蚊左右入過。

大宅

呢隻都係好股, 唔怕嘅, 我昨天都入咗兩手

原文章由 629 於 08-1-22 22:12 發表
有買中國中鐵 (390) ,你地點睇? $11.62 入過, 今日$9.05 入過

瑪瑙宮

大廚勳章

我覺得唔駛止lost ... 因為呢隻好股來的 , 我今日8.6x 入左2手... 覺得呢d 價絕對唔怕坐艇囉 .... 而且呢d多數中長都唔驚.... 所以我會最少過10蚊先會再賣.......目標覺得應該有11蚊or above...如果明天再跌.......低至8.4 真係想入埋最後1手..... 因為入埋就無咩錢了 XXXD

男爵府

may I know how much for 1手 if it's 8.6? THKS!!

瑪瑙宮

大廚勳章

8.6 X 1000 就係一手了....每手1000股... 算係細銀碼d..... 而且我本身對呢隻股有信心所以當長喳都唔係問題囉 ....

瑪瑙宮

大廚勳章

aiya.................仲想話低價入多些少....deee... 買左1日就勁升... 希望下午倒跌再入...

禁止訪問

瑪瑙宮

大廚勳章

又回落....可能下午又有機 =)

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

跌穿 9 蚊剛入左少少, 下午睇下點先

洋房

原文章由 629 於 08-1-22 22:12 發表

我11.20入,都唔知幾時先升返上去,有排等:-(

大宅

溝淡左都仲系$11.10 , 好你少少少. NOW $8.9 左右有好想低多少少再入D. 到$10+ , 易追D LA.
最衰, 當初吾識分段入, 攪到D貨全部甘高位.:-(

原文章由 tinner1980 於 08-1-23 12:57 發表

我11.20入,都唔知幾時先升返上去,有排等:-(

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回升呀...... 少少地都叫有斬鑊

洋房

原文章由 629 於 08-1-23 13:51 發表
溝淡左都仲系$11.10 , 好你少少少. NOW $8.9 左右有好想低多少少再入D. 到$10+ , 易追D LA.
最衰, 當初吾識分段入, 攪到D貨全部甘高位.:-(

我都好想溝,但而家個市咁嘅樣,唔知溝唔溝好?

男爵府

依家中鐵咩價位$$
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

男爵府

依家中鐵咩價位$$
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

瑪瑙宮

大廚勳章

9.37 -------

子爵府

摩通初予中鐵「中性」評級,H股目標價8﹒78元

《經濟通通訊社25日專訊》摩根大通發表研究報告指出,首次將中國中鐵(0390)(滬︰601390)納入研究範疇,給予「中性」投資評級,H股目標價8﹒78元。

摩通預期,2007年至09年營業額及盈利的年複合增長率達14%至42%,而鐵路建設的資本開支增加,加強成本控制令毛利率上升,以及拓展房地產及礦業等業務,會是中鐵未來增長動力。

不過,摩通指,中鐵的股價已大致反映其應有價值,而原材料價格急升或會令中鐵的毛利率下跌,對非鐵路項目的影響最大。(cn)

大宅

咁未有排坐

首頁

尾頁

跳至