爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

謝謝

男爵府

泊番 four seasons 囉,比 $50 貼士搞掂;再唔係泊 IFC 時租⋯⋯

大宅

引用:泊番+four+seasons+囉,比+$50+貼士搞掂;

原帖由 renapapa 於 14-09-07 發表
泊番 four seasons 囉,比 $50 貼士搞掂;再唔係泊 IFC 時租⋯⋯
去四季飲酒泊車點止$50,就算夠厚面皮問主人家攞free parking,主人家都好大機會唔夠quota俾你,主人家再加兄弟車都用曬個quota啦。泊IFC最實際。

男爵府

kennyklt 發表於 14-9-7 11:53
去四季飲酒泊車點止$50,就算夠厚面皮問主人家攞free parking,主人家都好大機會唔夠quota俾你,主人家再加 ...

C 兄,我早兩個月就係去 four seasons 飲,無錯主人家比 free parking 我;而我就正正比 $50 貼士,有乜問題?

大宅

引用:Quote:kennyklt+發表於+14-9-7+11:53+去四

原帖由 renapapa 於 14-09-07 發表
C 兄,我早兩個月就係去 four seasons 飲,無錯主人家比 free parking 我;而我就正正比 $50 貼士,有乜問 ...
主人家俾到free parking俾你,一係你好彩,一係你同主人家好熟。大部份酒店擺酒嘅免費車位都係有限,好多時連兄弟車都冇得攞free parking。到時泊咗入酒店又攞唔到free parking,分分鐘泊二三百蚊泊車錢。

男爵府

四季泊街得啦, 碼頭一帶晚上隨便泊, 四季代客泊車冇講明"最低小費"咩?
去開半島食飯代客泊車講明四小時內"最低小費"$200, 四小時以上"最低小費"$500.

公爵府

if save money
taxi la

禁止訪問

回覆:VEVEWA 的帖子

別墅

明知難泊車,比我就唔好渣!
搭的士可能仲方便!

侯爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 熱血勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

老老實實...TAXI

VEVEWA    發表於 14-9-8 11:25

複式洋房

我諗師兄講既 $50 係指 tips. 唔係泊車收費.

我都想帶出其他爸爸有沒有去代客泊車經驗, 通常會唔會比 tips?
當然講緊有消費既免費泊車, 拍拍囉油走果隻.

酒店我有時比40-50, 街邊檔仔未試過泊, 感覺有背景, 怕被洽.

複式洋房

TAXI 正合我意,不過我要提供足夠理由叫46唔渣車麻 XDDD

複式洋房

假如一家大細有埋B仔, TAXI 唔係咁方便乘坐和放B車.

男爵府

回覆 HOSOH 的帖子

four seasons 無講明 '最低小費' 的, 如果有我會跟; 無既話我最多比 $50...

男爵府

chiwai716 發表於 14-9-8 11:17

我都想帶出其他爸爸有沒有去代客泊車經驗, 通常會唔會比 tips ...

Exactly!

代客泊車, 街邊果啲一定唔會比佢泊, 我會叫佢比個位我, 再跟佢規矩 + $20 tips...

酒店代泊如果有免費泊車我會比 $50 tips, 無免費泊車既話唔會比...

商場例如 iSquare 有免費泊車我會比 $20 tips, 無免費泊車既話唔會比...

除非佢講明, 如果唔係我會跟番我自己規矩...

男爵府

chiwai716 發表於 14-9-8 11:17

我都想帶出其他爸爸有沒有去代客泊車經驗, 通常會唔會比 tips ...
以前代泊tips有個不明文規定係跟煙仔價, 依家係酒家飯店D泊車檔又有免費代泊, 如果飲茶一兩小時走$20-$50, 如果晚飯三小時以上$50-$100, 如果晚飯仲要飲到好開心果隻$200(代泊+代揸)

男爵府

泊IFC 啦,好近,又唔貴
我係第一胎, 祝各媽咪開開心心 !

首頁

尾頁

跳至