懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

計劃生BB, 上月18日o黎M (period大約31日左右)
本來這個月應該18日o黎M, 但過幾天也未o黎...
但前天開始有啡色分泌物流出, 流了兩天.....今日開始有血,但唔知係唔係o黎M!!!!

在第31天用漫仔check有冇懷孕, 但漫仔冇反應.....
為何會有啡色分泌流出, 會唔會作小產??
會唔會有o左但自己唔知?? 係唔係睇左醫生先會好D??
請幫忙!!

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

如果你懷疑自己可能有孕,其實係睇醫生問清楚比較好。

唔好估啦!去睇醫生啦!普通醫生都ok的了!

大宅

醒目開學勳章

快去搵醫生check清楚咩事先 唔好估估下啦~~

男爵府

我係路過o架 ~

講得啱,唔好等,快d去dr.到check清楚啦,
因為我o個陣遲o左成2weeks都未o黎m,
又係流啡,但驗孕棒係-ve,
仲以為係自己緊張,所以m遲o黎,
之後再過多幾日見仲未o黎,
咪再買驗孕棒check,
但初初都係無顯示,隔o左30mins再睇支棒,
竟然有條好淺好淺o既粉紅色線,
未即刻去睇dr.
dr.驗完後話係有o左,
但我d hormone未夠多,所以驗孕棒顯示唔到,
跟住仲比o左成個禮拜我bed rest呀!好險

伯爵府

我都係week 1 開始流, 但去到week 6 先確定係有左, 作小產, 早期都幾驚. 後來食中藥保胎, 依家無事, week 10 幾喇. 西醫會叫你休息. 你快d 搵個doctor 啦, 唔好一味worry 喇!! Worry 會令bb唔開心架.

首頁

尾頁

跳至