想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我今年6月會第一次見醫生, 請問之前同之後會點架?
我好緊張同好擔心呀 :-| 我之前做左三次IUI, 唔知佢會唔會同我做IVF呢? 因為在董醫生樹做要5-6萬, 我又無咁多錢做, 但又心急, 唉......:cry:

男爵府

mgoii,

我都係睇董醫生, 亦都排左瑪麗!!
下個月22日就終於第一次見瑪麗醫生!!!
但係妳老公要在見醫生前1個月分別交2次蟲蟲去瑪麗醫院check oh!!! 你6月見醫生, 即係5月前要交啦!
**我2月22月見醫生, 我老公就12月22日交第一次蟲蟲, 之後就1月22日又再蟲蟲**

妳之前去排瑪麗時, 姑娘已經比左2個樽及一些文件給你. 有寫得好清楚. 妳再睇睇....!
不過我12月初都收到瑪麗醫院ga信, 係再提一次要交2次蟲蟲...!!

原文章由 mgoii 於 08-1-23 18:50 發表
我今年6月會第一次見醫生, 請問之前同之後會點架?
我好緊張同好擔心呀 :-| 我之前做左三次IUI, 唔知佢會唔會同我做IVF呢? 因為在董醫生樹做要5-6萬, 我又無咁多錢做, 但又心急, 唉......:cry: ...

複式洋房

其實想問吓,排瑪麗會唔會快過其他醫院呢?

Ths~~

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

barbiepoon,

我唔知QM是否會排得快D, 可能會! 但問題係, 你要考慮你居住的地點去QM方唔方便! 佢地要0730去到打針的! 但其他醫院(KWH)係0800. 仲有, 做IVF的價錢一定係KWH最平, 我上次番KWH, 醫生同我講, 若果我做IVF期間不幸KWH的胚胎師有病不能抽蛋, QM會SUPPORT, 但問題係QM的胚胎師係要先要收費的, 講緊好似5位數字!!

所以, 我相信, KWH係平一點, 不過, 當然係會較耐一點, 平均都要一年後先第一次見醫生!

原文章由 barbiepoon 於 08-1-23 21:20 發表
其實想問吓,排瑪麗會唔會快過其他醫院呢?

Ths~~

複式洋房

原文章由 PJ 於 08-1-23 21:01 發表
mgoii,

我都係睇董醫生, 亦都排左瑪麗!!
下個月22日就終於第一次見瑪麗醫生!!!
但係妳老公要在見醫生前1個月分別交2次蟲蟲去瑪麗醫院check oh!!! 你6月見醫生, 即係5月前要交啦!
**我2月22月見醫生, 我老公就12月 ...

PJ, 唔該晒呀!
係喎, 你唔講我都差D唔記得添呀, 係呀, 有兩個樽架, 信就真係忘記得一乾二淨添:tongue: , 咁要搵番出黎睇睇先! 咁即係, 我6月見醫生, 就要 4 月交一次, 5月交第二次...咁交去之前, 洗唔洗打電話返去架? 我諗C6會揀星期六交去架, 因為佢星期六放假...早上交有無問題架?

複式洋房

原文章由 ootolai 於 08-1-23 21:38 發表
barbiepoon,

我唔知QM是否會排得快D, 可能會! 但問題係, 你要考慮你居住的地點去QM方唔方便! 佢地要0730去到打針的! 但其他醫院(KWH)係0800. 仲有, 做IVF的價錢一定係KWH最平, 我上次番KWH, 醫生同我講, 若果我做IV ...

下...要0730去打針! 我返工都係0730架喎, 咁咪要請假打針囉? 請問係咪要日日都返去打針架? 同埋呢...等得耐唔耐架呢? 唔耐的話, 咁我咪可以請一個鐘頭假囉

大宅

陪月勳章

mgoii:
打針時間係7:30-8:30am, 可取到診紙o架!另外, 好似可以要求自己出去診所打

複式洋房

原文章由 DAUDAUCAT 於 08-1-24 15:29 發表
mgoii:
打針時間係7:30-8:30am, 可取到診紙o架!另外, 好似可以要求自己出去診所打

@@ 咁咪即係日日都去一次瑪麗, 再去搵診所打針

首頁

尾頁

跳至