夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

佢屋企人雖然唔係同我一齊住, 但係佢個大細路, 三十幾歲, 又唔做野, 又離婚, 又糖尿病, 又攞綜援, 得閒無事就打電話黎話個寬頻壞咗, 少少事都處理唔到.

每逢過節, 話要一齊食飯, 最唔想一齊, 佢啲兩個細路又唔夾錢, 佢地細我老公一兩年, 兩個都單身, 我老公一個搵錢, 成日都要夾埋佢地個份, 牛龜咁大個, 食得又多, 又唔夾錢, 每次同佢地食飯都同老公呀大咬, 老公又成日同我講點解比我啲錢快, 成日為咗錢而呀咬, 好唔想過節, 唔係為錢就係為小朋友.好後悔同佢一齊.

vlnz  係細佬唔係細路呀  發表於 14-9-10 21:17

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:佢屋企人雖然唔係同我一齊住, 但係佢個大細

原帖由 raintsang 於 14-09-08 發表
佢屋企人雖然唔係同我一齊住, 但係佢個大細路, 三十幾歲, 又唔做野, 又離婚, 又糖尿病, 又攞綜援, 得閒無事 ...
係。

大宅

好媽媽勳章

有時, 會諗如果離婚係咪會開心啲?起碼唔會見到佢啲屋企人.

別墅

回覆:如果接受唔到佢屋企人,係咪唔應該同呢個人結婚

真係唔好結
最憎啲女人,唔妥人地男家屋企
就搶埋人個仔,切斷晒老公同自己屋企嘅聯繫,日日灌迷湯洗老公腦,話佢啲屋企人點衰點衰

侯爵府

我C6最細,大伯,姑󰀃9 都比我哋富有好多。從來都c6埋單,初初條氣好唔順架,我C6最有就話次次埋單姐,又唔係!之後我:反正我自己都係搵自己食,C6自己揾,佢自己錢,我唔理

伯爵府

回覆:raintsang 的帖子

俾我就唔會結囉!

水晶宮

wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 畀面勳章

有小朋友,知道哩D都太遲啦.......

如果一早會知唔岩,真係要睇下老公會幫邊個先....

之後先再諗啦...以前我就係太細,咩都唔識諗....

而家有2個小朋友,咩都無得諗啦

男爵府

回覆:raintsang 的帖子

過時過節請下食飯,負擔得起都還可以。
重點佢對你有無惡意?

男爵府

如果唔係一齊住,冇話接受唔倒.....

別墅

家庭常見問題

大宅

樓主唔好咁啦...如果負擔到就算啦...過時過節最緊要一家人開心....既然最後都係自己先生俾更加要開心食...唔係咪仲唔抵.....
或者如果想負擔冇咁重既...不如係屋企自己煮做節...一來平好多...二來又健康的

子爵府

育兒性格勳章 BK Milk勳章

咩叫呀大咬同呀咬?

侯爵府

引用:真係唔好結最憎啲女人,唔妥人地男家屋企就

原帖由 PSiloveu 於 14-09-08 發表
真係唔好結
最憎啲女人,唔妥人地男家屋企
就搶埋人個仔,切斷晒老公同自己屋企嘅聯繫,日日灌迷湯洗老公腦 ...
哇,講得好到肉啊。
仲有,俾錢老婆就天經地義,俾錢請細佬食飯就嘈一大餐

首頁

尾頁

跳至