自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

今朝有個同事(C小姐)send email問我d嘢, 而嗰d嘢我老細昨天已經同佢老細講咗, 咁我咪話返俾佢聽佢老細已知同講返俾佢知要做d物, 嗰頭收線, 嗰頭我老細電話就响, 佢話C小姐話我叫C小姐cancel 咗d文件, 點解要做過, 我頂佢個肺啊, 明屈我, C小姐已經唔係第一次屈我, 我咪即刻打俾佢話如果你唔明可以問我, 唔好扭曲我D說話, 佢話佢冇, 可能係佢老細理解錯, 我話係你老細親口話係你講嘅, 佢都仲唔應, 話唔會特登咁講, 我話咁係你老細同你溝通有問題啦, 但都冇可能將我D說話歪曲, 跟住仲拉開個話題, 今日原本心情好好, 俾佢屈完, 條氣仲chok住

珍珠宮

原文章由 yuwaiman 於 08-1-24 12:16 發表
今朝有個同事(C小姐)send email問我d嘢, 而嗰d嘢我老細昨天已經同佢老細講咗, 咁我咪話返俾佢聽佢老細已知同講返俾佢知要做d物, 嗰頭收線, 嗰頭我老細電話就响, 佢話C小姐話我叫C小姐cancel 咗d文件, 點解要做過, 我 ...

我都有個咁既同事, 但係我己經化咗..由得佢講詳都好啦, 老板要信佢都無辦法...我相信個天會知囉...唯有咁安慰自己

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原文章由 jojoplanet 於 08-1-24 12:22 發表

我都有個咁既同事, 但係我己經化咗..由得佢講詳都好啦, 老板要信佢都無辦法...我相信個天會知囉...唯有咁安慰自己

幸好做同事, 不是做人世 ~~ 放開d, 工作上一定有很多 "鬼"的。
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

別墅

thank you 我會繼續努力, 唔會俾奸人得逞

珍珠宮

大家一齊努力啦.......無得做少奶奶就要繼續...頂硬上...

大宅

好媽媽勳章

每間公司都總有呢d人, 我已經唔會再為呢d人而唔開心啦,

別墅

話係咁話啫, 俾d咁嘅人扇一嘢真係好唔抵 ka ma

首頁

尾頁

跳至