跳至

首頁
12345...24

尾頁

伯爵府

新舖開張,公起公起

gar,
yes ar yesterday失驚無神凍左好多,我仲即時9野,有d作感冒+喉嚨痛,仲有2聲咳ar :cry:

伯爵府

me 2, 條氣唔多順 ar:cry:
禽日返到home仲有d骨痛,即刻啪左2粒pannadol + 唔左杯夏song菊,叫做好左d, but 條氣仲係唔多順
原文章由 zzzlam 於 08-1-25 09:42 發表

我都係呀,條氣唔多順,猛咁咳呀~~

伯爵府

講樣林野你地知ar:
yesterday我咪唔多舒服既,返到home,我咪成條死c咁灘係床上lor,咁kk又跟住訓係我隔離,我同kk講"mami唔舒服ar",當時k ba係kitchen做緊野,kk即刻起身企係床上向住門口大叫"daddy,mami唔舒服ar",雖然係好少事,不過我見佢即時同k ba講,真係覺得佢好似好懂事又好緊張我咁lor:lol: :lol: :lol:

伯爵府

你個肚有個b,係比我地暖好多既

u take care 2 ar
原文章由 貓貓媽咪 於 08-1-25 10:00 發表

morning all,

我又唔覺咁凍 wor, 比我想像中暖tim~

ct, 索爆,

你地都 9 野呀, 小心小心呀, 我飲晚飲左鱷魚肉湯初時又好似好返 d 冇咁咳, 但瞓瞓吓可能個喉嚨又乾 so 都係成晚咳 ...

伯爵府

物夏song菊唔係清熱&治感冒咩
原文章由 zzzlam 於 08-1-25 09:57 發表

咳就唔好飲夏song菊啦,寒涼呀,愈飲愈咳架

伯爵府

yes ar,禽晚我同佢講野,佢答我"ok",雖然佢唔係講野講得好流利,不過一句簡單既ok,我已經覺得好surprise & 開心喇~
第時糯米妹出埋世,一左一右咁服待你咪仲林

原文章由 貓貓媽咪 於 08-1-25 10:05 發表

嘩..........比我都淋爆呀:loveliness: :loveliness: :loveliness:

kk 而家講野真係好叻呀~

咪好似上次糯米 b 咁, 見我唔c 服唔搞住我 then 叫我起身食粉粉咁淋淋 lor~:loveliness: :loveliness: ...

[ 本文章最後由 Secure 於 08-1-25 10:11 編輯 ]

伯爵府

上次喉嚨痛飲左6次,no use wor
原文章由 貓貓媽咪 於 08-1-25 10:08 發表

感冒初起, 我覺得飲3冬茶幾 work 架

下次試吓呀

伯爵府

cat,
不過我發覺e+我地同佢地講mami唔舒服,佢地真係好識趣由我地係房休息,自己就同daddy係廳玩架,但係當我地無樹,如果我地唔理佢地係房,佢地又會入房叫我地出去玩wor~

伯爵府

你e+已經偷笑緊la:lol :lol :lol

佢係進步左,但唔可以講係叻lor:lol:

原文章由 貓貓媽咪 於 08-1-25 10:14 發表

:lol :lol :lol :lol 係咪真架, 唔好 tum 我喎
第時唔激到我好似隻戈c9咁, 已經偷笑啦~

唔係 wor, 講真~我真係覺得kk 講野好叻呀~ ...

伯爵府

oic,咁等我try下先
原文章由 貓貓媽咪 於 08-1-25 10:15 發表

唔係 or 喉嚨痛呀, 係作感冒呀, 開始有 d 鼻水 / 鼻室室 & 頭痛咁呀~

可能都講夾5夾啦~

伯爵府

一定係喇,仲驚我地會傳染佢地,所以避左我地
原文章由 貓貓媽咪 於 08-1-25 10:20 發表

yes ar, 佢地真係好生性好懂事咁架, 所以真係幾淋架~

係 lor, 唔通佢地都比我地個貓樣嚇親知係堅料~

伯爵府

我想像緊糯米仔個打晒震個Q樣
原文章由 貓貓媽咪 於 08-1-25 10:27 發表

:lol :lol :lol :lol

唔係wor, 如果糯米 b有 kk 講得咁叻, 我估已經淋c我lu~

我又講樣好笑野你知呀:而家糯米b一凍&同佢換3時,好興講cold好凍呀, 仲要加埋2隻手仔夾住個armpit咁, 再加多個陣哂既動作表情咁,再 ...

伯爵府

zzz,
其實我對你chunchun呢個case真係好有興趣,真係想跟埋你返home睇,照理你晚晚同佢出去散步,就算佢like chun ba多d,都無9油對你咁咁抗拒架
原文章由 zzzlam 於 08-1-25 10:30 發表
真係好lum喎,我就慘喇,一番到屋企入門口我就好開心咁叫chunchun,mami番黎喇,快d過黎叫mami啦,佢就9秒9跑過黎-------->打我
我果刻真係好好好好好好down呀,hurt到爆
不過,再hurt d 都仲有,我話你係咪唔鐘意mami,要mami走呀,佢話 ...

[ 本文章最後由 Secure 於 08-1-25 10:45 編輯 ]

伯爵府

係呀,每晚我放工返home一開門,kk會好似人地啪左k仔咁,大叫&then通屋走/跳,好興奮好似久別重逢咁架:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

zzz,
我估一定係之前你打過佢一次,chunchun記住到e+仲未forget到,不過真係要比d時間&耐性,如果你keep住對佢nice d&關心佢,佢終有一日會接受你我
原文章由 貓貓媽咪 於 08-1-25 10:52 發表

吓............點解 chunchun 會咁既, 真係 urt 爆 wor~:cry: :cry: :cry:

我放工時糯米 b 會好開心咁起門後面叫mami mami 咁, 到開門後就會叫mami 跟住會 give me a hug & kiss kiss tim~

我估你真係要比多 d ...

伯爵府

咁pegpeg見你個肚有個b會暖d,咁佢無b咪留返舊c係肚,諗住又會暖d lor:lol :lol :lol
原文章由 貓貓媽咪 於 08-1-25 10:53 發表

你驚會散左 d 熱呀~

伯爵府

oh咁你真係唔洗worry wor,你既情況同k ba一樣,kk又係指定要我推bb車架,唔比k ba推,咁我估係以前係chun ba推多,所以 chun chun 要chun ba推lor,佢地好c板架,以前邊個做開果 d 野,就要果個人做返,所以由this moment開始你要開始嘗試搵返d野你負責做,久而久之chun chun就會慢慢接受你架喇
原文章由 zzzlam 於 08-1-25 10:56 發表

我都想,但佢唔要我照顧佢,有時連推架車落街行,佢都指定要baba推,唔要我推架,個情況真係好差,希望3月我唔做野湊番佢會好d啦

伯爵府

yes same as k ba,我同kk講只有k ba同你先可以用do do card入閘,mami係唔可以的,then每次搭車要do card前,kk就自動比k ba抱返:lol :lol :lol
原文章由 貓貓媽咪 於 08-1-25 10:58 發表

其實你既 case 同糯米爸都一樣架, 又係唔比佢入房, 陪瞓, 飲9, 但佢有時又會要爸爸同佢玩, & mainly 有糖食, 所以佢都好痴爸爸架, 要食糖既時候~

or 你試吓搵 d 佢鐘意既野, 一定要由你比佢/食, 第個係 ...

伯爵府

yes agreed
原文章由 貓貓媽咪 於 08-1-25 11:06 發表

咁你不如試吓單獨一個人照顧佢, 同佢落街行, 咁推車做任何野都冇第個可以求, 到時佢一定要同你合作 & 冇人幫到佢時唯有你, 咁一定會好好多~

仲有係3月後可以自己照顧佢, 記住所有起居飲食, 沖涼, vv, 沖 9, ...

伯爵府

你唔見呢幾日pegpeg少左出呢個" "咩
原文章由 Kanko 於 08-1-25 11:09 發表

:lol :lol :lol :lol :lol 真係暖d咩?

伯爵府

唔係佢記性好ar,呢d叫"投其所好"ar,kk like do card,咁我就攪到only k ba抱佢先do到 card, mama係唔得既,仲有佢like玩tomas 車&lego,咁事實我真係唔識拼同唔叻,而k ba真係識拼&拼得又靚,咁每次佢玩tomas 車&lego就識得搵k ba,唔會搵我lor,明未,你要"投chun所好",搵樣野佢好like,而比佢覺得only 你同佢一齊做先得,如果成功,再續步續步進入chun chun既生活裡面ar
原文章由 zzzlam 於 08-1-25 11:11 發表

kk記性又幾好喎:lol

首頁
12345...24

尾頁

跳至